reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny.
Eden nie łam się. Pomyśl że nie jesteś sama na świecie, nie jesteś sama z marzeniami. Trzeba powalczyc ale jest o co! Ja jak juz pisałam miałam ciezki weekend. Wczoraj z tego wszystkiego czułam sie tak zmeczona tym płaczem (jakby bylo o co) ze przespalam cale popoludnie. Dzis juz mi lepiej. Mobilizuje sie od nowa i zakasuje rekawy do walki :-) ale juz troszeczke mniej emocji, mniej stresu. W koncu trzeba z tego tez czerpac jakas przyjemnosc, spelnienie. Wiec zalecam wszystkim mniej nerwow i bedzie dobrze :tak:
Sofi powiem Ci szczerze ze ostatnia rzecza do ktorej sie zastosuje to beda jakies kalendarze i fazy ksiezyca. Uwazam ze tu szanse sa 50/50 i nic tego nie zwieksza ani nie zmniejsza. A to ze ktos ma corke czy syna i mu sie zgadza no to znalazl sie akurat tych 50% co sie zgadza i tyle. Jesli mi sie nie uda to tez nie bede zwalac na kalendarz chinski.
Skupiam sie na diecie suplementach i pH. Powiesz moze a łatwo Ci mowic bo Ty planujesz 2 dziecko :-) Owszem planuje drugie ale ostatnie. Wiem to juz dzis. Jesli bedzie u mnie trzecie to nie bedzie planowane :tak: Wiec jestem tak samo zdeterminowana jak Wy. Ale badzmy w tym wszystkim rozsadne i nie popadajmy w paranoje. Pamietajmy WIARA CZYNI CUDA ;-)

Miłego dnia!

reklama
Sofi dzięki. Nie ma metody na 100% ale myślę że warto wiedzieć o wszystkich sposobach, właśnie nawet żeby porównywać.
elmo dobre tym ryżem:-D

Dziewczyny czy wy tak mocno przestrzegacie tej diety? Ja przeszłam na nabiał ale i coli wypije i pomidora zjem. Nie myślałam że trzeba tak restrykcyjnie tej diety przestrzegać.
Dziewczyny, Piranha mam pytanie. Czy jeśli zdecyduje się zazywac ten castangus to powinnam zacząć go brac teraz przez trzy miesiące do czasu rozpoczęcia starań czy od maja kiedy zacznę starania. Wcześniej pisała któraś z Was że dziewczyny które poczęły w większości dziewczynki brały "wcześniej" castangus. Ale mieszam, mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi.

Eden no weź przestań:angry:. Wiara czyni cuda. Zobaczysz, że się uda:tak: Mamy siebie i razem damy radę.

Sofi dzięki potem to wszystko zobaczę bo wczoraj czasu nie miałam

Ewelin a co to castangus czy coś tam?. Oświeć mnie. Chyba jeszcze mało wiem. Muszę w końcu zacząc ten wątek czytac od deski do deski...

Cześć dziewczyny i dzięki za slowa pocieszenia :*
Nachodzą mnie watpliwości, mam nadzieję, że znikna z chwilą pojawienia się słoneczka :)

Ewelin, przypomnij mi kochana kiedy zaczynasz staranka, ja to pewnie powinnam łykać lecytynę na skleroze a nie suplementy dziewczynkowe :) Jak się zdecydujesz na castagnusa to lepiej w cyklu strarań, bo potem może Ci nieźle namieszać.

Milla, Castagnus to taki preparat, który obniża prolaktynę, można go stosowac przez 3 miesiące potem trzeba zrobic przerwę. Może miec skutki uboczne w postaci bóli głowy czy wyrzutów pryszczy (Pirania tak miała). A po zaprzestaniu brania, może pobruździć w cyklach poprzez gwałtowny wyrzut prolaktyny. Kikla dziewczyn z forum go brało i maja chłopców więc to nie jest potwierdzone, że jest na dziewczynkę. Juz lepiej brać wit. B comlex 100.
Sorry, że tak w skrócie, ale mam urwanie głowy z dziecmi, starszy w domu bo chory i od rana jak na poligonie :) Nie mogę się doczekać do wiosny, wtedy wypuszczę tą szarańczę na ogród i niech siedzą do wieczora :-)

Krystianmartin, jak u Ciebie wyniki no i czy zrobiłas betę?

Ostatnia edycja:
eden ja staranka planowałam od maja, ale nie wiem czy będe juz wtedy gotowa, tzn. czy będę potrafiła wychwycić owu, zadbać o odpowiednie ph. Zobaczymy.
Kupiłam przed chwilą inne testy owu (te droższe co dziewczyny o nich pisały). Faktycznie w tym cyklu nie miałam mocno ciemnej kreski na teście a potem całkiem zginęła więc te tanie z allegro nie są dobre-moim zdaniem-. Chyba żeby nie pic nic przez około 4 godzin to może coś by pokazały.
elmo a jak twoje badanie ph. Pokazuje jakieś różnice podczas pomiarów. Ja ciągle się waham z zakupem, ale chyba mnie to nie minie.
Mila eden ci odpowiedziała więc ja juz nie będę się rozpisywać. Właśnie sie tego boję że potem mi on namiesza w cyklach.:-(

Ewelin od maja mówisz, to pewnie przygotowania idą pełna parą co? ;-)
Też mnie kusi ten miernik :tak: i pewnie go kupię bo na paskach z allegro mam stale ph 4,5, tylko obawiam się jak zmierzę to ph jak sluzu u mnie jak na lekarstwo? A tu trza na patyczek i dopiero na miernik...hmmm I jeszcze to kalibrowanie :crazy: w Tym cyklu po przytulankach sprawdzę jeszcze ph tymi paskami, chcę zobaczyć jak zadziala na ph śluz zmieszany ze spermą.
Aha i zastanawiam sie jeszcze nad użyciem juz w zcasie staranek gynofloru albo lactovaginalu albo jakiś innych "dopalaczy"....? Już głupieję od tego...:baffled:

AAAA faktycznie coś tam Piranha pisała już mi coś świta. Ja właśnie też bym chciała żeby mi lekarz przepisał ten gynoflor, ale jakoś mi głupio o to prosić...Lactoviganol też na receptę? A miernik też mnie nęci, ale chyba poczekam do kwietnia, bo w marcu sporo wydatków się szykuje i jeszcze chrzest małego... Dziewczyny podajcie linka do tych lepszych testów owu. Z góry dzięki.
Mały śpi to trochę poczytam wcześniejsze posty. :tak:

Ewelin tak moje pH sie waha w granicach 6,40 6,70, ale bywa i 6,00 i 7,00... a pojawiło sie i 5,70 co mnie wkurzyło :angry: ale powiem szczerze ze poki co patrze na to z przymrozeniem oka. Badam na zasadzie przylozenia do patyczka kosmetycznego ale czy mozna mowic o jakimkolwiek sluzie miedzy @ a owu??? Takze tak naprawde to wypowiem sie dopiero za okolo tydzien, przede mna pierwsza wielka owulacja, wyczekuje wyczekuje :) a po tych wszystkich wspomagaczach: guajazyl, wiesiołek, fish oil spodziewam sie zalewu ;-) i mam nadzieje ze bedzie co badac. No to jest o tyle spoko ze mozna go uzyc i 5 razy dziennie bo sie nie zuzyje. Ale musze jeszcze doczytac bo gdzies ktos pisal ze miernik powinien wskazac pH od razu po przylozeniu jesli jest odpowiednio skalibrowany i przechowywany. Ja chyba robie cos nie tak bo wskazanie miernika przez chwile spada, waha sie i dopiero sie zatrzymuje.
Daria a jak to u Ciebie z tym miernikiem???

eden staram sie jakos z tym ogarnąc a nie jest łatwo, no i z tym ph beznadziejnie, chyba brak mi tych jonów bo mi ciagle pokazuje 4,5. Trzeba bedzie chyba zainwestować w ten miernik.
elmo czyli ten miernik u Ciebie działa jesli skacze poziom ph. Powinnas sie cieszyć anie tak jak u mnie. Co z tego ze paski pokazuje ph 4,5 jeśli kłamie. A ten wiesiołek to chyba na polepszenie ilości sluzu bierzesz, tak?Bo u mnie też jak na lekarstwo.
Milla ja kupiłam teraz te testy-link ponizej. Te kosztuja 70 zł za 40 szt. A te co wczesniej kupiłam to za 50 szt zapłaciłam 25 zł. Zobacze czy różnica jakaś jest w wykrywaniu OWU czy tylko w cenie. link do tych droższych poniżej

40x TESTY OWULACYJNE+4x TESTY CIĄŻOWE BARDZO CZUŁE (2975189685) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Czytam po trochu wątek i jakoś na początku to dziewczynom nie wychodziło za bardzo. Zaczynam się bać......:-(

Do góry