reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny, trochę mnie nie było ale wszystko nadrobiłam
mamakubulki doskonale cię rozumiem mną jeszcze targają marzenia o synku ale wczoraj gin powiedział że już mogę kupować to tradycyjne różowe co przyjęłam ze sztucznym uśmiechem na twarzy:-(i sama nie wiem co o tym myśleć jestem zawiedziona że to nie chłopiec a zarazem wkurzam się że tak wogóle myślę przecież dzidzia jest zdrowa i wszystko jest z nią ok ale ten ścisk w sercu, gardle i zaszklone oczy wszystko jak u ciebie, nadal jeszcze mam marzenie że to pomyłka.
Elmo kiedyś pytałaś mnie o to jak planowałam syna,a jest córka więc wszystko tak jak ty tempka, testy, Guajazyl, Salfazin, wiesiołek, jedliśmy dużo mięsa i produktów na chłopca ale bez przesady, nie stosowałam tylko testów na ph bo nie wiedziałam że takie są.
Dopiero tutaj dowiedziałam się że wbiłam się ze staraniami w 0+12 co czym nie słyszałam nigdy, co zostanie wielka zagadka medyczną ponieważ starania były 18,5-26,5h po teście owulacyjnym więc ni jak pasuje, a kuzynka rodzi za tydzień i twierdzi że myślała że się spóźnili i jest po owulce, a będzie miała drugiego syna.
Więc po swoich obserwacjach i planowaniu płci mam jeszcze marzenie że to pomyłka z tą dziewczynką ale gin wyraźnie pokazał mi kreseczkę i powiedział że tylko dziewczynki takie mają;-)
Tak więc dziewczynki spełniajcie swoje marzenia, głowy do góry, a ja jestem chyba nie wyjaśnionym przypadkiem medycznym i poparciem twierdzenia że szanse są tylko 50=50 i niepotrzebnie sobie wkręcałam że udać się musi na 100% a teraz wielkie rozczarowanie,czekam do kwietnia aż ją zobaczę wtedy podejście się zmieni i zapomnę o niespełnionym marzeniu:tak:

reklama
Ewelin tak wiesiolek na polepszenie sluzu. Ale gdzies mi sie obilo o oczy ze powinno sie go brac do owu. Eden moze wyczytalas cos na ten temat bo Ty sledzisz watek wstecz??? A te testy co wrzucilas linka powinny byc spoko. Ja chyba zaczne dzis testowac - 10dc.
Ciążowka jestem pewna ze jak zobaczysz coreczke zakochasz sie w niej bez pamieci. Choc wierze ze gdzies gleboko jest zal. Ale moze za trzecim razem??? Nigdy nie mow nigdy :tak: Wiesz mi nie wyglada na to ze wstrzelilas sie w 0+12. Owu z reguly jest 24-36 godz po pozytywnym tescie owu. No chyba ze mialas owu rzeczywiscie 12 godz pozniej albo np. test robilas tylko raz dziennie wieczorem a maxymalne wskazanie moglo byc przeciez rownie dobrze rano. A co z temperatura? Kidy byl skok od tego pozytywnego testu? Ja lykam troche wiecej tych suplementow no i moj M lyka. A w pH poki co wierze bo mam córke z dnia przed owu a odzywiamy sie na codzien bardzo dziewczynkowo. A czy Salfazin nie jest czasem na dziewczynke???
No i wiesz staram sie nie zapominac o tym ze moze sie nie udac. Nawet jesli zwiekszymy szanse z 50/50 na 90/10 to ktos w koncu musi byc i w tych 10% :(

Ostatnia edycja:
hejka wszystkim
Eden77 nie robiłam bety, bo i tak za wcześnie, poczekam, chociaż patrząc na mój los w ostatnim czasie, to nie powinnam zajść, wtedy pech na 100%,

Ogólnie przeżywam koszmar. To już rok starania, mam czasami dosyć. Kolejna@ i kolejne łzy.....
Ciągła myśl.. może tym razem... zobaczymy powinnam testować za 3-4 dni. I wiecie co 2 poprzednie ciąże to tak za pierwszym razem, pierwsza próba i traf.. a tu rok i...tylko puste jajo:-(.
A teraz czekam, czekam, czekam... temperatura 37, ale i ostatnio miałam taką do samej@
Jak pisałam kwas foliowy , magnez i B6 stosuję od roku bo tyle się staram...
Z pomarańczami jest tak, że sam sok to może na chłopca ale miąższ zawiera bardzo dużo wapnia... więc zależy którą część pomarańczy się je :)
miłego wieczorka

Witam wieczornie :)
krystainmartin, ściskam Cię mocno kochana. Ciekawe z czego to się bierze. Dwoje dzieci rach ciach a z nastepnym już problem. A co lekarz na to? Wydaje mi sie, że powinnac brac wit B complex a nie sma B6, gdyz witaminy z tej grupy powinny być ze sobą w równowadze.

Elmo, no coś o wiesiołku wyczytałam ale szczerze to już nie pamietam co dziewczyny pisały. Kopiuję to co najwazniejsze na dziewczynkę a to jest chłopczykowe ;-)

Milla, a od kiedy czytasz stare posty? Odkąd jest Pirania to chyba nie było niepowodzeń. dziewczyny, które się dostosowały na maxa maja wymarzone dzieci. Kilku dziewczynom się nie udało ale one chyba same cos zawiniły. Ja też się stresuję i mam kupę wątpliwości cały czas. Tak bardzo bym chciała córeczkę a z drugiej strony czy podołam z trojgiem dzieci. A jak się nie uda córka i będzie syn, to czy będe na tyle silna żeby znieść komentarze ludzi, ich miny współczujące... Albo innych, jeszcze gorszych, którzy się będa cieszyli że mi sie nie udało (a znam takie osoby) :-( Teraz jest przecież dobrze, dzieci spia po 11h. nareszcie moge obejrzeć jakis film z M. Ach, żeby serce i rozum mówiły tym samym głosem... :)

Eden zaczęłam od początku, ale teraz już stwierdziłam, że sensu nie ma i przeskoczyłam na te strony gdzie Piranha jest. Już jest więcej info, więc nadzieja jest:-) ale obawa również. Wiem, że trzeciego syncia był pokochała miłością bezgraniczną, ale pustka by została do końca życia ( a więcej nie planuję) a komentarzy ludzi bym nie zniosła, szczególnie bratowych mojego M, które by współczuły i gadały że wielka szkoda (co jest straszne) ale w głębi duszy by myślały i dobrze jej tak, co jest jeszcze gorsze. Z drugiej strony jak nie spróbujemy też będziemy żałowały.

krystianmartin jak już rok się staracie to rzeczywiście możesz mieć już dość ale nie poddawaj się, a może już tam zamieszkała fasolinka mała?

Krystianmartin trzymaj się. Wierze ze jest Ci ciezko. Buzka :*
Eden a to wiesiolka nie lyka sie przy staraniach na dziewczynke wogole?
Piranha jak zyjesz?
Daria co z tym miernikiem? Działasz?
Misia?
Zastanawiam sie gdzie sa "stare" forumowiczki?
Pierogatka? Cos mi sie obilo ze mialas w planach chlopca...?
Mama?
Andziak?

Milla czytaj odkąd jest Piranha. Duzo ciekawych informacji. I rzeczywiscie chyba odkąd jest Piranha malo bylo niepowodzen. Ale jednak... Daria, Andziak, Ciążówka. Andziak to mysle ze jej maz ma same meskie zolniezyki, Daria i Ciazowka to musialyby nas bardziej wtajemniczyc.

Elmo, nic mi nie wiadomo o wiesiołku na dziewczynkę. On jest na poprawę sluzu a na dziewczynke sluz ma byc marny :)
Jesli chodzi o dziewczyny, którym się nie udało to najlepiej niech sie wypowiedza same i niech mnie poprawią jesli coś namieszałam. Daria nie mierzyła ph, bo nie wiedziała nic o tych paskach, Ciążówka pisała, że przytulanka były 36h? po pozytywnym teście owu (więc dziewczynkowo) a Andziak po prostu wpadła bo starania miała zacząć nieco później. Mama kubulki też chyba zaliczyła wpadkę... jesli coś pokręciłam to przepraszam z góry :)

No właśnie gdzie są "stare" forumowiczki, jeszcze w styczniu watek dzialal pełna parą a teraz to tylko kilka dziewczyn regularnie pisze. Szkoda, że powoli zamiera... :(

Piranho, czytasz nas czasem? Co u Ciebie?

Milla, strasznie duzo jest tego do czytania. najlepiej zacząć z chwila pojawienia się Piranhy do mniej więcej lutego 2012 a potem czerwiec/lipiec 2012 do końca :) Najwięcej cennych rad jest jak starała się nullka i noemi a wczesniej gal dokładnie opisywała walkę z obniżaniem ph (równiez cenne uwagi :)

reklama
Witam wieczorem,
wolne chwile poświęcam tak jak Wy na czytanie i kopiowanie. Na stronie 4167 dziewczyny: Czarna, Pierogatka dostały poradnik od Piranii, nie wiecie czy to jest ta książka kucharska po angielsku czy coś innego, może to jest ten PDF Tamary, do którego link podawałam. Być może przeoczyłam gdzieś informację na ten temat...
Eden, Milla a bransoletki i lampy kupujecie?

Ostatnia edycja:
Do góry