reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki dziewczyny.
Mama kubulki Ty przynajmniej mozesz zwalic na hormony! A ja na co? Chyba na nadmiar tabsów we krwi ;-) Ech te babskie humory...
Sofi przyjrze sie temu przy czasie bo dzis zawalona jestem praca. Jak cos to sie odezwe.

reklama
Witajci :)
Witam się pięknie ze wszystkimi staraczkami,ciężaróweczkami i mamusiami :)
Dawno nie zaglądałam ale ciągnie mnie tu z sentymentu,taki ogrom wsparcia dostałam na tym wątku!
Nie mam za bardzo czasu na nadrabianie,praca,szkoła,przedszkole Lauruni...

Co ja chciałam...

mamo kubulki,czytałam Ciebie jakbym czytała samą siebie sprzed prawie 7 lat kiedy to byłam w ciąży z drugim synkiem i poległy moje pragnienia o córeczce...jedno Wam wszystkim mogę z całą pewnością napisac....nie spodziewajcie się zrozumienia ze strony otoczenia na swoje pragnienia...niestety ja na swojej drodze spotkałam się wyłącznie z krytyką :(
Trzeba jednak próbowac realizowac marzenia,myślę że warto!!
Życzę wszystkim upragnionych córeczkowych i synusiowych dzieciaczków!

Tak Sofi pokieruj nas na tej stronce, ja również nic nie rozumiem z niej. Chyba tylko to że różowy to pewnie na dziewczynkę,tak
eden masz rację ciągle za czymś gonimy. Powinnyśmy docenić szczęście jakie mamy, przecież na innych watkach dziewczyny tyle robią aby zajść w ciąże. ja też przezywałam jak sie okazało ze drugi chłopiec. A poźniej jak sie urodził wszyto odwróciło się o 360 oC. inni mi mówią że mam całkowitego "bzika" na punkcie mojego małego. Na punkcie starszego też. Powiedzenie że nadaje sie na mamę chlopców jak najbardziej do mnie pasuje. Dlatego jak ktoś do was tak mówi powinnyście być dumne - ja jestem.
mamo-kubulki
głowa do góry zobaczysz teraz będziemy mieć córeczkę - na 100%. Ja w to wierze.
elmo ja ci powiem że ten sposób na chlopca u mnie dwa razy sie sprawdził. cykl księżycowy na 100% oboje poczęci w czasie na chłopca. Co do staranek to był stosunek po miesiączce a następny albo w owulkę albo dzień przed. dieta typowo chłopczykowa, słono, dużo mięsa itd.

Cześć kochane babeczki :)
U mnie sajgon cd. teraz jest jeszcze gorzej bo zostałam sama z dziecmi, M w pracy po urlopie, Starszy jest strasznie obsypany chrstkami, w uszach, we włosach, wszedzie.... całe szczęście, że go to nie swędzi i nie drapie się. Goraczka tez ustapiła, to teraz juz z górki. A młody na razie jedna chrostka i czekam na wysyp. :(

Czarodziejko, Jagienko fajnie, że tu nadal jesteście. Wy to juz takie filary tego forum :) (czytam wasze wpisy sprzed roku). fajna tu grupa kiedyś była, teraz tez sie taka rodzi, jestesmy na etapie poznawania się :)

krystaianmartin, no to trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&& a przygotowania dziewczynkowe od kiedy stosujesz?

Elmo, bardzo dobrze, że to z siebie wyrzuciłaś. Teraz będzie już tylko lepiej. Pozatym masz jeszcze czas na taką restrykcyjną dietę. Zaczynasz od czerwca, tak?

Sofi, ja tez poprosze o opis dostepu do tej strony. mam przyjaciółke, która biegle zna francuski, ale nie zamierzam sie ujawniać z moimi planami :)

Dziewczyny jaka wodę mineralną mozna pić przy staranich na córkę? Kupiłam ostatnio sok żurawinowy 100%, ale jest tak niesamowicie kwasny, że pije rozcieńczonego z wodą. Poza tym moja dieta na razie jest taka jak wczesniej, unikam tylko pomidorów, bananów, jem więcej nabiału. A tak to normalnie schabowe, zupy itp. a dietę taka na maxa rozpocznę od maja. Starania od lipca (chyba :))

Eden wspołczuje. Trzymaj się dzielnie i oby wam szybko tydzien zlecial... Niby zaczynam od czerwca ale chce sie przygotowac tak, ze jesli bedzie taka mozliwosc to od maja... a wiesz juz Ci pisalam ze jak sie za cos biore to na 100%. Ale musze sie wyluzowac bo jak bede miec takie cisnienie to bedzie jeden wielki zonk!!!
Krystianmartin &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dziewczynkowe oczywiście :)

No cóż ja dziś juz troche ochłonełam po tej burzy emocji. Dziewczyny czy któras z was kiedys płakała bo jej mąż chciał zjesc ryz????????????? hahaha Bosssssszzzzzze ale jestem głupia :-D Oj musze go dziś przeprosić :zawstydzona/y:

Eden, Milla, Ewelin, Elmo wysłałam Wam na PW -opis. W razie pytań i niejsaności piszcie. Wiem, że ten kalendarz który Wam tam opracują na każdy miesiąc (tzn. daty na konkretną płeć) nie dają 100% pewności, bo gdzieś czytałam, że wg. tego kobieta planowała corkę a ma syna i odwrotnie, ale można porównywać. Co miesiąc nanosimy @ i długość cyklu. Jak znajdę jakieś nowsze info o tym, to napiszę. Nie zamieszczam oficjalnie bo jest tego sporo i nie chcę zaśmiecać Forum.

Hej dziewczyny, cos mam dziś doła :( Nachodzą mnie wątpliwości, czy jest sens, czy się uda a jak sie nie uda to co ja zrobię??? napiszcie coś pozytywnego :)

Hej dziewczyny, cos mam dziś doła :( Nachodzą mnie wątpliwości, czy jest sens, czy się uda a jak sie nie uda to co ja zrobię??? napiszcie coś pozytywnego :)

reklama
Eden noc to ty, przecież musi się udać -jak Tobie się uda to i mi, pamiętaj!!!. Zobacz ile dziewczyn z forum ma w domu dzidzię płci o której marzyły i sobie zaplanowały. Wiem, że wątpliwości będą, tyle przygotowań i pilnowania wszystkiego, ale damy radę. WSZYSTKIE!!!
Zobacz co dla Ciebie znalazłam:
images
Dziewczyny czytałam więcej o tej metodzie Sonath, no więc: metoda opiera się na fazach księżyca i może być sytuacja, że przez kilka cykli nie pojawi się żadna data sprzyjająca poczęciu wymarzonej płci. Poza tym, nie można się tylko na niej opierać bo jest zawodna. Niektórym w połączeniu tej metody i innch udało się, a niektórym nie...czyli tak jak ze wszystkimi kalendarzami chińskimi itd. :no:

Do góry