reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was dziewczyny.
Widzę, że coraz więcej zarażonych optymizmem Milla, Czarna - super tago nam tu wszystkim trzeba.
Mamo kubulki czytając to co piszesz to tak, jakbym widziała siebie kilka miesięcy temu. Całą ciążę liczyłam na pomyłkę lekarza (czytałam o tym, jak często się zdarzają, że to nie siusiak tylko pępowina itd. nawet mój starszy synek podchodził do mnie i mówił, że to na pewno pępowina i lekarz się pomylił -taki kochany, tak pocieszałam mamę...). W szpitalu jak już był malutki, to serce zmiękło, ale jak ktoś miał w sali obok dziewczynkę to pojawiała się złość ...Cieszyłam się, że mały zdrowiutki, ale pragnienie córki jest tak silne do tej pory, że aż się tego boję...
Chłopcy są super, są dla siebie całym światem, starszy tak kocha małego, przytula go, pilnuje, chętnie pomaga we wszytskim i mały jak go widzi to uśmiech od ucha do ucha, zaczepia go itd. mam nadzieję, że będą dla siebie super braćmi-bardzo chciałabym ich tak wychować, ale ja cały czas myślę o córeczce... nawet do wróżki miesiąc temu napisałam...:no:
Mówię starszemu, że jak byłaby jeszcze taka mala siostrzyczka, to byłaby przeszczęśliwa mając starszych braci, bo każda dziewczyna marzy o starszym bracie, a nasza miałaby dwóch...Głupia jestem, gdzie jescze go tego wszystkiego, a ja się znowu nakręcam...już sobie wyobrażam naszą rodzinkę 2+3:-D
Rosetyler miałaś naprawdę dużo szczęścia, niektórym się właśnie tak udaje, bez konkretnych przygotowań i strzał w 10. Fajnie. U mnie w rodzinie kuzyn miała dziewczynkę i postanowili postrać się o chłopca. Pytałam jak sie o tego chłopca starali: raz jak pojawiły się dwie kreski na teście owulacyjnym i jeszcze raz na drugi dzień... No i mają dwie córki...:-D

reklama
Dziewczyny.
Wpadłam wam życzyćmiłego niedzielnego popołudnia. Jestem tak zmęczona, mdłości tak mnie męczą, że nie mam zbytnio chęci włączać kompa. Ciągle bym spała, a jak już nie śpie i czuję się jako tako to staram się choć trochę dom ogarnąć, choć kiepsko mi to wychodzi...
Później poczytam co tam u Was.
pozdrawiam :)

Witam w ten niedzielny wieczór
Mamo kubulki ja 5 lat temu też to przezywałam(drugi chłopiec a nie córcia). W 18 tygodniu mówili, że to dziewuszka, a w 22 ptakol po kolana. Płakałam, nawet przepraszałam męża(jakby to była moja wina) i miałam cichą nadzieję, dlatego kupowałam ciuszki w neutralnym kolorze. I chyba dopiero uświadomiłam sobie jakie mam szczęście podczas cesarki, gdy lekarz spytał: co miało być? a ja.. synuś. A on na to : no to jest synuś!!!!!!!!!! Nie wyobrażam sobie życia bez Martinka i nie zamieniłabym go na żadną dziewczynkę. Zobaczysz jaka będziesz szczęśliwa:tak:, gdy tylko utulisz synka w ramionach.
Sofi- pierwsza wróżka powiedziała mi, że będę miała synka i córeczkę, a trzecie poronię(jest synek, synek i było puste jajo płodowe) inna wróżka powiedziała, że będę miała, drugą cesarkę, że ciąża pomyślnie się zakończy, że córeczka będzie zdrowa ;-), a mojemu znajomemu urodzi się synek. No cóż ja urodziłam drugiego cesarza a mój kolega ma córcię :-D. Jakoś z tą płcią nie trafiają. Zrób obrączką wróżbę mi wychodzi chłopak, chłopak, dziewczynka;-)
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Krystianmartin, ja oczywiście z dystansem podchodzę do wróżb (pierwszy raz w życiu się na to zdecydowałam), ale te wszystkie testy z obrączki, też się nie sprawdzają. Robiłam je wiele razy w życiu i teraz powinnam mieć dziewczynkę a mam chłopca...odnośnie innych przesądów co do płci dokładnie tak samo (np. jak w ciąży lewa perś jest większa to dziewczynka, jak linia od pępka w dół jest krzywa to dziewczynka, jak w oku lewym naczynia krwionośnie na białku układaja się w lierę V to dziewczynka itd. ). U mnie wszystko wskazywało na dziewczynkę, a urodziłam chłopczyka, dlatego nie wierzę w to wszystko...zaryzykowałam z wróżką, ale to była wróżba przez internet więc też patrzę z przymrużeniem oka.

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczorową porą :)
U mnie sajgon, dzieci złapały ospę, mama miała atak kolki nerkowej i spedziłam z nią na pogotowiu pół niedzieli.

Mamo Kubulki, będzie dobrze, urodzisz to się przekonasz :) Jak dowiedziałam sie, że będe miała drugiego syna, powiedziałam M z wyrzutem, że trudno, trzeba je wychować. Wkurzył się na mnie wtedy. Do tej pory mam wyrzuty sumienia.... Synek to prawdziwy aniołek, cały czas sie uśmiecha, rano gdy sie obudzi to może przez godzine bawić się w łóżeczku, dopiero jak mu się znudzi to woła zazwyczaj "maaaaamaaaa", wtedy wchodze do jego pokoiku, widze tę buźkę uśmiechniętą i czuję się najszczęśliwszą mamą na świecie :) pewnie, że do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze córeczki dlatego zdecydowałam, że spróbuje jeszcze raz :)
Moi sąsiedzi, którzy mają dwie córki zazdroszcza nam troszkę bo chcieli mieć syna a trzeciego dziecka nie planują, my też troszkę im zazdrościmy, bo maja córki.
Tak to juz jest, że my kobiety całe życie za czymś gonimy :) Najlepiej to skupić sie na tym co się ma i dostrzec w tym szczęście, a nie myslec za dużo o tym czego się nie ma :) I pamiętaj: MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ !!! i już!

Sofi, mi kiedys wróżka powiedziała, że bedę miała tylko jednego syna :)
Na początku drugiej ciąży koleżanka mi wróżyła z obrączki syna i córkę.... ;) No chyba, że to miały byc dzieci którę będe jeszcze miała a nie które juz są... Więc wtedy by wychodziło, że jestem w ciąży z synem a córka jeszcze kiedys będzie...???? Nie wiem jak interpretować te wróżby z obrączki.

Kamea, widzę, że suwaczek różowy :) czy starania były wg. wytycznych Piranii? Też byłam strasznie senna w dwóch ciążach i to przez całe 9 m-cy ;( Jeszcze długo pracowałam, jak wracałam do domu to już nawet sił nie miałam, zeby zjeśc obiad.

Piranio, mam ten sylk Sylk naturalny lubrykant 50 ml - Apteka Internetowa Apo-Discounter. Apteka wysyłkowa z niskimi cenami
czy to jest to samo co na ebay?

Czarna perło, najwazniejsze to pozytywne nastawienie :) A możesz mi przypomnieć od kiedy zaczynasz starania?

Dobranoc kobitki, dzisiaj napije się piwka z M i obejrze jakiś film :) papapapapapa

kochane jesteście, dziekuje Wam za słowa wsparcia, za to ze mogę sie "wygadac", tylko Wy mnie rozumiecie, kocham Was ;D

Dziewczyny a czy któraś z was korzystała ze strony sonath.com ? To jest strona po francusku, trzeba się zarejestrować i wybrać planowaną płeć dziecka, następnie nanosi się datę @ lub można robić wykresy temperatur, a oni wskazują, które dni na wymarzoną płeć. Ja z tego korzystałam przed drugą ciążą, ale w cylku, w którym począł się synuś nr 2 nie do końca się dostosowałam. Tzn. starania były nie tylko w dzień wskazany na dziewczynkę. . Na dziewczynkę wskazywało 26 grudnia i według mnie to byłoby O+12, ale my oprócz 26 grudnia staraliśmy się jeszcze 19, nie wiem kiedy się udało... więc nie wiem czy skutecznie pomagają...

Hej ho.

Eden to miałaś przeżycia. Kuba miał ospę rok temu jakoś na wiosnę. Tak ciepło było a my prawie dwa tyg w domu. Ja właśnie ten sylk kupiłam. Chyba to samo tylko inne opakowanie.

Kamea życzę córci, ale najważniejsze by było zdrowe.

Dziewczyny nie wierzcie w te wróżby, ja to jeszcze wspomagam się moją wiarą w Najwyższego :-D

Trzeba tu jakąś listę staraczek zrobić bo nas się sporo zrobiło.

Lecę spać bo gości mieliśmy i jakoś mnie głowa rozbolała od natłoku wrażeń.

Dobranoc

reklama
Mamo kubulki większość z nas to przeżywało a tylko tu możemy się wygać o tym co naprawdę czujemy i liczyć na zrozumienie. Fajnie, że jest to forum, ale przede wszystkim fajnie, że jesteście tu WY .

images

Do góry