reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam się z rana z zieloną herbatką :-)
Piranha i tak Cie podziwiam ze o tak poznej porze wpadasz jeszcze na bb zeby cos odpisac :tak: trzymaj sie cieplo i zagladaj do nas jak tylko mozesz. Buziaki :*
Krystianmartin niestety tak to bywa. Zdrowka dla Ciebie i meza, oby szybko wrocil do formy. Ty w tym czasie czytaj czytaj czytaj i sie przygotowuj :-)
Eden ja tez za 1 dc uznalabym 14 luty. Widze ze mamy podobny problem. Kiedys @ dostawalam zawsze rano od razu na calego. A teraz bywa tak ze mam jakies plamienia przez 2 dni a w 3 dzien popoludniu jest juz na calego. Teraz np. miałam tylko wieczorkiem plamienia a rano juz normalny @. Ale zawsze licze cykl od pierwszego dnia regulanego krw. Narazie nie robie zadnych badac w tym kierunku. Jak mi sie nie uda zajsc przez 3 cykle to bede cos dzialac.

Jak dobrze ze piatek!!! (w kazdy piatek rano bede pisac tu to samo zdanie hehe). Wiec byle do 15-tej.

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się znad miski z jogurtem naturalnym, cornflakes i suszoną żurawiną ;)
Dzięki za odpowiedzi,
porzucam zatem migdały i ograniczam cukier (to ostatnie zapewne całościowo wyjdzie mi na dobre ;))
Miłego dnia! :)

Elmo2 ja z @ miałam podobnie. Zawsze rano i wiedziałam, ze to @. Po drugim porodzie zaczęły się nieregularne cykle. plamienia 2,3 dni przed i potem krwawienie. Lekarz mówi że początek cyklu to krwawienie, nie plamienie. Mi wyszło że mam hiperprolaktynemie czynnościową, i od tygodnia biorę Bromergon. W poniedziałek na progesteron. Mi gin powiedział, że jeżeli przez 6 miesięcy nie zajdę, to będziemy monitorować, a jak to nie pomoże to udroznienie... i koniec. Zobaczymy.
I oczywiście czytam, czytam i analizuję :)

Ostatnia edycja:
Piranha super ze zaglądasz do nas i nam udzielasz odpowiedzi. Twoja wiedza jest bezcenna. Same długo musiałybyśmy to wszystko ogarniać.
krystianmartin
zdrówka dla Ciebie i męża.
rosetyler a ty planowałaś dziewczynkę?
eden ja tez na początku mam plamienia i zawsze brałam pierwszy dzień plamień za początek okresu, Ale tu dziewczyny mówią że pierwszy dzień jest kiedy występuje normalne krwawienie. Tak myślę ze wszystkie moje wcześniejsze wykresy są blednę bo blednie zaznaczałam początek okresu.:no:
Dziewczyny a co myslicie o tym castangusie. Wcześniej było pisane że po castangusie dziewczyny z forum w większości rodziły dziewczynki. Jak myślicie czy można go normalnie brać (jest bez recepty) czy tylko w jakichs konkretnych przypadkach.
Aaaa policzyłam ile musiałabym wydac gdybym kupiła wszystko co chcę czyli miernik ph 200 zł, clearblue testy( 20 szt ok 200zł), lady komp można by było lepiej określić swój cykl-2000 zł, nie mówiąc o suplementach. :baffled:
Dziewczyny ja nie potrafię określić momentu owulki tak na 100% więc jak mam zacząć staranka z odstępem od OWU. Nie wiem , już nic nie wiem.
elmo gdzie jesteś. Jestes taką wielką optymistką powiedz że się uda.

Ewelin jestem jestem. Mam dzis luzniejszy dzien w pracy wiec ciagle czytam ten watek wstecz i kopiuje kopiuje... :-) Jesli Cie to pocieszy to ja tez nie potrafie jak narazie dokladnie okreslic owu. Mierze temp od kilku cykli, probowalam tez testow owu. Ale nie wiedzialam ze wczeniej nie powinno sie duzo pic i np. robilam test owu po wypiciu piwa :zawstydzona/y: a ja ogolnie duzo pije (nie ze piwa tylko ogolnie :-)) to te testy byly takie bladziochy ze bez sensu bylo je robic. W tamtym cyklu w okresie owu zlapala mnie infekcja wiec sluz byl totalnie zaburzony, wszystko mnie bolalo. A bole owulacyjne trwaja u mnie nawet ok 4 dni, wiec tez trudno mi po tym wnioskowac kiedy jest owu, pewnie w trakcie, ale jak wiesz tutaj "prawie" robi duza roznice. Takze w tym cyklu mobilizuje sie na maksa i zamierzam juz polaczyc wszystko w calosc. Temperatura, łykam suplementy na poprawe sluzu wiec licze ze bedzie co obserwowac, testy owu (piwa juz nie pije ;-)) no i moze bol bedzie tylko podpowiedzia co i jak... a po wszystkim zamieszcze wykres tu na forum publicum i bedziemy go wszystkie wspolnie interpretowac :-) No wiec trzymaj kciuki aby bylo tak jak to sobie zaplanowałam. No niestety to wszytsko kosztuje nie tylko wysilku ale i sporo kasy. Ja zainwestowałam w miernik i suplementy i narazie tyle. A i tak trzeba bedzie te suplementy uzupelniac. To i tak troche kosztuje. I pameitaj razem damy rade :-)

Piranha mi pierwszym razem wzrosła 19 razy, a teraz 11 ja na to biorę bromergon, bo podejrzewamy, że przez to mam te plamienia. Z tego co piszesz wynika, że również masz hiperprolaktynemię czynnościową. Ja jeszcze zobaczę co z moim progesteronem.
Dziękuje wszystkim za dobre słowo;-), staram się wracać do zdrowia, bo mam teraz troje dzieci, 4 lata, 8 lat i to najbardziej cierpiące 38 lat :-D

Hejka :)

Elmo, ja czuję że Ci się uda :) Na pewno masz łatwiej niż my "różowe' staraczki :) Jesli dobrze pamiętam to zaczynasz od czerwca, tak? Wogóle trzeba by tu jakąś liste zrobić kto od kiedy zaczyna starania...?

Piranio, dziękuję za odpowiedź, nie wiem co byśmy tu bez Ciebie zrobiły:) w takim razie dzić mam 2dc, na badania nie poszłam a jutro laboratoria zamkniete u mnie. W takim razie pójdę w nast. cyklu. Pewnie też coś tam mam namieszane skoro sa te plamienia. Ale i tak teraz tylko jeden dzień, wczesniej miałam nawet do 3 dni przed @. Może to dzięki wit. B.

Ewelin mi nawet gin powiedział, że plamienia wliczają się do nowego cyklu i nie dał mi żadnego skierowania na badania :no: Dodam, ze chodze do niego prywatnie i prowadził moje dwie ciąże...

Razem z M obiecaliśmy sobie, że przez okres postu rezygnujemy ze słodyczy w każdej postaci :) Ciekawe czy podołamy ;)

Dziewczyny, czy spotakłyście się z taka opinią ,że dieta Dukana też przyczynia się do poczęcia córek? Znam taka osobę co na tej diecie zaszła w ciążę i ma córkę... może coś w tym jest...?

reklama
Ewelin, dzięki kochana. Podobno najlepszy odstęp to 2-3 dni, jeśli więc codziennie wieczorem będziesz robić testy owulacyjne i działać kiedy są ujemne a powstrzymać się kiedy test jest dodatni to zapewnisz właśnie taki odstęp :) Co do Castagnusa to on działa nieco podobnie do witaminy B6 gdyż obniża prolaktynę i tym samym podnosi progesteron. Mnie jednak stresował fakt, że można go przyjmować tylko 3 miesiące (czyli jak się nie uda zajść w ciążę w ciągu 3 miesięcy to po odstawieniu nastąpi wyrzut prolaktyny i wszystko się namiesza) a do tego strasznie mi nie służył (miałam do niego 2 podejścia i za każdym z nich okropne bóle głowy i pryszcze, znikało po odstawieniu).

kirystianmartin, wzrost 11-krotny to delikatna prolaktynemia czynnościowa, witamina B6 powinna sobie poradzić. U mnie też plamienia były z tego powodu i znikały z cyklu na cykl pod wpływem B-100.

Eden
, to na pewno dzięki witaminie B6, u mnie też był to jeden z jej pozytywnych skutków :)

Do góry