Hej!
Tyle tu nowych mamusiek, że nie znam już prawie nikogo
ale w zasadzie skoro już odpuściłam rygorystyczne planowanie płci to zaglądam bardziej z sentymentu, bo mi zależy po prostu na zdrowym dziecku
Jedynie co mi zostało to łykanie tych suplementów, bo łykam nadal i C i żurawinę i wapno. Ale wierzę, że co ma być to będzie.
Elmo: dzięki za pamięć o mnie
widziałam gdzieś twoje pytania na czym polega to aplikowanie malutkiej ilości pre seed czy innego wspomagacza do Ph - nasz śluz tam na dole ma tendencje polaryzacji - czyli nawet odrobinka sprawia, że jedna komórka od drugiej przejmuje informację o niższym Ph i dostosowuje - jeśli paski czy miernik pokazują 4,5 - dojdą plemniki męża z wyższym Ph to automatycznie to Ph wzrośnie po całości w górę, aplikując te wspomagacze sprawiamy, ze polaryzuje w dół, do niższego Ph. Ty jako jedyna chcesz chłopca, a mi się zdaje, że chłopca ustrzelić dużo łatwiej niż dziewczynkę - raz pan"O" podwyższa Ph, dwa owulacja też Ph podwyższa samoistnie, trzy - męska sperma ma zawsze Ph powyżej 7,0, a jak do tego dojda wspomagacze typu "napój sodowy" to nie ma mocnych i chłopak będzie, trzymam kciuki!
mamo_kubulki: to, ze płaczesz to pewnie też sprawka hormonów ciążowych, ja wierzę, że zakochasz się w swoim synku po porodzie jak każda mama. Lepiej mieć dwóch zdrowych chłopców niż zdrowego chłopca i chorą dziewczynkę..
Daria: a ty kiedy planujesz kolejne?
Kochane staraczki życzę wam, żeby wasze plany się ziściły w tych 2-3 cyklach, bo ja już 7 cykl starań i już mi tak zobojętniało czy będzie chłopak czy dziewczynka, ze pół roku temu bym nie pomyślała nawet - co przychodzi @ to mam 2-3 dni załamkę
a do tego cykle 34-dniowe - czekam i czekam na kolejną owu i tak mi mija miesiąc za miesiacem i wciąż temat wałkowany na nowo...
może dlatego już się na dziewczynkę druga ni napalam, że to moje drugie, a planuje 3, ale chyba w kazdym wypadku najważniejsze i podstawowe to chcieć dziecko, a dopiero potem płeć, bo gwarancji na 100 ani nawet na 99% co do płci nie ma i trzeba być gotowym na każda opcję