reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witaj Beatko po urlopie, super wakacje,świetna pamiątka zostanie w pamięci a może i jakiś super owocek :) A że przytulanka często..dobrze dobrze :))
U mnie niestety, po 3pozytywnych teścikach przyszła pora na negatywny i dziś spadła tempka,więc chyba od początku staranka

reklama
Kasiu nie rozumiem jak po pozytywnych testach może wyjść negatywny , czy to się w ogóle zdarza ? Nie martw się i czekaj spokojnie , może to tylko jakieś zawirowania w organizmie albo lipny test . Przytulam Cię mocno .

witkam was
My za sniadnako sie bierzemy...
Pogoda u nas poprawiona,slonko za oknem ammy,super,,,w koncu z domu gdzies na spacer pojdziemy..

Kasiu nie rozumiem jak po pozytywnych testach może wyjść negatywny , czy to się w ogóle zdarza ? Nie martw się i czekaj spokojnie , może to tylko jakieś zawirowania w organizmie albo lipny test . Przytulam Cię mocno .
no ja tez nie kumam nic...kasiu nie denrwuj sie i czekaj maleńka dalej..a @ kiedy powinnas dostac??

Ja sniadanie ide zrobic bom glodniasta

Witam wszystkich serdecznie!
Czytałam że bardzo ważna jest dieta, 2 miesiące przed planowaniem dzidziusia powinno się zrezygnować z niektórych produktów a niektóre wprowadzić, podobno ma to duzy wpływ na płeć dziecka.
właśnie... zapomniałam dodać, że na 6 miesięcy przed planowanym poczęciem zrezygnowałam (ograniczałam) ze swoich ulubionych kwasiurów i pikantnych dań, a jako, że słodycze, ani nabiał za bardzo do mnie nie przemawia, to przyjmowałam witaminy WAPŃ+MAGNEZ+CYNK po 2 na dzień.

A co do testów owulacyjnych, to większość teorii głosi, że można się starać (na dziewczynkę) do dwóch grubych kresek, jednak naukowcy twierdzą, żeby była dziewczynka to trzeba serduszkować 2-3 dni przed owulacją, a jak wyjdzie pozytywny test, to oznacza, że owulacja będzie za 24-36 godzin, a może i jeszcze krótszym, a plemniczki męskie żyją właśnie 24 godziny, a jak są silne, to może i parę godzin dłużej..., więc wydaje mi się, że w okolicach pozytywnego testu są połowiczne szanse zarówno na chłopczyka jak i na dziewczynkę...

Beatko fajnie, że wróciłaś, a że często było serduszkowanie, to nic nie znaczy negatywnego... może tak Cię na tym statku wytrzęsło, że w końcu Ktoś zamieszka pod Twoim serduszkiem...

Hmmm ja słodycze i nabiał wtryniam, aż mi się uszka trzęsą...Przed Lolkiem tez i jednak jest Lolo;-)
Ach co tam:-D
Jakby mnie kto pytał czy chce teraz na 100% dziewczynke to....nie i chłopca na 100% tez nie...:sorry2::sorry2:Chce miec drugą dzidzie, fajnie by było miec parke ale jak patrze na Lolinka to wolałabym dugiego chłopinka:happy::happy:

a mi to tam rybko czy chłopiec czy dziewczynka,,,byle by było zdrowe,,naprawde mi obojetne,,
ja zawsze chcialam miec chłopca,,juz mam,,takze drugie dowoli:)

Cześć dziewczynki

Kasiu trzeba poczekać i się nie denerwować.

Gusiu narazie odpuściłam i się nie nakręcam. Jeżeli się nie udało- trudno, nie będe płakać, chyba odpuszczę i tyle.

W pazdzierniku chciałam iśc do gina ale co on mi powie- że mam być cierpliwa, to bez płacenia wiem. Zdjęcia mam już zgrane , może jutro kilka wrzucę.

no ja tez nie kumam nic...kasiu nie denrwuj sie i czekaj maleńka dalej..a @ kiedy powinnas dostac??

Ewcia,@powinnam dostać 5dni temu..wcześniej robiłam 3różne testy,dzień przed,w danym dniu i dzień po przewidywanej @..ale te kreseczki były blade,może i ten test był lipny ale nie sądzę,bo
dzis mi tempka spadła i pojawił się różowawy śluzik,a jednorazowo z cieniuteńkimi niteczkami.Gdyby nie ten teścik to dzisiejszy spadeczek zwaliłabym na przytulanko wczorajsze
Moim zdaniem łatwo wytłumaczyć pozytywne teściki..a potem negatyw, dzidzia się nie zagnieździła..
Jednak zobaczymy co jutro przyniesie dzionek, jeśli tempka spadnie odstawiam luteinę i czekam na @, jeśli nie,to choć mam świadomość że luteina może wpłynąć na tempkę ale pójdę na betę, bez żadnych nadzieji ale dla zaspokojenia sumienia

gusiateoria teorią co do planowania..ale te metody na dziewczynkę na tym wąteczku kiepsko się sprawdziły :)Ale zawsze dobrze coś robić aby doczekać się upragninej płci

Beatkono to zdjęcia siup

reklama
Beatko jak miło że wróciłaś juz się tu tęskno zrobiło za Tobą. Ale super miałas wakacje aż ci zazdroszcze.No i czekamy na zdjątka!

Witajcie nowe forumowiczki.

Do góry