Dopiero teraz podłączyłam inny monitor i mogę do Was zajrzeć a że pora dość późna to będzie w giga skrócie.
Daria, jak tam, ile Colin waży? :-) Z Kai niezła kluska i jakiś czas temu ważyła już 8,1 kg, ostatnio jak sprzedawałam wózek to dziewczyna nie mogła się nadziwić, że moja córka już w gondoli się nie mieści i wyrasta z rozmiaru 74, mówiła, że jej 13-miesięczna córcia nadal 74 nosi ;-)
Truskafffka, Krzysiu ma ewidentnie kłopoty z rozwojem mowy i rozumieniem pewnych pojęć, czasem może to spowodować wystąpienie cech podobnych do tych autystycznych, oby to minęło a echolalie poszły precz gdyż one najbardziej mnie martwią (to typowa cecha m.in. w autyzmie). Dziś znajoma mojej mamy opowiadała, że jej 3 córka jeszcze w wieku 6 lat nie mówiła ani jednego słowa (tylko "eeee" itp.), logopeda do 4 roku życia odmówił pracy z dzieckiem, były problemy z posłaniem do normalnej szkoły ale dziecko jakoś dało radę i nadgoniło, szok.
Aga, moje kciuki będą z Tobą :-) Co do Krzysia to coś ewidentnie jest nie tak ale liczę, że może z tego jakoś wyrośnie. Swoją drogą nie rozumiem dlaczego tak negatywnie reaguje na obie babcie (a teściowa go przecież uwielbia i rozpieszcza), gdy widzi mamę lub teściową to krzyczy "babci nie", gdy teściowa chce go wyprzytulać, pocałować albo po prostu podejść to ucieka i się złości. Wasze dzieci też miały tego typu zachowania?
Tasha, no właśnie na razie średnio mi ocenić relacje Krzysia z dziećmi bo ma je sporadycznie :-( Lubi biegać za dziećmi ale nawet w przypadku autystycznych chorób dzieci chętnie przyłączają się do zabaw typu bieganie. Kiedyś w poczekalni u lekarza zagadał go chłopczyk pokazując misia a Krzysiu pokazał palcem czarne krzesło mówiąc "czarny", też mi się wtedy wydało to dość dziwne. Krzysiu przed chwilą położył sobie coś na głowę mówiąc "czapka" więc chyba myślenie abstrakcyjne jest mu nieobce ;-)
Axarai, ale uroczy filmik z Adusią, będą super pamiątki.
Noemi, tak, u dziewczynek nub jest równoległy do linii kręgosłupa na wysokości kości ogonowej
Milla, ano na razie u tych restrykcyjnie planujących skuteczność 100% na naszym forum :-)
nullka, dotarły kochana, pisałam na zamkniętym ale pewnie nie czytałaś, dziękowałam za te słowa, które dołączyłaś bo nieziemsko mnie wzruszyły i trafiły w bezpieczne pamiątkowe miejsce :-)
natan, dzięki za tak miłe słowa :-* Chętnie wesprę radą i kciukami :-) Wykresy można robić np. na
Obserwacja cyklu - enpr.pl. Ja w drugiej ciąży (córeczkowej) miałam mdłości a w pierwszej nie ale to żadna reguła. Czytałaś wytyczne z tej
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html strony (zielona czcionka)?
Pierogatko, oj dają popalić ;-) Krzysiowi nie potrafię wytłumaczyć, że potrzebuję uśpić Kaję, nie daje mi więc nawet 5 minut stąd Kaja bardzo mało śpi ...i marudzi ze zmęczenia.