reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Melduje sie ! Hey hey

U nas nic nowego robota po malu do przodu :-)

No to DARIA jak sie wyrobimy z tym wszystkim to tez tak planuje od wakacji sie starac chciala bym rodzic na wiosne ma juz syna z lata i z zimy to teraz na wiosne by sie przydala dzdzia ;-) ja juz wszystko mam tylko zamowie jeszcze ten gynoflor

Tylko jak go brac? ile przed starankami a moze po napiszcie cos dziewczyny:-)

reklama
Ja nie mialam testu ciazowego i zrobilam owulacyjny i wyszly mi II piekne krechy kazalam kupi M ciazowy i tez byly II.
Zostaly mi testy owu ktore dalam szwagierce i tez dzien przed @ zrobila i tez jej wyszly dwie powiedzialam jej ze jest na 100 % w ciazy wiec poleciala po ciazowy no i ma 3 tygodnie mlodszego synka a co najlepsze to bie sie staralysmy ladnych pare miesiecy i nic nie bylo a nasze starsze dziecki chodza razem do klasy i tez jest 3 tygodnie roznicy tylko moj jest mlodszy od kuzyna ale to juz byl kompletny przypadek dowiedzialam sie ze ona jest w ciazy a zaraz potem okazalo sie ze ja tez jestem :szok: i byla niespodzianka ;-)

myszka to bedziemy razme sie starac;p co do tych globulek ja wlasnie nie wiem jak je uzywac przed czy co bo np jak uzywalam vitagyn c to uzywalam troche predzej przed stosunkiem.

milla ja dzis ide z colinem na szczepienie to sie okaze ile wazy ale licze ze ponad 7 bo jak mial 2,5miesiaca to wazyl 7 kg. ja chce teraz zeby byla 2 lata roznicy a dzieci mam z konca roku to chcialabym chociaz jedno z polowy;p ale czy sie uda nie wiem zanim zaszlam z colinem minal rok;/ a mialo byc miedzy nadia a nim 2 lata a wyszly 3;/

Magda to kciuki zeby byl synus :)

Ostatnia edycja:
hejka :)

Witam się szybciutko z pracy, mam dziś co robić, więc raczej zajrze potem z domku ;)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

Pirania ja nie wiem jak to jest...ale im więcej przykładów podajesz tym bardziej wydaje mi sie że z Krzysiem jest wszystko ok ;) i za to trzymam kciuki
Oczywiście ciężko oceniać po opisie, jak cię sprawy nadal niepokoją, to obserwuj, a w swoim czasie zrobicie dodatkowe badania ;)

Witam!
ja mam nowe postanowienie noworoczne, że staram się po prostu o dziecko bez względu na płeć - co Bóg da to będzie. Wymarzoną dziewczynkę mamy, to teraz niech będzie po prostu zdrowe dziecko. Mam troszkę dosyć tego, że od sierpnia nie zachodzę w ciążę i z kalendarzem w ręku kiedy mogę kiedy nie i czy dziś to na pewno dziś itp.:) M. nie ma w domu po 12h, ja mam dwie prace, do tego dom, przedszkole - jest ciężko pogodzić to ze staraniami, a tu jeszcze ciągłe sprawdzanie Ph i korygowanie mnie męczy:(
Odpuściłam płeć i mam nadzieje, ze szybciej pójdzie - i tak jak Bóg da to będzie troje dzieci, więc wszystko przede mną, a Michasia była bez planowania:)

W tym roku mi się szykują dwa wesela w rodzinie i 50-rocznica ślubu moich rodziców we wrześniu. Nijak bycie w ciąży nie pasuje w te plany, nie? :) żartuję rzecz jasna, bo wiadomo co ważniejsze:)

Piranha: spokojnie - Krzysiu na pewno jest zdrowym dzieckiem, nie dopatruj się jakiś nieprawidłowości, choć wiem jak trudno jest tego nie robić:)
Noemi: bardzo sie cieszę, ze się udało - taką miałam myśl jak zaszłaś w ciąże, że Tobie się na pewno dziewczynka udała:) Podobnie jak wiedziałam i czułam, że u Nullki będzie dziewczynka:)
Kasia: chciałabym być pyłkiem na meblach żeby widzieć waszą radość z dwóch kresek!
Macy: mówisz Agata róż lubi?:) Misia też heh, ale na torcie ma być Myszka Miki i nie chce słyszeć o niczym innym, więc będę lepić myszkę Miki:)
Myszka: do wakacji czas szybko zleci i będą starania:)

Miłego dnia kobietki, ja dziś pracy full, ale się wdrożyć nie mogę, bo wczoraj miałam dzień wolny. Ogólnie styczeń mam do kitu, bo będzie w pracy full delegacji i ciągle w rozjazdach będę, na szczęście 1-dniowych i jak dobrze pójdzie to w godzinach pracy, bo inaczej to musimy babcię ściągać do siebie...

hej laseczki!!!

Noemi - wielkie gratulacje!!!! super, że się udała ta wymarzona córeczka, no i mam nadzieję, że teraz już bez ciśnienia bedziesz częściej zaglądać!?:-)

Myszka - ja też używałam gynofloru na poprawę flory bakteryjnej, globulki są tylko na receptę, silnie zakwaszają i mogą wytłuc plemniki, więc trzeba sprawdzić jak zadziałają; u mnie się udało i też mam córeczkę; gynoflor wkładałam codziennie wieczorem i potem był seksik, nie pamiętam kiedy odstawiłam globulki ale chyba jak test ciążowy wyszedł pozytywny...a...utrzymują ph na poziomie 3,8-4,5...powodzenia w starankach!!!

Axa - pięknie Adolinka rośnie, buziaczek dla niej!!!

Macy - udanych wypieków!!!

Pirania - a przy zabawie z innymi dziećmi Krzysiu tak samo się zachowuje??? kochana, porozmawiaj z jakimś mądrym pediatrą, poproś o radę, zadręczysz się tym niepokojem; trzymam mocno kciuki za Krzysia!!!

dziewczyny, miłego dnia życzę; dla wszystkich buziaczki:-)

a u mnie wieje i pada, szaro, buro i ponuro i ze spaceru nici......:-D

Truskafffka
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)

Mam nadzieje, ze dzionek w pracy szybko zleci i juz w krotce bedziesz w domku, buziak

Agagsm
ja mam nowe postanowienie noworoczne, że staram się po prostu o dziecko bez względu na płeć

Trzymam mocno kciuki, wiem ze juz w krotce ujrzysz swoje II na tescie. Pamietaj, ze marzenia sie spelniaja. Buziak

Tasha milego dzionka, kawusia????

Hallo Kochane!
Zazdraszczam tych staranek, ja starałam się tylko 1 cykl, i czuje niedosyt normalnie:-D
Tasha Malutka wycałowana, zdjęcia pokaż biedroneczki:-)
Wątek Z został zamknięty, czy mnie wyrzucono bo nie wiem:cool2:
Agagsm takie podejście tez jest dobre, ja chciała córeczkę oczywiście, ale byłam tak szczęśliwa, że M się zgodził, i tak się spieszyłam, żeby nie zmienił zdania, że płeć znaczenia już nie miała:-D

Agagsm, Agata bardziej za Minnie szaleje, ale na szczęście było tylko życzenie dotyczące koloru. Kupiłam masę cukrową i będę kombinować. Chciałam z pianek robić, ale jak przeczytałam, że ma ich być 400 g plus kg cukru, to mi się słabo zrobiło. Dzieci tak czy inaczej dostaną zakaz jedzenia tego cukrowego szaleństwa. Jutro będę piec. :tak: A za Wasze starania kciuki. Uda się na pewno.
Axari, to może jeszcze jedno, jak czujesz niedosyt starań. ;-)

reklama
Do góry