reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha

Kasiu, pojęcia nie masz jak się kochana cieszę, tak bardzo na to czekałam, to musi być niesamowite ujrzeć plusika na teście po tak długim czasie. Bardzo dobrze, że odstawiłaś wszystko poza kwasem foliowym, ja zaraz po plusiku zakupiłam sobie Femibion Natal 1 z podwójną dawką (800 mcg) folianów. Ależ jestem ciekawa czy to synuś
biggrin.gif

Piranha moja radosc, radosc M i smerfetki nie do opisania :) Moj M caly czas sie smieje, ze podalas liste witamin, ja kupilam a pozniej kazalam lykac sniadanka i kolacje, to grzeczny M lykal....warto bylo :)
Ja tez jestem bardzo ciekawa co tam wyrosnie z tej fasolki....mam nadzieje ze zdrowa dzidzia, bo to planowanie zeszlo juz na drugi plan, po tak dlugim czasie....., no ale co trzeba bylo to lykalam, tylko z przytulasami nie wiem czy dobrze sie wbilam....no ale co tam, teraz to jest juz nie wazne...wazne jest ze jest fasolka :)

reklama
Witam się i posypuję głowę popiołem. Za karę przeczytałam wszystko, co napisałyście. Ufff. I to co mi się rzuciło w oczy:
Kasia, bardzo serdecznie gratuluję! Cieszę się bardzo, że fasolkę masz pod sercem. Zdrowej dzidzi życzę.
Noemi, gratuluję córeczki. :tak:
Mama, dziękuję za przywoływanie do tablicy. :-)
Czarodziejka, ładna z Ciebie kobieta. Mam nadzieję, że z wyjazdu jesteś bardzo zadowolona.
Axari, śliczna ta Twoja Ada. Czapeczka pierwsza klasa.
Piranha, ja już sporo powiedziałam na temat autyzmu. Krzyś był badany przez specjalistów, więc powinnaś być spokojniejsza. Może zamiast wydawać kolejne worki pieniędzy, pójdź do pediatry i poproś o skierowanie. Dobrze, że Krzysia obserwujesz, czytasz, szukasz, ale nie daj się zwariować. Dziecko to nie jest maszyna, każde się rozwija inaczej.
Koli, nie dziwię się. Ja słyszę tocham cię. ;-)

Wszystkim Wam życzę dobrego, spokojnego roku. Oby wszystkie Wasze marzenia się spełniły.

Ja idę szukać natchnienia na tort. Moja córka w sobotę ma urodziny. Zażyczyła sobie wyjście na sushi i koronę. Wolę nie myśleć, co będzie chciała na 18-stkę. :-D

Macy dziekuje, buziak
Daria moje staranka???? U mnie nie ma co za duzo opisywac, Lykalam:
Rano:
wiesiolek 1x( do owul), cynk 1x( do owul), potas 1x( do owul), folic 2x, B comp 1x
Poludnie:
Alka Seltzer Gold 1x ( do owul)
Wieczor:
wit E1x, folic 2x, alka seltzer 1x( do owul)
a przytulasy byly Obserwacja cyklu - enpr.pl
M lykal sniadanka i kolacyjki :L carnityne, B complex, cynk, wit C, Maca, WitE

Kasiu, i wzajemnie. :-) Ty się przede wszystkim o dzidzię starałaś a nie o kolejną płeć. Takie mam pytanie. Alka selzer jest na kaca czy na zachodzenie? :-) I jeszcze jedną uwagę dotyczącą wykresu. Test pozytywny ciążowy chyba a nie owulacyjny, co? ;-)

Macy ASG to jest to samo co napoj sodowy, ja pilam ASG.....podnosi ph i dostarcza potas,
w 33dc zrobilam test owulacyjny....pozytywny a w 34dc test ciazowy

Kasia, dziękuję za wyjaśnienia. Widzisz, ja ASg znam tylko ze słyszenia. :-D Tak czy inaczej, najważniejsze, że ten ostatni jest pozytywny. :tak:

reklama
Kasiu, jeśli owulka była w środę rano to z serduszkiem wbiłaś się idealnie jeśli chodzi o planowanie chłopczyka :tak:

Koliber, dzięki kochana, strasznie mnie to pociesza. Zauważyłam, że Krzysiu odpowie na pytania, które określają jednoznaczny fakt (typu "jaki to kolor", "co to jest") ale pomija te, w których trzeba wymyślić coś od siebie (jak np. gdzie chcesz pojechać, na jaki kolor pomalować misia, co chcesz zjeść", "co robisz"). Martwi mnie powtarzanie wszystkiego i to ciągłe cytowanie fragmentów książek, dziś od rana słyszałam już fragmenty kilku bajek.

Macy, wykluczono klasyczny autyzm i Krzysiu na pewno go nie ma, zaznaczono, że jednak na diagnozę ZA za wcześnie (muszą upłynąć minimum 3 lata), mi jednak ZA średnio pasuje a za to SPD dość mocno ze względu na dobre funkcjonowanie społeczne, kiepski rozwój mowy oraz schematyczność (różnice w tych 3 zaburzeniach przedstawia załączony obrazek).
Zobacz załącznik 527429
Co do testu owu to w ciąży wychodzi pozytywny gdyż beta hCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH (jest to 91 aminokwasów w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych). Test owulacyjny krzyżuje się z hCG na poziomie 10 mIU/ml co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia) :-)

Do góry