reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

DARIA0607 Ty sie staralas o core? tak? Ze tak spytam co sie stalo ze sie nie udalo bralas wszyskie suplemety itp. czy poszlas na calosc? Przepraszam ale nie moge znalesc jak to bylo u Ciebie jak bys mogla to cos napisz w skrocie..:zawstydzona/y:

ja bralam wapn i magnez w dawce 2;1, zurawine witamine c ,omega3 lacibios femina dopochwowo vitagyn c nie pamietam co jeszcze test pozytywny (owulacyjny)wyszedl 25 i przytulania wtedy bylo rano i pozniej 27 wieczorem, ph bylo niskie do 4,5 ale ja nie sprawdzalam co pol godzin jak dziewczyny :) maz bral selan magnez wapn witamine c i zurawine :)a a diete dzieczynkowa dosc dlugo mialam bo prawie rok bo tak dlugo sie staralam zeby zajsc :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witojcie.

Piranha, jak u Ciebie? Lepiej? Ale Kaja ma czuprynę? Możesz pleść warkoczyki. ;-) Ładna z niej dziewczynka i oczy ma zabójcze. Włosy ruszą - zobaczysz. Mój Gutek też był łysy jak kolano, a teraz ma włosy do pasa prawie.
Daria, gratulacje dla Collina. Szybko jak na pierwszy ząbek. :tak:
Czarna, to trzymam kciuki. A córeczki już wiedzą o dzidzi czy jeszcze czekacie?
Magda, jak samopoczucie? Kiedy chcecie iść się pobawić? A jak Twoja mama znosi pobyt w UK? Podoba jej się?
Ann, czytałam jakiś czas temu, że nie czujesz się najlepiej na tej dziewczynkowej diecie. Nie dziwie się, bo ona za zdrowa nie jest dla organizmu. Mam nadzieję, że plemnior jajo dorwie i będzie mogła jeść co chcesz.

Witam sie z rana !
Daria
to zrobilas chyba wszystko a uzywalas SYLK ? Ciekawe czemu nie wyszlo wiem ze to nie ma 100 % pewnosci ale ciekawe co u Ciebie tak zadecydowalo? Chyba ten u gory chcial abys miala ze tak powiem parke ;-)

Wczoraj zrobilam kolejne podejscie i w koncu udalo mi się namowic ema na branie witaminy C!!! oraz olive leaf. Witamine c powiedział,ze zna to będzie Bral ale zobaczy jak będzie się czul po tym liściu oliwnym:) oby bral regularnie

Mamuski co jadacie w diecie dziewczynkowej? jakie potrawy u Was kroluja?

Myszka
Nie martw się, moje ph na początku przygody planowania tez było wysokie. Uwazaj teraz na dietke, może Twój organizm szybko zalapie zakwaszanie, koniecznie bierz tez żurawinę.
U mnie pasek mokry czy suchy pokazuje ten sam kolor. Daj znac czy zmienilo się ph po Wit C oraz jak po sylk? Sprawdzaj na ile utrzymuje sylk nizsze ph

Maggie
Zobaczysz, nastepnym razem się uda i wszystko będzie ok., :*

Czarna
I jak szef zareagowal na wiesci o ciazy? Powiedzieliście już tez dziewczynkom i rodzicom?
Trzymam kciuk asy za dzisiejsze USG &&&&

Piranha
Zdrowka, mój Olek miał 10 mies jak wyszedl pierwszy zabek- podobno im pozniej tym zabki sa mocniejsze.

Lori
Irygacje robi się z limonki i wody destylowanej,ja jeszcze nie robilam ale woda i limonka Czekaja w pogotowiu
Oto przepis:
„Irygacje:
Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny.”
Macy
ta dieta to nie dieta-to katorga haha. Najgorzej mi po slodziku, no i ten brak owocow i warzyw:/

Witam!

Czarna, kciuki za dzisiejszą wizytę, umieram z ciekawości czy potwierdzi się teoria nuba i planowania :-)

Daria, a jakie dawki C, Ca i Mg brałaś?

Macy, hehehe, ale mnie rozbawiły te warkoczyki :-D Z Krzysia też był łysolek ale włoski miał trochę ciemniejsze, teraz ma ciemną blond gęstą czuprynę (żadne dziecię nie chciał czarnych włosów po mamusi) :-D W nocy czułam się fatalnie, o 3 przestał działać paracetamol, miałam dreszcze i głowa pękała, czuję się tak sobie, (.) boli, poszłam na łatwiznę i wzięłam antybiotyk gdyż czułam się fatalnie a gorączka rosła w ekspresowym tempie.

Ann, też słyszałam, że im później wychodzą tym lepiej zmineralizowane, mi i M bardzo późno zęby wyszły (Krzysiowi też) i mleczaki w ogóle mi się nie psuły a M to nigdy w życiu nie miał zęba leczonego :-)

Mama, Tobie również smacznej kawki, ja właśnie popijam :-)

Witam!
Ja się boję włączyć czajnik, żeby sobie kawkę zrobić, bo mały śpi w salonie w leżaczku a strasznie czuły się ostatnio zrobił na różne hałasy.:szok:

Czarna trzymam kciuki.

Daria
no to szybko ząbki małemu wychodzą.

Coś Nullka nie zagląda tu ostatnio.

Miłego dnia!!!

Piranha, najważniejsze, żeby przeszło. Zamierzasz dalej karmić? Co do włosów. Młoda jak się urodziła, miała czarne włoski. Teraz jest blondynką. Młody miał jasne, teraz ciemnieją, ale czarne nie są. Ciekawe, jakie będą w przyszłości. :-)
Koli, wczoraj czytałam, że kawa może mieć wpływ na zachodzenie - więc odstawiaj wszelkie filiżanki z kawą na bok. Później jeszcze napiszę, co tam jeszcze wyczytałam. Wydawało się rozsądne.

Mam pytanie. W zeszłym miesiącu czułam lewy jajnik w czasie owulacji, teraz znowu mam dni płodne i znowu lewy. To normalne? Nie powinny na zmianę produkować jajca?

Koliberku
mam Cię na oku :-D:-D:-D

Pirania
dziękufka ;) czyli u Ciebie .....nie jest dzis tak źle ;)))
bo zawsze za kawe robią dzieci a dziś --> no ,no ,pięknie ;)) i smacznie ;):)

Milla
Nullka pisała,że ma teraz dużo pracy i bedzie Jej mniej ..

pozmieniałam pościele w całym domostwie i piorę ..

reklama
Do góry