reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hejka Dziewczyny !!!
Dawno mnie tu nie było ale to z kilku powodów jeden to taki że po raz kolejny nam się nie udało( po tym jak wzmacnialiśmy się witaminkowo nie powiem zaliczyłam głęboką dolinę co gorsza w śród moich znajomych połowa zaciążona więc dodatkowo mnie to "dobijała" poza tym trochę od tematu 3 dziecka odciągnęły mnie kłopoty mojego synka Kubusia i tak na prawdę temat dziewczynki odszedł na boczny tor oboje z M skupiliśmy się na chłopcach i im poświęcamy ogromną część naszej uwagi poza tym byliśmy ostatnio byliśmy mocno zajęci organizacją naszej 10 rocznicy ślubu. A jak wszystkie wiemy czas leci jak woda i się nie obejrzałam a ulżyło mi na sercu i jakoś pogodziłam się z tym że jeszcze nie jestem w ciąży stwierdziliśmy z M że jak mamy mieć córcie - czyli 3 dziecko to i tak je będziemy mieli a jaka to różnica czy teraz czy później dla nas żadna i trzeba być cierpliwym ale zostawiłam Bogu decyzję czy zajdę w ciąże i czy to będzie dziewczynka czy chłopiec.
Doczytałam że Truskafffce i nullce się udało i będą miały dziewczynki :biggrin2: super baardzo się cieszę i gratuluje :biggrin2:
A Piranha widzę że Kaja nie powala spaniem nadal jest czuwającą dziewczynką :)
Pozdrawiam Gorąco wszystkie dziewczyny 3mam za was bardzo mocno kciuki i Gratuluję wszystkim zaciążonym :-)
A i dziękuję wszystkim za troskę i zainteresowanie :-)
Doczytuję was po woli co mnie ominęło ale z tego co zauważyłam to dość sporo, ale na prawdę potrzebna była mi ta rozłąka żeby nie myśleć i nie planować i się nie nakręcać i nie dołować.

Ostatnia edycja:
Misia
dobrze,że już jesteś ..
zdrówka dla dzieci i gratki 10tej rocznicy ..my mamy 10 tą w sierpniu wiec jeszcze trochę czasu na przygotowanie mamy ;))

ja już obiad gotuję bo dzieci wołają ..

popisałam i mi post post poleciał w kosmos :confused2:

dzień dobry ;)

z kawką i podwójną przerwą w pracy...bo w końcu ja podwójna haha
szkoda że wypłaty też podwójnie mi nie liczą..:-p

Magda :D :D :D Super, teraz zaciskaj nóżki i byle do stycznia :D
Misia WLCOME !!! :D super że jesteś, buziaki dla chłopaków :D
Dziękuję ;-)

no i ślę w takim razie dla naszych Drogich Niestrudzonych Staraczek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Koliber...
Wszystko zalezy na jakie stanowisko wróce...jesli sekretariat to full pracy jesli w księgowowsci do umów i faktur (jak to mialo miejsce po powrocie z wychowawczego) to dam rade skrobac...
narazie nie ma co gdybac..przyjdzie czas...wszystko sie wyklaruje..
co do dojazdów...
ja bede jeżdzic z wawra do centrum...i tylko pytanie czym
prawdopodobnie bede podjezdzac sobie do pkp miedzylesie (zostawiac auto ma "parkuj i jedz" i skm-ką do centrum...tak najszybciej...kolejka jedzie jak metro w 25 min bede w tyrce a autem wiadomo..rano korki itp. pozniej jak wroce wskocze w auto i po dzieci:)))))
Czasem jak o tym mysle..o powrocie "do swiata ludzi" to jestem zadowolona...czlowiek w domu sie cofa...z drugiej strony obawiam sie czym dam radę ze wszystkim: dom, szkola, przedszkole, zakupy, pranie ...itp..lista jest długa...
no ale w końcu nie ja jedna:)))
przynajmniej mi sie schudnie hi hi:))))
takze to moja ostatnia zima taka w domku...ostatnia wiosna i wakacje.,,,potem powrót do pracy...
czasem jak o tym pomysle to sie za glowe łapie bo dopiero co bylam w pierwszej ciązy...dopiero co mialam niemowlę...a tu dwaj wyrosnieci chlopcy..jeden bardziej drugi mniej ale juz spore dzieci:)))))
temat pieluch mam za sobą i to cieszy..choc moj mąż mowi ze jak sie przeprowadzimy to jeszcze jedno malutkie "zrobimy":)))))))

Mama
No kasiorka Ci na poczatku pojdzie na cale to wyposazenie....ale wiesz ze to zaprocentuje:)))))
Uwazam ze to wspaniala decyzja ...impuls...naprawde super!!!!!
trzeba realizowac marzenia i nie bać sie ryzyka...bo czym bylo by zycie bez niego...jak to się mowi "kto nie ryzykuje - ten nie ma":)))))
zaluje jedynie ze nie mam cię blisko bo Twoj salon odwiedzalabym regularnie:))))))

Madzia
to dobrze ze nocKa ok..
Co do prezentów...zawsze mam ten sam ból jesli chodzi o dzieci!!!!
mam wrazenie ze Maciek ma juz wszystko ...a ja nie lubie powielac...juz tyle tych zabawek jest...co i rusz wynosze na poddasze...no ale wiadomo swieta to czas prezentów:)))))

Misia
czasem dobrze jest dac sobie na luz...
czasem zycie, sytuacje ukladaja sie tak ze nie mozemy zrealizowac palnow...ale pamietaj ze nie ma tego złego!!!!
powodzenia:)))))

Dziewczyny ale mi dziś czacha dymi..na 12 odwiozlam Macieja do szkoły..
wrocilismy z Maksiem i sie na chwile polozylam w sypilani...Maksio ze mną...
ja sie po 10 min odwracam a Maksyś spi...:)
juz nie pamietam kiedy moje dziecie w dzien spalo...stwierdzilam ze nie bede go budzic niech sie przespi..
takze mam cisze , spokoj i kawkę:)))))))

Hej. Ależ zmarzłam na spacerze z małym. Wrócilismy do domu a on nadal śpi a mnie już (.) bolą.
Piranha widzę, że masz aktywną córcię. Dzieci szybko rosną i niedługo sama się sobą więcej zabawi a Ty odpoczniesz.

Magda to już niecały m-ąc. Korzystaj póki co ze słodkiego lenistwa jeśli Ci dziewczynki pozwolą.:-)

Misia dobrze myślisz. nie ma się co spieszyć jak ma być dziewczynka to będzie prędzej czy później. Ja jak mój mały skończy rok może dwa to zacznę staranka o córunię. Kto wie może akurat w tym samym czasie zaczniemy starania to będzie nam raźniej hehe.

Jutro może będę już miała zdjęcia z sesji moich chrabąszczy to coś wrzucę.

dzin dobry wszystkim :)
magda uk to tylko czekac do tego 8 :) oczywiscie kciuki trzymac bede :) duza wage matwoj synek moja nadia jak sie urodzila to nawet tyle nie miala;/ pojedno dobrze bo porod nie byl zly:-D

nullka tak pomylilam twoj nick z macy ;p Zobacz załącznik 523003 tak to jest jak sie czyta na szybko;/ bo u mnie jest tak ze jak jedno spi to drugie nie chociaz nawet jak nadia nie spi a colin spi to wtedy mi tu wariuje i przeszkadza:-p

czarodziejko chyba dzis jest jakis taki dzien bo moja nadia o dziwo tez poszla spac w dzien:-D takiej ciszy dawno nie mialam w domu Zobacz załącznik 523004

Ostatnia edycja:
Magda, dziękuję. Jakoś leci. Ja też prezenty robiłam teraz w weekend. Tzn. prezenty dzieciom, bo my sobie po świętach kupimy. Będzie taniej. :-D Po drobnostki jeszcze pojadę do miasta, bo mieszkam na wsi, więc mogę mężowi dać tylko prezenty w naturze - czyt. kurze jaja. :-) A dzisiaj się za pierniczenie bierzemy. Tylko czekam, aż młoda obiad wciągnie. No i jeszcze zapomniałabym dodać, że moje dziecko od 7 stycznia idzie do przedszkola. :-) Czas leci.

bylam dzis z kolezanka na zakupach i procz slodyczy nie kupilam nicccc :( chcialam kupic jeansy i cos na gore ale wszystko takie doslownie szmaty i te mini rozmiary:( mlody spi a ja sie lenie:)

Maggi

Trzymam kciuki za poniedziałkowy powrot do pracy:*

Daria, oj widac wsio idzie w bioderka i tyleczek

Truskaffka

Super wiesci a malutka to już spora kobietka:)

Mama

Jak potoczyla się dalej historia plci i porodow?
Ja tez twierdze,ze faceci w zyciu maja latwiej.
Kiedys na pewno zawitam do Twojego salonu:)

Magda
O w koncu się ogarneli. no to będziemy wyczekiwac 8.1:)

reklama
Czarodziejka
dziękufka ;))
:**

Ann
kończyło się fochem Zuzy bo Domi jej wciąż będziesz rodzić ... bedziesz rodzić ...
a ona mu --> NIE!!!

Więc cóż ..musiałam po pokojach porozstawiać towarzystwo ,żeby ochłonęli :-D
potem przeprowadziłam pogadankę o szacunku dla mamy skoro urodziła i tak cierpiała...
na koniec usłyszałam KOCHAM CIĘ MAMO
i tyle ......do następnego razu hahahahaaa...bo ,że taki będzie to nie wątpię :)

Macy
dziś Ty pierniczki będziesz robić ??
&&&& za syna i przedszkolną przygodę :)

Do góry