reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam

Nie wiem czy dobrze pisze w dobrym temacie !

Juz z mezem posiadamy syna staramy sie teraz o dziewczynke natomiast pytanie moje brzmi.

2-08-2008 kochalismy sie byl to dzien po miesiaczce dni plodne zaczynaly sie 3 -08-2008 czy mozliwe jest aby plemnik wytrzymal do 5 -08-2008 gdy komorka jajowa byla gotowa na zaplodnienie ( dokladnie wiem kiedy mam dni plodne ) .

Proszę o dopowiedz co myslicie

pozdrawiam

reklama
2-08-2008 kochalismy sie byl to dzien po miesiaczce dni plodne zaczynaly sie 3 -08-2008 czy mozliwe jest aby plemnik wytrzymal do 5 -08-2008 gdy komorka jajowa byla gotowa na zaplodnienie ( dokladnie wiem kiedy mam dni plodne )/quote]

tzn. miałaś owulacje tak ????? jeżeli o to Ci chodzi to teoretycznie jest możliwe aby plemniki przeżyły od 2 do 5, ale w praktyce to bywa różnoie , bezpieczniejsze było by przytulanie 3.08 ........

a dzisiaj cały dzionek na plaży, suuuuuuuuuuper pogoda :tak::-D:tak: a @ nadal niet ...... ale w ostatnim cyklu też sie przesunęla, więc spokojnie czekam jak sie rozwinie sytuacja .....:tak::-D:tak:

Hej Kobietki!
U mnie dzis spokojny dzień ( tzn nic sie stłukło i nie było zadnej katastrofy)
Asus a czemu Ci nie podwiążą? Ja mam teraz 3 cesarke i tez chcę żeby mi podwiązali i lekarz powiedział mi że nie bedzie z tym problemów tylko mam im wczesniej przed zabiegiem powiedziec i pewnie będzie trzeba jakiś papier podpisac bo bez mojej zgody nie maja prawa zrobic nic. A może pójdziesz do jakiegos lekarza z teh kliniki i zapytasz?
Zresztą przeciez nikt Cie nie zmusi do rodzenia w tej klinice jak się tak boisz to olej sprawę, sama pisałaś że zalecają a nie zmuszają. A gdybys była w innym mieście i zaczęłabyś rodzic? Może jest gdzieś w pobliżu inna klinika. Ja np rodze 50 km od mojego miejsca zamieszkania, bo u nas to same rzeźniki, ostatnio jenemu wytoczyli proces że za póxno zrobił cc i się dziecko udusiło.
Ada600 ja serduchowałam w 11 dniu cyklu a owulacje miałam z 14 na 15 i zaszłam w ciążę, tylko że to był pierwszy dzień śluzu, więc cięzko powiedziec czy plemnik wytrzymał bo jesli nie ma śluzu to jak miał ten plemnik przezyc, a podobno śluz niepłodny zabija plemniki w chyba 3 godziny ( dokładnie nie pamiętam). Ale nigdy nic nie wiadomo - wszystko sie może zdarzyc.
Jarzębinko pogoda Ci sie trafiła super więc uważaj co bys sie nie spiekła za bardzo.
Buziaczki dla Was zostawiam i spokojnej nocki.:tak:

Ostatnia edycja:
Anka34 masz rację mam jeszcze sporo czasu i mogę popytać lub poszukać . Wiem że mnie nikt nie może zmusić do porodu właśnie tam ale właśnie tam jest niestety wojewódzka poradnia diabetologiczna i z całej małopolski mamuśki z cukrzycą kierowane są właśnie tam . Ostatnio jak byłam to była dziewczyna z Nowego Sącza :szok: 2,5 godziny autobusem jedzie do Krakowa na każdą wizytę a są one co tydzień , góra co dwa :crazy: Ja mam chociaż bliżej . Rozmawiałam z moim ginem na ten temat i on potwierdza że jeśli bym rodziła u nas w szpitalu to NFZ nie zapłaci im za mój poród. Z drugiej strony na Kopernika jest najlepszy w małopolsce oddział neonantologii ( czy jakoś tak ) i jeśli coś jest nie tak to tam właśnie przewożą wszystkie dzieciaczki , a przecież najważniejsze jest to żeby zabezpieczyć jak najlepiej dziecko ja jakoś wytrzymam . No i jak sama widzisz na razie jestem w lesie , mam nadzieję że z czasem samo to się jakoś wyklaruje . A co do podwiązania to chyba po 3 cesarkach to jakoś przysługuje każdemu a ta to będzie moja 2 bo pierwszą córkę urodziłam siłami natury i mnie to nie obejmuje . Może coś da się wymyślić ze względu na mój stan zdrowia . Ciekawe czy mój gin może to nakazać tamtym którzy będą robić mi cesarkę .
Przepraszam że tak marudzę ale Ty masz taki trzeźwy , rozsądny pogląd na te sprawy i po prostu interesuje mnie Twoje zdanie , co o tym myślisz i jakie masz sugestie . Z góry dziękuję za odpowiedź. :tak:

Pozdrawiaski z Polski. My jutro jedziemy nad morze, czuje się dobrze. Pozdrawiam was. Nie mam dostępu do neta , piszę od sąsiadki. Tęsknię za wami i buziam.

Asus
skoro tak to wszystko wygląda i to jedyna klinika na małopolskę to chyba nie masz wyboru, bo zdrowie maluszka najwazniejsze, więc te parę dni bedzie trzeba wytrzymac? Aczkolwiek pisałaś chyba że w poprzedniej ciązy też miałaś problemy z cukrem i gdzie wtedy rodziłaś? Mam natomiast spore wątpliwości co do tegfo ża NFZ nie zapłaci za Twój poród w innym szpitalu. Jak dla mnie jest to totalna bzdura bo kobiety w ciązy są uprzywilejowane i gdybyś np była w innej częsci Polski i nagle bys zaczęła rodzic to mają obowiązek Cię przyjąc i NFZ na pewno zapłaci. Co do cesarek i podwiązania to kiedys tak było że podwiązywali a teraz tego nie robią i podobno mozna miec więcej cc niż 3. Tak powiedział mi mój gin. Mogą mnie podwiązac ale jedynie na moje zyczenie - tak mi powiedział, a jak będzie w praktyce - zobaczymy.
Myślę że dobrze dla Ciebie było by jednak znaleśc jakiegoś lekarza z tamtej kliniki i później iśc na jakąś wizytę czy kilka wizyt żeby sie dowiedziec co i jak i może wszystko sobie jakoś pozałatwiasz.. Mam nadzieje że wszystko będzie ok.:-)

Pozdrowonka dla wszystkich i miłej nocki Kobietki.:tak:

Ostatnia edycja:
Medio dla Ciebie też buziaczki i uściski :-)
Jarzebinka jak tam u Ciebie z paniom @ ?
Anka34 takie obiektywne rady jak Twoje są bardzo pomocne bo bez emocji i z zewnątrz wszystko inaczej wygląda , więc jeszcze raz dziękuję że dajesz mi to wsparcie . Wiem od bardziej zaawansowanych mam że i tak z poradni diabetologicznej co jakiś czas wysyłają na badania i konsultacje na klinikę więc może wtedy zrobię rekonesans , popytam o lekarzy i tak jak mówisz dobrze by było iść do któregoś z nich przynajmniej kilka razy na prywatną wizytę ,żeby mnie ktoś tam kojarzył . A kto wie jak to dalej będzie może jeszcze wyląduję na patologii i będę mieć wątpliwą przyjemność poznania tamtejszych lekarzy ? ;-)
U mnie pada deszcz i nic mi się nie chce robić tylko spać , a dziś urodziny mojej małej lwicy i o odpoczynku mogę tylko pomarzyć , przecież nie mogę zawieść córci

Asus, wspaniale zyczenia urodzinowe dla corci, ciekawego i radosnego zycia!:-)

U mnie drugi dzien @, czyli cykl sie wyrownuje. Meza jeszcze nie mam przy sobie, nie wiem czy doleci w tym cyklu, czyli czekam dalej.

Asus myślę że teraz potrzeba spokoju i nie ma co sie martwic na zapas. Byc może juz pierwsza wizyta i lekarza z tej kliniki rozwiej wszystkie Twoje wątpliwości i wszystko będzie dobrze. Wielgachny buziak i wszystkiego nalepszego dla twojej Lwicy. Czy Twoja lwica ma charakterek bo to chyba dośc ciązki znak zodiaku?

Kobietki miłej nocki! A tak w ogóle co tu tak wszystkich wywiało?:wściekła/y:

reklama
Dzień dobry :-)
Anka34 , Kinga12 dziękuję bardzo za życzenia dla mojej Kasi . Aż trudno uwierzyć że te 6 lat tak szybko zleciało i za 3 tygodnie moja mała dziewczynka pójdzie do szkoły . Jeszcze raz dzięki :-)
A co do charakteru lwicy to na razie nic nie mogę powiedzieć , bo moje lwiątko jest grzeczne . Ma swoje zdanie - ale to dobrze . Może pazurki pokaże z wiekiem ?
Jarzebinka co u Ciebie ?
Udanej niedzieli :tak:

Do góry