reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuleczko ogromne gratulacje:-)aż mi się śmieje gęba, bo to działa:-Dczekałam na to potwierdzenie jak na szpilkch i teraz wierze na 100% że można mieć wpływ na płeć.

Andziak i Missbella gratki z narodzin dzieciaczków, niech się zdrowo chowają i niosą wam radość:-)

Pozdrowiam resztę babeczek.

reklama
O mnie tez Mikolaj zapomnial, ale co tam. Duza jestem, wiec plakac nie bede.
Pierogatka jakie kupilas kolorki? Bo rozumiem, ze beads bedziesz kolekcjonowac?
Piranha, to znowu kasztanki zarobilas. :-) Szczesciara. ;-)
Czarodziejka, lejesz kawe? Zasypiam. :baffled:

czekałam na to potwierdzenie jak na szpilkch i teraz wierze na 100% że można mieć wpływ na płeć.
DOKŁADNIE POTWIERDZAM AZ JESZCZE DZIŚ TAK MI SŁODKO NA SERCU :tak:;-)

Nuleczko a jak ty szczęsciaro??? łezka szczęscia poszła?jak M i chłopaki zareagowali???

Agulek a co u was>??? wpadaj częściej ......

Pierogatka ,Agulek
cześć babki ;)125 lat Was tu nie był ;)
ściskam i pozdrawiam :)

Macy
ja robię kawę własnie ---kcesz ??:-D
taką z expresu ..

nas zasypało tak ,że nie zawiozłam dzieci ..
dzis żadna siła mnie z domu nie wyciągnie ..
dosypałam tylko naszym sikoreczkom słonecznika do karmnika i wiecej nie wychodzę ..

pozdrawiam ciepło :)

Tusia dzięki za pamięć:-)a no u nas nic nowego. Teraz duzo nauki u mojego 4 klasisty z drugim też trzeba trochę przysiąść a do tego roboty zawsze w domu dużo jak wrócę z pracy więc nie bardzo mam czas, ale zaglądam i kibicuje.
Staranka poszły na dalszy plan jakoś tak bez entuzjazmu, odpuściłam w sumie, jedyne co to sprawdzam przed ph i używam na wrazie co Rephreshu i Feminum żel, podjadam żurawinkę, nabiał też i magnez ale zwykły. Ale po wieściach Nullki po nowym roku kupuje witaminy cały arsenał i znów się faszeruje.
Może razem nam się uda? kiedy ty zaczynasz?

Pozdrawiam jeszcze raz i obiecuję że czasem zajrze do was, bo fajne z was babki.

Witam Was dzewczyny
Dopiero dziś bo wczoraj Mikołajkowi goście byli do 21:30 , a potem z mężem sobie przeżywaliśmy na spokojnie to wszystko.

macy, maggie, Magda, Axarai, Tusia, Marzycielka, tasha, ann29 patrysia*, Czarodziejka, truskafffka, Milla21, Koliber, pierogatka, Piranha, czarna, agulek, mama, kasia_uk, kate18, Ewcik (mam nadzieję że nikogo nie pominęłam )
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie gratulacje i za to że cieszycie się moim szczęściem :) Wielkie dzięki za wsparcie i wiare że się uda :)

ann29 i macy
do żony przepowiadacza (kolegi) zadzwoniłam od razu i powiem że niby się cieszyła ale jakoś tak w głosie wyczułam że bardziej by sie cieszyła gdyby to był chłopak. Ja czuję czyje gratulacje są szczere a czyje nie - to da sie wyczuć po reakcji. Jak zadzwoniła do mnie koleżanka od paznokci (co sama też w ciązy jest ) i powiedziałam że córka to aż piszczała z radości bo też wiedziała o moim planowaniu i mi kibicowała i wierzyła że się uda. Dzisiaj ide na paznokietki to sobie pogadamy - ona dowie sie płeć 27 grudnia :)
A dziś ma mi pokazać zdjęcia z USG i bedziemy wypatrywać nuba ;-)

Magda dzięki za słowa, ale z tą mistrzynią nie przesadziłaś??? A 5% się nie przejmuję bo wiem co widziałam na monitorze. Z tego wszystkiego zapomniałam poprosić o zdjęcie kreseczek , ale następna wizyta 3 stycznia to poproszę :)
Zresztą lekarz z takim przejęciem zaczął wymyślać mi imię dla gwiazdeczki ......

maggie spisze sobie wszystko na spokojnie w wolnej chwili i na pewno "opublikuję" tu na forum swoje starania, bo chciałabym (zresztą tak jak Piranha) cieszyć się szczęściem kolejnych dziewczyn tak jak Wy cieszycie się dziś moim.

Axarai ano statystyki zachowane i oby tak dalej :)

tasha mąż jak wszedł to nie domyślił się... bo nieźle grałam wkurzoną na wszystko (chwilę wcześniej Julek mi w tym pomógł swoim zachowaniem). Szczerze miał taki zapieprz w pracy wczoraj że zapomniał że ja idę na wizytę a ja specjalnie mu nie przypominałam bo bałam sie że jak zadzwoni i zapyta to sie wygadam i z prezentu niespodzianki będą nici.

Reakcja na prezent była bardzo miła. Otworzył a tam różowe śpioszki i body oraz liścik . Nawet nie czytał kartki tylko wysunął ubranka ,patrzy na mnie i mówi TAK????? I podbiegł przytulił mnie , wyściskał i mówi "mówiłem że się uda, tylko Ty nie wiem czemu tak słabo wierzyłaś" Łzy poleciały nie powiem. Chłopcy też się cieszą i bedziemy wymyślać imię bo jeszcze nie mamy - te co kiedyś mi sie podobały jakoś teraz nie koniecznie ;-) Damy radę coś wymyślimy

Milla ja dałam Ci nadzieję tak jak mi dały nadzieję inne dziewczyny , którym wcześniej się udało . I tak to ma działać :)
Chińskim kalendarzem się nie sugerowałam, bo z chłopcami raz sie sprawdziło raz nie, zalezy od kalendarza. Niedawno któraś z Was podawała linka do kalendarza z którego większość się sprawdzała , a mi teraz on pokazywał syna .

pierogatka duża już ta Twoja Ania, moi synowie byli długo na cycu - obydwaj po 1,5 roku równo

Piranha piękną dzidzię mi w poście przysłałaś, jeszcze 5 miesięcy z kawałkiem i też taką na oczy zobaczę :)
KASZTANKI już dziś rano wysłane priorytetem , więc oczekuj i smacznego :)

czarna zdrówka dla dziewczynek. To teraz czekamy na wieści z USG od Ciebie. Trzymam kciuki za synka :-)

mama ojjjj zasypało u nas zasypało śniegiem i sypie cały czas. Dzieciaki zadowolone i już o sankach i bałwanie myślą.

Z tego wszystkiego nie napisałam że mam niedokrwistość i dostałam żelazo Tardyferon Fol i ulotkę co zawiera dużo żelaza- tylko z tego wszystkiego zapomniałam zapytać a lekarz powiedzieć jak sie go stosuje. Na ulotce napisane że raz dziennie to pewnie tak trzeba.

A ja mam przed sobą weekend relax. Dziś idę na paznokietki a jutro do kosmetyczki :) Ona też czeka na wieści bo opowiadałam jej o moich staraniach i życzyła mi szczerze córeczki. :)

Teraz powoli przekonuję się że niektórych ludzi bardziej cieszy i się uśmiechają gratulując gdy usłyszą trzeci chłopak, a jak widzą moje szczęście to już gratulują ale z mniejszą euforią. Jak łatwo jest rozpoznać gratulacje szczere od tych gratuluję - a w myślach cholera udało im sie ehhhh.

Dziewczyny euforia euforię ale musze zejść na ziemię i pracować bo święta za pasem i nie chce zaległości mieć jak w poprzednich miesiącach. Także jak będzie mnie troche mniej to wybaczcie. Postaram sie codziennie zajrzec i zostawić pare słów :)

Miłego piąteczku

Ostatnia edycja:
Ja dzis postaram się troszku nadrobic bo wczoraj jakos nie mialam weny.
Dzis już przyszla wredna @ no i stwierdzilam, ze w tym mies nie będzie mierzenia temperatury, będzie spontan :D nad testami ovu tez się zastanowie, w zasadzie wiem kiedy mniej wiecej ovu wypadnie i w tym czasie będziemy się intensywnie przytulac w pl niczym smarkacze cichaczem coby nikt nie usłyszał,hahaha

W temacie nocnego moczenia się, jakis czas temu czytalam fajny artykul. Do 4 lat odpieluchowane dzieci maja prawo w nocy się moczyc,polecam poczytajcie:
WWW.dorotazawadzka.natemat.pl/22489,mokra-wpadka

Maggie
Co do odpieluchowania,probuj co jakis czas czy zechce usiasc na nocnik-tak jak pisze Magda nic na sile. Pamietam, ze w maju Olo kompletnie nie miał ochoty siedziec na nocniku-straszny Strus pędziwiatr z niego i stwierdzilam, ze będzie z nim ciezko, po miesiącu calkiem spontanicznie wyszlo samo z siebie, bo Olek zobaczyl majteczki z pilka i chciał je koniecznie założyć no wiec założyłam wytłumaczyłam co i jak, ze to nie pieluszka i,ze jak zrobi siku będą mokre, ze musi biec na nocnik(postawilam w pokoju dziennym coby był na widoku) Pierwsze majty wiadomo, ze zsikal i chyba był troche w szoku. Za 3 razem udalo mu się usiąść na nocnik z tym, ze w majtach,wiec w efekcie siki były w nocniku ale i majtki tez mokre:) spodobalo mu się granie nocnika i bicie brawa,wiec posikiwal co 3min na swoja toalete. Stawiaj nocnik w pokoju niech ma go na widoku,sadzaj tam co jakis czas miski, obklejcie go jakimis naklejkami z jego ulubiencami.

Koli

Ja tez jakos mam stresa zrezygnowac z pieluszki na noc,niby się budzi na siku lub wytrzymuje ale co jakis zdarzy się,ze sa siuski w pampku.
a jak u Was nastroje po ost wizycie u lekarza? bedziecie probowac z invitro?

Macy
Albo się to nie zdarza albo mamy dziewczynek wstydza się o tym mowic-tak jak zreszta pisza w powyższym artykule. Ja mysle, ze tu plec nie ma zadnego znaczenia.

Truskaffka

Posmyraj Amelke od internetowej ciotki:)

Magda
I jak przygotowania wyprawkowe dla Marcelka? Ruszyly pelna para?

Magda, Macy
Fakt Ebay uk w porównaniu z de to spore roznice cenowe. Ja kiedys z ciekawości interesowalam się uzywanym maclarenem i chyba fotelikiem do rowera roemer i powiem Wam,ze tu to masakra. Ludzie licytuja do takich cen, ze nie oplaca się kupic uzywek. Np. czasem cena uzywki jest tylko 10-15 euro nizsza, to ja wole sobie kupic nowke. Z ciekawości weszlam na Ebay.uk i tam ceny były bardziej przyzwoite tylko ta cholerna przesylka.

Pierogatka
No ladnie zaszalałaś:-)

Czarna
Zdrowka dla dziewczynek i oby Ciebie nie dopadlo

Mama
I u nas sypie,juhuu,pewnie nie polezy bo mamy 0 st ale jak ucichnie sypanie to lece z Olem na dwor, niech wie co to snieg:-) bo kto wie,kiedy będzie nastepna porcja

ann29 nie gniewaj się bo wlasnie Ciebie ominęłam więc jeszcze raz dziękuję i Tobie za kciuki , za wiare i za gratulacje. Przepraszam ale nie wiem jak to się stało - starałam się jak mogłam a tu taki błąd się wkradł ;-)
Już wiem.... pomyliły mi się nicki z macy . :no:

reklama
Nullka
bo ludzie sa zawistni i ciesza sie z czyiś niepowodzen a nie z sukcesow :( smutne ale prawdziwe. Olej gamoni i ich nieszczere gratulacje. trzymaj sie i delektuj sie szczesciem bo na nie zasluzylas :)

jak napisalas o reakcji meza to az lezki mi sie w oczach zakrecily- fajnie to rozegralas:-)

ps. Nullka spokojna glowa ja nie z tych gniewajacych :*

Do góry