reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aaaaa mam pytanie - czy macie jakiś sposób na to żeby ponad 3 latek przestał sikać w nocy do pampersa? Antek w dzień chodzi w majtkach sam robi siku , ale na noc zakładam mu pampka i on jest zawsze rano mokry. Kiedyś mu nie założyłam to obudziłam sie żeby sprawdzić a on był mokry i boje sie przestać mu zakładać ehhhhh. Julek nie miał pampersa na noc już jak miał 2 lata i 10 miesięcy, a Antoś już prawie 3,5 roku i .......
Aniu mialam ten sam problem jak Maciej poszedl do przedszkola...nie mial wtedy jeszcze 3 lat.
w dzien wszystko super , majteczki suche ...ale jak tylko pani kladla na drzemke (lezakowanie) zasikiwal wszystko!!!\
dzien w dzien pani dawala zasikaną pizamkę:(
w koncu znacząco dali nam do zrozumienia ze mamy oduczyc dziecko.........
wiec co ja zrobilam
kupilam podklady.....ktore wsuwalam pod przescieradlo...i w nocy 2, 3 razy wstawalam i wysadzalam macka....to trwalo ze 2 tygodnie i juz nie siusial w nocy,,,jak mu sie zachcialo to albo mnie wolal albo sam wychodzil z łozka i szedl do lazienki...
niestety to oduczNIE BYLO o tyle męczace ze ja specjalnie musialam sie budzic i go wysadzac....
ja sobie codziennie obiecuje ze juz sie za maksia wezmę bo u nas ten sam temat z nocnym sikaniem:::
Moje dzieci stwierdziły że dziś nie kładą sie spać i nie usna do rana. Pytam dlaczego???
A Julek mówi bo dziś Mikołaj zostawia coś pod poduszka a ja bardzo chce go w końcu zobaczyć.

U nas podobnie....tyle ze starszy czeka na Mikołaja:))))
pezenciochy juz naszyKowane:)))))

Daria
Super zdjęcia
fajna z Was rodzina:)))))
zdjecie Colinka w wozeczKu- swietne:)))))

Ostatnia edycja:
reklama
Nullka, to może jeszcze potrwać. Te metody, które podawałam możesz zastosować, ale może być i tak, że jeszcze nawet za rok, dwa czy trzy Antek będzie miał mokre łóżko. To samo przechodziłam z moim synem. Jest bardzo emocjonalny. Poza tym moja teściowa (pracuje w szkole) przez przypadek dowiedziała się kiedyś, że sporo chłopców w klasie 2-3 jeszcze miewa wpadki. Dziewczynkom się to nie zdarza. ;-)
Magda, Ty zacznij kompletować wyprawkę, bo się denerwuję. :-D

a ja się witam:sorry2:
zalatana ostatnio, w pracy sajgon, jakoś sporo spraw się nazbierało do załatwienia, w domu też ciągle coś, a do tego moje drzemki...bo w nocy różnie sypiam..i jakoś dzień za krótki się wydaje :p
dziś wolne uff wreszcie ale dzień zleciał szybko, w przedszkolu mikołajki były, w domu robiliśmy te lizaki reniferki :D super wyszły:tak:

mała próbuje przez brzuchol wyjść...łazik pospolity z niej :p
pierworodny przeżywa i szykuje mleczko i ciasteczko dla mikołaja...
a ja się wreszcie byczę...znaczy się...jestem energooszczędna hehe

buziaki dla was :)

Macy szkoda mi Twoich nerwów, więc chyba przycisnę męża i czas naszykować co trzeba. Zwłaszcza torby do szpitala,co by mi mąż później jakiejś koszulki nie przyniósł do spania, co to cenzura nie pozwala nosić w szpitalu:-D

Truskawko Ty to umiesz sobie wszystko pięknie wytłumaczyć....energooszczędna:-D

Nulka moja Nela kazała mężowi strych otworzyć na noc, no bo jak komina nie mamy, to przecież Mikołaj musi jakoś wejść do domu przez ten dach:szok::-D

Czarodziejko
u mnie dokładnie ta sama. co u Ciebie metoda oduczania pieluchy w nocy poskutkowała. Wysadzanie co 2 godziny. Ciężko było wstawać, ale udało się dość szybko opanować sytuację;-)

Truskafffka, mój syn nawet dla Mikołaja pokój posprzątał. Słyszałam, jak rozmawiał z Młodą - musimy sprzątnąć wózek ze środka, bo jeszcze Mikołaj się przez niego zabije. Co za wizja. :szok::-D Widzę, że na najwyższych obrotach zasuwasz, a nie energooszczędnie.
Magda, to otwieraj strych czym prędzej. No i kompletuj wyprawkę, bo w nerwicę wpadnę. Fajnie, że w UK sporo rzeczy można kupić na amazonie, ebayu. Ja koszyk dla młodej kupiłam za 1 funta. :-)

Magda Hehehehe oby przez ten otwarty strych nie było Wam za zimno w nocy :-D:-D

macy wow z tym wózkiem rozbrajający tekst. Jakże dzieci potrafią nas zaskakiwać tymi swoimi pomysłami i tekstami.

Mój starszy syn wczoraj gdy pojechałam po Antosia do przedszkola dostał przykaz że ma zrobić lekcje (nie było tego dużo a mnie nie było jakieś 20 minut). Wracam lekcje odrobione a on do mnie mamoooo widziałem że u Was w sypialni pod poduszkami Mikołaj zostawił jakieś prezenty. Ja zajęłam się obiadem i zapomniałam sprawdzić a on za jakieś 2h mówi - mamo zaglądałaś już pod poduszkę??? Ja ojej nie już lecę. Patrzę a pod moją poduchą rysunek Julek z mamą i na około drzewa :)
A pod poduszką M rysunek Julek z tatą i drzewa. Dziewczyny on te rysunki zrobił razem z lekcjami w te 20 minut co mnie nie było :szok: Noooo byłam w ciężkim szoku

Miłej nocki bo ja na dziś kończę - kąpiel, może jakaś książka i sen... dużo snu bo jutro dzień wrażeń

Macy fakt. Można coś czasem super tanio wylicytować. Niektórym Brytyjczykom na kasie na prawdę nie zależy i oddają za pół darmo. Ja mam łóżeczko turystyczne upatrzone na Amazonie (akurat my wolimy turystyczne) i leżaczek w innym sklepie on line, bo akurat wybrałam sobie model Starts Brigts ciężko dostępny w Uk. Poza tym do kupienia materacyk, pościel, mała torba, jakaś koszula do szpitala i kilka innych drobiazgów. Nie jest tak źle, no ale jednak sporo brakuje:baffled:

Nullka cudny prezent zrobił Ci synek. Musiał mieć niezłe tempo:happy2: Mąż otworzył ten strych na chwilę i jak dziewczynki zasnęły, to zamknął, bo jednak ciągnie od tego, a wejście jest tuż przy dziewczynek sypialni. Mimo wszystko Nela usnęła spokojnie ze świadomością, że Mikołaj ma jak wejść:-) Śpij spokojnie i jutro moich kciuków Ci nie zabraknie:tak:

A tak w ogóle dziewczyny, to nie śmiejcie się z tego, co Macy pisze o wózku, że synek chciał go sprzątnąć, żeby Mikołaj miał drogę wolną....Ja wierzyłam w Mikołaja do dnia, kiedy moja mama się o coś w nocy nie potknęła, upadła jak długa i rypło się wtedy, że to jednak nie Mikołaj zostawia prezenty:baffled::-) Jaka ja byłam rozczarowana:nerd: Także uważajcie tej nocy, jak będziecie się skradać do łóżek swoich dzieci. Wszak jak dla mnie, Mikołajki to jedna z najpiękniejszych tradycji:tak: Śpijcie dobrze:happy:

WITAM:)

Mikołajek w szkole(dzisiaj w czapkach mieli być mikołajowych):)co nie co juz pod łózkiem wyhaczyli :D

MAGDA hehe dobre :D :p a u mnie było tak że mi się chciało siusiu i akurat w tym czasie co szłam siusiu moi rodzice weszli z prezentami :D także spotkanko było przy drzwiach :p tyle ze ja juz wcześniej coś podejrzewałam ze rodzicie także bez rozczarowania mego bardziej to rodzice byli zakłopotani niż ja haha

a mnie dzis mikolaj rozczarowal :( robilam test- pokazal 1 kreske do tego temp poszla w dol i zonk bedzie @ a mialam nadzieje bo zaczely mnie pobolewac cycole, ale widocznie bola po b6

reklama
Witam szybciutko i tu :)

ann tulę mocno. Rzeczywiście Mikołaj nie był dla Ciebie dziś łaskawy, ale może u Ciebie spełni się powiedzenie z Nowym Rokiem Nowym Krokiem. Czego Ci życzę w następnym cyklu. Trzymaj się słońce

Jeeenyyyy dziewczyny dopiero widzę jak czas zasuwa :szok::szok::szok: Już jutro 1 rocznica odejścia mojego Aniołka :( A wydaje mi się że to tak niedawno było :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry