reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hello!

U mnie czasu coraz mniej, mam nadzieję, że kiedyś będę mogła na spokojnie przysiąść się do Was z kawką :-)

nullka, to już jutro, Mikołaj już do Ciebie leci z prezentem zawiniętym w różową kokardkę :-)

Ann, u mnie to jakiś inny syndrom gdyż Krzysiu też był z tych nieśpiących dzieci :-D Tak się kiedyś łudziłam, że drugie dzieci są zazwyczaj przeciwieństwem pierwszych i są spokojniejsze a tu ZONK :-D

Czarodziejko, dzięki kochana, nie ukrywam, że chciałabym to już wspominać z perspektywy czasu :-D

Daria, Kaja dużo starsza a w nocy kilka razy budzi się na żarełko :-), Krzysiu bardzo długo całej nocy nie przesypiał ...dopiero kilka tygodni temu odstawił nocną butlę :-D

Koliber, znalazłam taką wypowiedź: "Jestem po 1 in vitro i przy amh 0,2 "wyhodowałam" 8 komórek! 7 było dobrej jakości. Także bez płaczu, głowa do góry i marsz do do dobrej kliniki w 2 dc." Zdecydowałabyś się na in vitro w razie co? Będę za Ciebie mocno trzymać kciuki!

Magda
, no to upewniłaś mnie, że dokonałam dobrego wyboru :-), dobrze, że Kaja będzie mieć foteliki po Krzysiu bo to dość rujnujące dla portfela zakupy :-D

Mama, miłego dzionka! :-) Mi też coraz trudniej się wbić bo coraz częściej nie nadrabiam zaległości ...ale coś ostatnio mało postów na naszym forum więc i nadrobić łatwiej.

obiecane zdjecia narazie brzydka jakos poniewaz mialy byc zdjecia na plycie a ona sie wycwanila i nagrala z nich film ladnie zrobila ale nie moge skopiowac zeby wam pokazac;/ w niedziele pojade do szwagra to mi skanuje a jak narazie takie nie wyrazne;/

Daria, cudne zdjęcia, niesamowita pamiątka, Colin słodziutki!

A ja właśnie zauważyłam, że moje suwaczki zatrzymały się na 27 listopada i dzieci się już od tego momentu nie starzeją :-D ...hmmm

Witam babeczki :)

mama dla Ciebie też miłego dnia i dla całej reszty również :)

Daria moje dzieci jak skończyły 3-4 miesiące to też spały od 20-21 do 6 rano bez pobudki na jedzenie i ja nie budziłam bo twierdziłam że jak się nie budzi to nie jest głodny :) Ogólnie moje dzieciaki rzadko się budziły na jedzenie jako niemowlaki góra dwa razy w nocy.
Ooooo dojrzałam fotki z Chrztu - slicznie wyglądacie jakie Ty masz długie włosy kobieto :) super, a Colin jest przesłodkim bobasem (uuuuuwielbiam takie maluchy)

Magda ojjj wierzę że CI już ciężko - ja najpierw nie mogłam sie doczekać kiedy pojawi sie brzuszek , a pewnie niebawem będę jęczeć i stękać że już jest za duży i mi ciężko. Już zauważyłam że przez tydzień nieźle mi podrósł :)

Dziewczyny dzisiaj od rana już czuję ruchy bez dotykania ręką brzuszka - takie lekkie smyranie że az muszę podrapać brzuszek, ale że to nie pierwsze moje dziecię to jestem pewna że to dzidziuś do mnie puka :)

Piranha tyle czasu wczoraj wieczorem rozmyślałam o tym co jutro usłyszę na USG , że dzisiaj nad ranem miałam strasznie dziwny sen (ciekawe co on oznacza??) Byłam na USG , patrze w monitor z lekarzem i ja jak wół widzę wielkie jądra i ptaszka a lekarz do mnie wali tekst 100% córeczka :szok::szok: i się obudziłam bo zadzwonił budzik ;-)

Aaaaa mam pytanie - czy macie jakiś sposób na to żeby ponad 3 latek przestał sikać w nocy do pampersa? Antek w dzień chodzi w majtkach sam robi siku , ale na noc zakładam mu pampka i on jest zawsze rano mokry. Kiedyś mu nie założyłam to obudziłam sie żeby sprawdzić a on był mokry i boje sie przestać mu zakładać ehhhhh. Julek nie miał pampersa na noc już jak miał 2 lata i 10 miesięcy, a Antoś już prawie 3,5 roku i .......

Ostatnia edycja:
dobry!
Nullka
: pewnie twoja podświadomośc się stresuje i stąd ten sen - córka będzie spkojnie kochana:)
Daria: moja Misia tez jako 2 miesieczny bobas spała w nocy minimum 6h - a i do 8-9potrafiła przespać nocą i to karmiona tylko na piersi. A jak dajesz butlę to to mleko jest dużo bardziej sycące i wolniej trawione więc po prostu Colin się najada:) Dzieci mają prawo się budzić, ale nie musza - niektóre egzemplarze są komfortowe - można ci pozazdrościć, bo przynajmniej w nocy się wyśpisz:) śliczne zdjęcia rodzinne!
Ann: ja znam to powiedzenie, ze przy drugim jest lepiej i drugie spokojniejsze - co się łudze jeszcze, choć i przy córze nienarzekałam - ona jest niesamowicie żywa, ale grzeczna i słucha, więc nie mogę narzekać :) a twój wykresik obiecująco widzę - kciuki trzymam!
Magda: masz prawo narzekać - damy radę więc narzekaj ile potrzebujesz:)
Koli: a co ty myślisz o in vitro?
Piranha: oby dzieci dziś mniej dokazywały, ale chyba jest dobrze jakprzy kawce witasz i nie działają zamiast kawki;)))):-D

ja dziś się obijam w pracy, ale ciiii :rofl2::tak::tak:

Nullka moja nadia nie nosi pampersa jak skaczyla 18 miesiecy ale w nocy zwlaszcza latem musialam jej zakladac te majki jej kupuje bo duzo pije i sika jak cysterna;/ zima przed snem juz staram sie jej nie dawac nic do picia a jak do stanie to tak ja dlugo trzymam az sie wysika i wtedy nie zrobi ,ale czasami jej zaloze jak np wlasnie sie nei wysika . a kiedys jej zrobilam tak bo ona nie lubi czuc sie mokra i poszla spac bez i nie zsikala sie ale kilka dni pozniej poszla spac bez i zrobila siku a jej to przeszkadza ze mokra i od tamtej pory jeszcze mi sie nie zesikala ale dla pewnosci ma te majtki Zobacz załącznik 520587 mowie jej ze to zwykle i nie moze zrobic siku :) narazie skutkuje ale zobaczymy jak dlugo;p

Daria
sliczne foty a Ty masz mega dlugie wlosy-szacun. Nie da sie nic zrobic,zeby babka nagrala te foty na plyte? troche kiszka,ze tak Was zalatwila bo na pewno chcielibyscie porobic sami odbitki i porozdawac po rodzinie :(

Piranha
wiesz ja mysle, ze z tym jedzeniem nocnym to jakies genetyczne sprawy. Moja mama mowi,ze ja jadlam w nocy do 4 lat,wiec co sie dziwic Olkowi-haha :D
Sa matki co po 4 mies maja cale nocki z glowy i sa takie jak my,ktore prawie 3 lata z butla mlekuja...
Co do fotelikow tez sie ciesze,ze potencjalne bobo2 bedzie mialo foteliki po Olku-ulga dla portfela :D

Aga
ehh szkoda gadac o tym moim wykresie,tempka jakos sie trzyma ale czy ten wykres jest poprawny to nie wiem. dzis pelna nadziei robilam test i nic...jutro badz pojutrze powinna przyjsc @- no nic...pozostalo mi czekac

Koli
jesli sie zdecydujecie to trzymam kciuki :* trzeba wierzyc,ze sie uda

Nullka, gratuluję smyrania. ;-) Co do moczenia się - staraj się po 18 ograniczać płyny, przed samym pojściem spać siusiu, a potem kiedy Wy idziecie spać, wysadź Antka na śpiocha. U nas to zdawało egzamin, a Młody ma sen baaaaardzo twardy. Za to córa jak skończyła 15 miesięcy nic - ani w dzień, ani w nocy. Ja też pamiętam mój sen przed usg połówkowym. Najpierw info, że syn, a później ktoś mnie zeskanował ogromną maszyną i nade mną wyświetliła się informacja, że to córka. :-D
Daria, zdjęcia ładne, ale nie jestem zwolenniczką takiego obnażania dzieci. Wydaje mi się, że fotograf wykazałby się większym taktem, gdyby inaczej ustawił Collina. Nie zmienia to faktu, że ładną stanowicie rodzinkę.

reklama
Daria, ładna z Was rodzinka :)
Magda jeszcze troszkę i się rozpakujesz, będzie dobrze :)
Dziewczyny macie jakieś rady co odpieluchowania bo ja już nie mam pomysłu ?
Dzisiaj byłam zarejestrować dziecko w USC i z tym odpisem skróconym pojechałam do PZU.
Powiedzieli że na podstawie tego odpisu jak najbardziej pieniążki się należą to zobaczymy
Aż mi się łza w oku zakręciła jak odbierałam akt z urzędu ...

Do góry