reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

WITAM:)

Zima zima pada pada śnieg...

Dzieci śpia zerówkowicz zaraz będzie w domku...

DARIA CUDNE fotki!!!no piekne:)))jaki elegant z Colina :))tylko mam jedno ale tak jak MACY co do siusiaczka Colina...szkoda ze tak wsio odkryte...co do spania to Alanek i Marcelek bardzo ładnie nockie przesypiają tzn.Alanek prawie ze całą noc przesypiał a Marcelek raz sie w nocy obudiz i wtedy nad ranem:)nie budze bo nie widze takiej potrzeby...tym lepiej dla mnie ;)za to Domis mi się do 2,5 latek budził kilka razy(nie pamietam teraz juz dokładnie ile ale z 3 chyba)bo lubił pić mleko z butelki...aż jak mu przestałam dawać to zaczał przesypoiac całe noce z pobudka jedną tam niekiedy aby popic wody...no teraz już rzadko kiedy budzi się w nocy...ogólnie dzieic maja prawo sie budzić ale nie musza jak widac u Colina:)
NULLKA podkładałam podkłady poporodowe w razie wpadki a tak wstawąłam w nocy i sadzałam na nocnik...w sumie jak Marcelek wstanie na karmienie to przy okazji idę wysadzić Alanka na nocnik...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Nullka
zakladasz zwyklego pampersiaka czy pieluchomajty?niektore dzieci sikaja w nocy bo wiedza,ze maja pieluszke-takie male wygodnisie:)
Moja kolezanka kupila 2 takie podklady i jest super zadowolona,ponoc swietnie wchlaniaja siki:
Bawełniany podkład pod prześcieradło - | Motherhood.pl
kolezanka zastosowala terapie szokowa, po 3-4 zsikanych nocach mala zaczela budzic sie na siku a pozniej trzymac do rana.
Poradze Ci tak jak Macy- od 18 nie dawaj juz picia, porozmawiaj z nim, ze jest duzy i,zeby sprobowal budzic sie na siku w nocy i zapytaj np czy jest gotowy na zrezygnowanie z pieluszki na noc, ze jak sie rano obudzi suchy to bedzie nagroda:).
mozesz zamiast pieluszki zalozyc takie majteczki jak polecila Daria badz zakupic treningowe
MAJTKI TRENINGOWE DO NAUKI SIUSIU BAMBINOMIO 13-16 (2836558912) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
(my je mamy powiem Ci,ze nie jest az tak jak pisza,ze nie pomocza ubran- u nas Olek sie w nie zsikal pare razy fakt nie ma mega zsikanych spodni ale widac,ze spodnie sa lekko wilgotne)

Poza tym ost czytalam,ze do 4 r.z dzieci maja prawo sie moczyc w nocy

ann no własnie były już rozmowy czy da radę że nie zrobi siusiu itp itd ale wiadomo gadka swoje a niuniek swoje.
Mnie najbardziej martwi że on spał w mokrym ubraniu i wtedy przeziębienie gotowe.
Chyba na początek spróbuje z tym niepiciem (chociaż jest bardzo ciężko bo on z tych co przed snem chce sie napić łyka wody) oraz zakupie te pielucho-majtki . powiem że to zwykłe majtasy i że jak zrobi to będzie miał mokro.
Będę próbowała różnych sposobów, dzięki za wszelkie rady :-)

Lecę po Julka do szkoły

Koliber ja właśnie dlatego tak szybko oduczyłam pierwszego syna od nocnego noszenia pieluchy - kilka razy był suchy pampers więc zaryzykowałam i od tamtej pory nie było żadnej "wpadki nocnej". A u Antka jak codziennie rano mokry to boje sie , tym bardziej że raz zaryzykowałam i lezał mokry nie wiadomo ile czasu.
Także jak masz suchego pampka to ja bym już nie zakładała :)

u nas chyba kazdy fotograf tak robi zdjecia moj kuzyn ma jak jego syn akurat sika :)
ann co do tych majtek w ogole nam nie zdaly rezultatu nie rz w miescie nadia byla mokra jak nie wiem bo wszystko przelecialo;/
no ja od zawsze dlugie wlosy chyba bym sie poryczala jak by mi scieli :) tak za lopatki to zawsze musza byc;p teraz mam dosc dluzsze;p
co do fotrografa zawsze ja biore i z roku na rok coraz mnie zdjec daje a tym razem zaplacilismy ekstra ze ma byc duzo zdjec i na plycie ;/ a tu kicha po 1 zdjeciu i to wybrane;/ maz bedzie dzwonil i reklamowal;/

Witajcie dziewczyny:happy2:

Staram się jakoś optymistycznie podchodzić do wszystkiego i mocno nad sobą pracuję każdego dnia, aby nie zrzędzić jak stara baba:-D Dziś nawet mi to idzie i nastrój nie najgorszy.

Daria wyprawka dla synka jeszcze w polu:szok: Nawet nie bardzo mam czas usiąść i zamówić co chce z neta. Wszystko dlatego, że mąż wciąż zajęty, a wolę z nim podejmować pewne decyzje. Wiem, że czasu już mam mało, zatem najwyższa pora o tym pomyśleć. Synuś będzie Marcelek:happy2: Bardzo fajne zdjęcia, ale zachowanie fotografa.....bez komentarza:baffled:

Nuleczko
jedyny sposób na malucha, który nie budzi się, jak sika w nocy, to wstawać i wysadzać go. Ja tak robiłam. Co dwie godziny budzik dzwonił i wysadzałam. Z czasem wydłużałam czas i tak w końcu jak wysadzę ok 23, to rano same sikają na nocnik który zawsze stoi przy łóżku. Wiem, że to męcząca metoda, ale ja innej nie znalazłam:blink: No i staram się picie ograniczać wieczorami, ale nie zawsze się da. Mają za to specjalne pokrowce na materacu w razie W. Staram się nie stresować, jak zalicza wpadkę:sorry2:
Z tymi snami, to mówią, że niby się na odwrót sprawdzają, ale ja w to nie wierzę, bo pamiętam jak w 16tc śniło mi się, że mi mówią, że syn, no i będzie synek. Wydaje mi się, że takie dziwne sny odnośnie płci pojawiają się tylko dlatego, że sporo o tym myślimy do czasu jej poznania. Tak, czy siak, co ma być to będzie. A że ja wiem, co będzie, to śpij dziś spokojnie:-)
Ja do czasu tego bólu spojenia, czyli mniej więcej 22tc, czułam się fizycznie bardzo dobrze. Brzuszek rósł powoli, waga prawie wcale, mdłości były względne...potem jak się zaczęło sypać, to sama wiesz.Mam nadzieję, że Ciebie ominą te wszelkie rewelacje ciążowe i do końca jedynym słodkim ciężarem będzie brzuszek:tak:

Aga no co jak co, ale Tobie obijanie się należy. Wiecznie zabiegana, wiecznie w pracy....korzystaj póki możesz:-)

Piraniu oj tak, zgodzę się z tym, ze foteliki to kosztowna impreza. Nam docelowo zabraknie w sumie jednego takiego, jak Nela ma teraz, bo jak już Marcelek dorośnie do tej kategorii, to Nela będzie miała podkładkę, a ta już nie kosztuje nie wiadomo ile.Mimo to, jeden jeszcze do kupienia, ale pozostaniemy wierni marce :happy2:

Macy dziękuję:happy2: Dobrze, że jeszcze nie macie mnie dość:-p

Maggie jeśli chodzi Ci o odpieluchowanie w dzień, to ja polecam...poczekać:-) Serio. Ja próbowałam dziewczynkom ściągać pieluszkę i zmuszać do nocnika, ale to działało odwrotnie. Płacz, stres i takie tam. W końcu odpuściłam. Nelcia jak miała rok i 8 miesięcy sama zdjęła pieluszkę i od tamtej pory ani raz nie miała wpadki w dzień. Nikusia podobnie, ale wcześniej. Pozwól dziecku zdecydować o tym ważnym wydarzeniu. Dużo opowiadaj, pokazuj książeczki jak inne dzieci siusiają, ale nie zmuszaj. Jak dla mnie ta metoda jest nie zawodna. I uwierz, że jak moja Nela miała 2 latka i 2 miesiące, to nocnikiem mogłam ją tylko straszyć. Pół roku później było po problemie. Powodzenia:-)

reklama
macy Ojj Antek bardzo emocjonalnie przeżywa sny . Często nawet gada przez sen, płacze czasami. Ostatnio słyszę tekst - nie mogę złapać tego widelca mamo a chciałem sobie pojesc ;) no aż sie z emem smialismy z niego .

Co do pieluchy w dzień zgadzam sie w 100% z Madzia :) u nas też nocnik był beee a przyszedł za kilka dni dzień że sam zaczął siadać i robic. Tylko nocnik zawsze stawialam na widoku.

Moje dzieci stwierdziły że dziś nie kładą sie spać i nie usna do rana. Pytam dlaczego???
A Julek mówi bo dziś Mikołaj zostawia coś pod poduszka a ja bardzo chce go w końcu zobaczyć.

Do góry