reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nullka
cześć :)
my szukalismy opon zimowych ale z felgami wiec troche zeszło ,ale już mamy:))
u nas też na pół bałwana nie starczy ;))))
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za 6 grudnia -już tuż tuż ..

Mama Kubulki
&&&& za usg i podglądanie maluszka :)

Koliber
to dobrze ,że tylko na rzęsach się skończyło...:eek:
oby wiecej nic nie buchało ..

reklama
Hej. Ale biało się zrobiło za oknami. Fajnie. Dobrze by było żeby święta były białe. A my jeszcze na letnich oponach, ale dzis już nie przepuszczę mężowi i musi zmienić. W końcu chodzi tu o nasze bezpieczeństwo.
Wszystkie macie fajne dzieciaczki, może i ja się kiedyś zmoblizuje i przedstawię Wam moich chłopaków.:-D
Zmykam dom ogarniać póki mały śpi.

mama my mieliśmy to szczęście że jak w czerwcu kupowaliśmy auto to gościu dał nam komplet opon zimowych z felgami :-) Także tylko hop wymiana całego koła i wyważenie i po bólu :)

Nullka
no my własnie dlatego chcielismy z felgami ,żeby mężula sam zmienił..
potem tylko na stację sprawdzić powietrze i teraz mogę śmigać :)

my mamy sprowadzane z De i niestety bez opon zimowych ;/

MissBella
kurcze to szybko sie zaczely te kolki :( podawaj te kropelki tez zapobiegawczo a nie tylko w przypadku wystapienia. jakby bylo gorzej to w niemczech w aptece dostaniesz czopki carum carvi-dostalismy od naszej poloznej w przypadku gdyby byla masakra-2 razy sie tak zdarzylo podalam i ulga. Jeszcze napisz prosze jak z kupkami? zwykle mleczne,czy moze pieniace?

Jak narazie po tych kropelkach spokój. Laura przespała całą noc, budziła się oczywiście co 2 godz na cycka i zmianę pieluszki ale zasypiała odrazu. Ja dzisiaj wyspana jak nigdy. Dzięki Bogu za te kropelki :tak:
A co do kupek to są bardzo często, rzadkie i żółte...

u nas dobrze.Ale czasu malo.jędrek w dzien troche marudzi wiec co zaczne cos robic to placz.a czas leci. Ale on u nas nie ma ciszy do spania z chłopakami i mama. Musze kupic nianie bo jak go wyniose do sypialni to nie slysze jak placze. Planujemy chrzciny na 22 ale chyba zaprosimy samych chrzestnych bo juz cale rodzenstwo bylo u 3. Wiec teraz z rodzenstwem nazbiera sie 30 osob z dziecmi. Jedrek w nocy ładnie spi. Ma 2 gora 3 pobudki. Tak co 3,5 godz. I raz ma przerwę 4 - 5 godz

Missbella super że kropelki pomogły i Laura już się tak nie męczy - oby tak dalej :)

Andziak to dobrze że Jędruś tak ładnie śpi w nocy - a niania to super sprawa . Ja do dziś czasami jeszcze korzystam :)

Witam poniedziałkowo zimowo, śniegowo ;)

pierworodny w siódmym niebie, cała droga do przedszkola była pod hasłem bitwy śnieżnej i tak oto wtoczyły się do przedszkola dwa bałwanki:-D Mati ciut mokry..rękaiwczki,czapa zamiast do szafki powędrowała do suszenia:-D no ale radość dziecka...bezcenna:-p

Koliber
pajączek do schrupania :) super chłopczyk :)
Andziak jaki słodziak rozkoszny :D i pięknie daje pospać w nocy :)
niania super sprawa, też jest na liście moich zakupów
Ann hahaha to Olo dał pokaz na podium !!! :D Agent z niego niezły :D
MissBella ujć biedna Laurunia :( dobrze że kropelki pomogły, oby już było tylko lepiej, buziak dla malutkiej
MamaKubulki no proszę jaki superowy starszy brat ;)
kciuki za wizytę i mam nadzieję że maluszek da się nieco podejrzeć ;) powodzenia ;)

nullka bralam suplementy, a staranka dziewczynkowe mialy byc od przyszlego miesiaca, a tu bach ciąża;) nawet nie wiem dokladnie w ktorym dniu cyklu zaszlam, eh liczę na farta.......... a mąż twierdzi, ze na pewno syn, czemu mnie to az tak smuci?

reklama
u nas dobrze.Ale czasu malo.jędrek w dzien troche marudzi wiec co zaczne cos robic to placz.a czas leci. Ale on u nas nie ma ciszy do spania z chłopakami i mama. Musze kupic nianie bo jak go wyniose do sypialni to nie slysze jak placze. Planujemy chrzciny na 22 ale chyba zaprosimy samych chrzestnych bo juz cale rodzenstwo bylo u 3. Wiec teraz z rodzenstwem nazbiera sie 30 osob z dziecmi. Jedrek w nocy ładnie spi. Ma 2 gora 3 pobudki. Tak co 3,5 godz. I raz ma przerwę 4 - 5 godz

Andziak to tylko pozazdrościć takiego śpiocha :tak: Moja Laura to mega głodomor więc pobudki w nocy standardowo co 2 godz a czasem nawet co godzinę.

Do góry