reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magda odbijesz sobie świąteczne przygotowania w przyszłym roku ;) a teraz masz leżeć i pachnieć ;) i czytać dzieciakom o świętach :p
Mała Czarna witam i gratuluję ;)
Pirania jejkuś...zdrówka Słońce...
Samana :) Gratki :) ucałuj ślicznotkę :)

reklama
hej. Czytam Was z doskoku bo przy małym dziecku trudno mi się zmobilizować, aczkolwiek muszę tu częściej zaglądać jeśli w przyszłości będę planować trzecie dziecko i nie ukrywam, że chciałbym dziewczynkę. A jak teraz przeczytałam post Piranii to się trochę zmartwiłam bo myślałam, że odstęp od owulacji jest istotny a reszta (dieta i ph )to dodatkowy "wspomagacz". Pirania a Ty jaką metodę stosowałaś? Przed owulacją czy te O+12. Oświeć mnie bo ja zielona jestem w tym wszystkim... plissss. I życzę zdrówka Dzieciom i ich Mamusiom.

Mała czarna gratulacje :)

Koliber, rezerwuję moje kciuki na 4 grudnia :-)

Mila, jest dokładnie odwrotnie, odstęp albo ma niewielkie znaczenie albo nie ma go wcale, podobno najważniejsza jest dieta i pH :-), czytałaś wytyczne na tej stronie https://www.babyboom.pl/forum/stara...cka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html? ? Ja stosowałam 2 razy O+12 (a konkretnie O+10 ;-)) i nie zaszłam w ciążę, nie udawało się też przy odstępie 2 dni od owulki, udało się dopiero 24h przed. U mnie na skutek diety i suplementów (stosowałam kilka miesięcy) zaniknął śluz EWCM, minimum 12h przed owulką miałam gęsty i lepki śluz nieprzyjazny dla plemników, pH 4-4,5. Przed staraniami a także w dniu owulki (ale przed bólem owulacyjnym) zaaplikowałam Sylk, starania były oczywiście bez orgazmu. Stosowałam dietę bogatą w wapń (dużo mleka i sera żółtego), jadłam mało mięsa i prawie w ogóle owoców, unikałam ziemniaków i pomidorów. Łykałam B100 oraz witaminę C w dawce aż 1000 mg, M również łykał taką samą dawkę witaminy C. Łykałam również 600 mg Ca i 300 mg Mg. Do tego M uwielbiał bardzo gorące kąpiele i prysznice, pił sporo piwa (zakwasza a także obniża testosteron i podwyższa estrogen) oraz Coli (zakwasza). Owulacja była tuż po nowiu a na biurku stoi gigantyczna lampa solna ;-) Mogłam zrobić więcej ale bardziej mi zależało na drugim dziecku niż na córeczce :-) Na razie na naszym forum skuteczność 100%, mam na myśli osoby, które restrykcyjnie podeszły do tematu bo wiadomo, że jak lajtowe planowanie to i lajtowe efekty :-D

Kaja przysnęła a ja uciekam się położyć, kolorowych snów dla wszystkich!

Ostatnia edycja:
Ann tak, myślę, że wygląda ciekawie;-) Na moje oko, to jesteś już po owulacji, a te bóle jajnika...wiesz, ja 4 dni po owulacji też miałam lekkie kłucia jajników i delikatne ćmienie podbrzusza, a 12 dni po owulce pozytywny test ciążowy. Dlatego właśnie uważam, że sytuacja jest interesująca:rofl2:

Koli jak lekarz dobry, to warto iść. Na pewno dobrze Cie pokieruje. Już rezerwuję kciuki dla Ciebie &&&&&&&&&&&&:happy:

Truskawka, Ann, Koli w sumie macie rację. Święta są co roku, więc zdążę nadrobić. Przynajmniej raz ominą mnie porządki Świąteczne:-p

Piraniu zdrówka kochana! Coś mi się wydaje, że zmęczenie Ci bokiem wychodzi. Uważaj na siebie:sorry2:

witam!
Ann
: trzymam kciuki skoro owu jednak była:) ja w tym cyklu mierzę tempkę jak mi się zachce - może wtedy będę miała mniejszy stres czy to już czy nie już się starać ;)
Koli: fajnie, że się udało zapisać do lekarza - trzymam kciuki. Notabene ja też chciałam szybko zajść, a tu to kombinowanie na dziewczynkę mi bokiem wychodzi i chyba pójdę jednak na żywioł byle w ciąże zajść...no bo ileż można jeść tego nabiału i wapnia:-D
Magda: dobrze, że możesz na męża liczyć - a poza tym niczym sie nie przejmuj, jeszcze się nasprzątasz i naharujesz, a teraz leż do góry brzuchem!:-D
Piranha: zdrówka - oby choroba cię nie wzięła:dry: czy od B-50 x2 może się kreska na tym owulacyjnym zmienić? Wcześniej miałam dwie prawie cały cykl, a teraz odkąd biorę, to druga jest prawie niewidoczna i mam nadzieję, ze ją zobaczę przed owulacją a nie, że znikła w ogóle:)
mała_czarna: szybka akcja - gratulacje i witaj wśród nas - rozgość się i nie uciekaj za szybko stąd:)
miłego dnia

To i ja sie przywitam.Podczytuje ale nie mam jakos weny na pisanie.
Grtulacje zaciazonym i tym co urodzily.
A kolezanka z innego forum ma 2 synkow, jeden taki jak moj Olinek drugi mlodszy i wpadli i wczoraj sie okazalo ze bedzie dziewczynka... szczesliwa na maxa jest.
Pirania ile wczesniej trzeba zaczac dietke i witaminki przed zaczeciem staranek.

dzien dobry wszystkim
samana gratulacje coreczki :)
mila trzymam kciuki za planowanie :)
ja dosc dlugo stosowalam wszystko na corke a i tak jest syn :) wiec u mnie chyba los wybral za mnie :) ale bede raczej jeszcze raz probowac :) ale wiem ze np zrobię większy odstęp niż tylko w dniu pozytywnego testu :)
bo dziewczyny co planowaly tutaj dziewczynki jak jeszcze pirahny nie bylo i one trzymaly sie odstepu nie mierzyly ph itp to beatka jagienka monica dido maja coreczki :)

mam do was takie pytanie moze ktoras dzewczyna sie zna na cwiczeniach :)
wiec to jest moj brzuch po ciazy Zobacz załącznik 518850i problem polega na tym ze ja do grudnia chce zeby byl plaski jak deska :)
i robie takie cwiczonka napinajace miesnie a maz mi mowi ze tym tylko szkodze bo rozciagam skore ;/ i mowi ze ja nie mam tluszczu tylko zostala ta rozciagnieta skora i ze sie wciagnie (ja w to nie wierze i wole dmuchac na zimne:-D) i nie wiem czy narawde to napinanie miesni rozciaga skore czy nie ;/ bo nie wiem juz czym cwiczyc czy tylko hula hop czy co;/

reklama
witam i miłego dnia życzę:-)\

maggie tak strasznie mi przykro, aż wierzyć się nie chce.. przecież mówili, że to krwawienie nie z tego... wiem co czujesz, kochana, trzymaj się jakoś :-(

Do góry