reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Maggie
to nie Twoja wina, glowa do gory.
Co mowia lekarze? daja jakies leki? Moja kolezanka tez miala krwawienia typu jak na okres chyba z tydzien to trwalo a koniec koncow urodzila zdrowa,silna coreczke.

Koli pierwszy raz widzę taką jednostkę, ale skoro po 2 godzinach zmieściłaś się w dopuszczalnej normie (masz poniżej), to jest ok. Po godzinie to normalne, że masz podwyższony cukier, ale na czczo w porządku i po 2h też, więc jest ok:-)

Maggie zadręczanie się nic nie da. Tak jak Ann pisze, to nie Twoja wina. Trzymaj się! Ja wciąż trzymam kciuki:tak:

Ja na szybko bo czasu małó.najpierw poloźna potem zebranie w szkole.Mały w nocy spi w dzien roznie. Mam pytanie do mam ktore karmiły. Jakie jogurty jecie?naturalne czy owocowe.jak tak to jakie i jakie owoce jadłyscie. Ja karmiłam cala 3 ale juz nie pamietam co jadlam na poczatku Nadrobie was pozniej

Ja na szybko bo czasu małó.najpierw poloźna potem zebranie w szkole.Mały w nocy spi w dzien roznie. Mam pytanie do mam ktore karmiły. Jakie jogurty jecie?naturalne czy owocowe.jak tak to jakie i jakie owoce jadłyscie. Ja karmiłam cala 3 ale juz nie pamietam co jadlam na poczatku Nadrobie was pozniej

Andziak ja jadlam wszystko w szpitalu dawali jogurty owocwe , na obiad fasole gyros itp :) colin mial moze 3 razyy kolke jak powiedzialam poloznej ze w polsce tego nie mozna tego nie mozna to ona myslala ze sobie z niej jaja robie ;p ja po porodzie fasolke po bretonsku jadlam i nic mu nie bylo :) i w ogole niczego sobie nie zalowalam :)
polozna mi tlumaczyla ze to co my zjemy nie wpywa w duzych ilosciach do pokarmu ze to sa drobinki i nic mu nie zaszkodzi :)

a nadia na butli i troche na piersi tylko niby to co mozna bylo jesc i kolki jak nie wiem co ;/

Piranha
Niezla spryciula z Kai:)
Mój Olek miał identyczny kolor oczu tak mniej wiecej w wieku Kai, pociemnialy kolo 6-7mies i ma piwne.

Tasha
Soni do twarzy w rozu:)

Koliber
Ty się nie poddawaj,ja tych wynikow nie rozumiem bo się na tym kompletnie nie znam. poczekaj na wizyte u tej specjaliski, trzymam kciuk asy:*
A co do mleka, to jakie dajecie skoro mlody nie może krowiego?ja polecam mleka zbozowe:)
Mój Olo lubi müsli z mlekiem sojowym –zdziwilo mnie bardzo jak kiedys mi wyjadal z miski.

Daria

Hmm czyli baby Comp potwierdza m.in. teorie 0+12. Chyba oleje te statystki i będą przytulanka do samej owu:D
Kojarze,ze staralas się o druga córe, napisz proszę jak wygladały Twoje staranka.

Co do znieczulenia ZZO (PDA po niemiecku) wszystko zalezy od dawkowania i jak to zaloza. Ja mialam przy porodzie ale 3 razy się wkuwali bo podobno mam zbyt waskie przestrzenie miedzy kregami. dopiero ordynator dal rade ale… i tak nie chwycilo jak należy bo prawa strona czulam bol czego efektem co 20 min zapodawalam sobie dawke leku i lewa noge mialam niewladna a prawa bez problemu.

Ewcik

Oj tak mój tez uwielbia pomagac, czasem wiecej mi poprzeszkadza w tym gotowaniu ale dajemy rade:D

Andziak

Ja jogorty jadlam rozne, ogolnie uważałam na smazone i wzdymajace-ale to tylko na początku. Tak jak Daria pisze w de nie ma czekos takiego jak specjalna dieta dla matki karmiącej
Daria ja tez w szpitalu zrobilam takie oczy :szok: jak dzien po porodzie przynieśli mi fasolke

reklama
aaa zapomnialam, przyszly nowe paski ph i z Ciekawosci zmierzylam ph przed i po zastosowaniu sylk ...i wlasnym oczom nie wierze. przed sylk moje ph wynosilo 5-5,6 a po zaaplikowaniu sylk 6,5-7. o zgrozo!!! takze przy starankach bedzie tylko replens

Do góry