reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Macy dziękuję za podpowiedź sklepu:happy: Zaraz sobie poczytam na necie, co mają w ofercie. Mój termin porodu jest na 18 stycznia, ale mówili, że muszą zakończyć ciążę najpóźniej w 38tc, co daje ok 4 stycznia. W środę mam wizytę, to może coś mi powiedzą w tym temacie.

Miss piękny poród miałaś. Już nie mogę się doczekać zdjęć małej księżniczki. Odpoczywajcie sobie i cieszcie sobą:-)

Kamea pozdrawiam i życzę poprawy samopoczucia;-)

Piraniu ta przekora dzieci jest czasem zabawna. Ja swoje czasem pytałam od tyłka strony, żeby zaczęły myśleć nad tym, co mówią. Np. "rozumiem kochanie, że nie chcesz tej czekoladki?" i oczywiście odpowiedź była na tak:-D

reklama
dzień dobry, miłego dzionka Wam życzę :-)

wpadłam tylko na chwilkę, żeby napisać..

nulleczko moim zdaniem nub Twojej córeczki jest dziewczynkowy :tak: super, że wsio ok z Malutką ;-)

missbella poszłaś jak burza z tym porodem.. a imię , które dałaś córci-to imię, które od zawsze mi się marzyło dla potencjalnej mej córki :-D

uciekam, buziaki

witam sie i ja ;)

LIFTING a jakże :-)

Macy
no ja taki typ ,że wszędzie mnie pełno wiec jak teraz miała leżeć 4 dni to masakra była dla mnie ..

Czarodziejka
tośmy się potuliły :-D

Nullka
super,że wszystko super :))
jeszcze trochę i na połówkowym będzie widac jak byk ,że to babeczka ;)

Maggie
????????????????????????????????jak plamienia ???

Pirania
masz klasyczny bunt 2latka!:-D
pocieszę Cię ---> szybko mija ;)
im bardziej On bedzie "pokazywał rogi";-) tymbardziej Ty spokojna...i tym "wygrasz"
zobaczy ,że Jego NIE nie robi na Tobie wrażenia(choc nieraz będzie Cię roznosić ;))) ) i odpuści --> nie daj sie :):):)

wszystkie babeczki mocno ściskam..kończę pic kawę i myję głowę bo za 1,5 h ruszam sprawy załatwiać ..

miłego:tak:

missbella , jednak Laura - bardzo ładnie :) a porodu to ci zazdroszcze poprostu :) buziaki dla was ! A jak tatuś , zakochany pewnie w córuni?

nullka , świetnie , że dzidziuś zdrowy i już taki duży ! super ! &&&& żeby dziewuszka była

Ewcik , &&& za cykl :)

u mnie dużo pracy jak to przed świętami więc mało jestem ...
martwię się , bo brzuch mnie pobolewa , nie wiem czy to normalne , może tak ale ja się i tak stresuje , jeszcze na dodatek zrobiła mi się opryszczka na wardze , dzisiaj to skonsultuje bo w aptece nie chciała mi nic sprzedać , wszystko nie tak...

maggie , oby wszystko było dobrze , &&&&

Wow Nullko
jakie piekne zdjęcia z usg!!!!!
szczerze to ja nie wiem jaki nub....ale jak specjalistki z In gender napisza ze babka to ja to "kupuje" :)))))
ale tez jakos na dziewczynKę mi tenm dzidziuś pasuje:))))))

Hello!

Mama, nie ma to jak pocieszenie z samego rana, dzięki :-) Ja dziś nie mam internetu, podłączyłam właśnie modem na kartę ale licho wie na ile mi starczy. Powodzenia w rozstawianiu infrastruktury technicznej :-D

nullka, jedna babeczka napisała, że nie widzi zdjęć a druga, że nie widzi nuba (http://www.in-gender.com/cs/forums/t/259056.aspx). Fakt, że jednak ujęcia są pod kątem czyli tak jakby dzidzia miała główkę bliżej obiektywu a pupę dalej, może uda Ci się znaleźć jakieś ujęcia idealnie z boku?

Witam
Piranha
teraz jade na zakupy do marketu ale coś wczoraj jeszcze patrzyłam i może znajdę jakieś lepsze ujęcie. :-) Dziś pokazałam mamie fotki i była pod wrażeniem twarzyczki i mówi - buźka uśmiechnięta i taka dziewczynkowa hehehehe a czas pokaże :-D

Witam się. :-)

Nullka, ale masz cudo w brzuchu! Na tym 4d rzeczywiście wygląda jak siusiak, chociaż trochę wysoko jak dla mnie. Na nubach się nie znam, poza tym z tego co wcześniej oglądałam, zwyczajnie go nie widać. Może masz jeszcze jakieś zdjęcie? Najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa!
Piranha, mojemu synowi jak się bunt zaczął w wieku 18 miesięcy, to do dnia dzisiejszego trwa. :-) Dobrze jest dawać dziecku wybór - nie idziemy do parku, ale co będziesz robił w parku - karmił kaczki czy układał patyki, buty czarne czy brązowe. Tak jest łatwiej. Moja córka od pierwszych dni życia ma ugruntowane swoje zdanie i nie ma opcji, że coś przeskoczysz. Ostatnio kupowaliśmy dla niej buty na zimę. Wypatrzyła sobie z kokardkami, ale ekspedientka jeszcze przyniosła kozaczki i młoda mówi do niej wprost: tych nie chcę, wezmę te. :-D
Magda, mam nadzieję, że coś znajdziesz. Mi kiedyś polecali spirulinę. Tylko, że mniejsze dzieci tego nie chcą łykać, bo to jest wyjątkowo niesmaczne. Ja miałam termin porodu na 4 stycznia, a młoda się urodziła 5-tego. :-)
Maggie, jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
hej, hej!!!

Miss - czekam na zdjęcia malutkiej Laurki:-), jak 1 nocka w domku???

Madzia - te kropelki podawałam Soni już po 4 tyg 1 kropelkę dziennie; życzę Ci bardzo kochana, żebyś mogła wypocząć, wyspać się i nawet ponudzić troszeczkę:-) i żeby wszelkie wirusy omijały Was szerokim łukiem

Maggie - jak tam???? a teściowa:baffled:

Fikusowo - pewnie, że przed świętami nikt nie chce dymu w rodzinie, więc chyba dałabym sobie spokój na razie, ale jeśli taka sytuacja by się powtórzyła to powiedziałabym teściom krótko i jasno, żeby nie wtrącali się do twoich metod wychowania dzieci i prowadzenia domu, że jesteś osobą dorosłą i odpowiedzialną, pragniesz dla swoich dzieci jak najlepiej, nie jesteś żadnym chłystkiem, żeby Ci teść palcem groził przed nosem i sobie nie życzysz takiego traktowania...jeśli do nich nie dotrze, to może zrobić przerwę w kontaktach, żeby wszyscy ochłonęli; no i dobrze by było, żeby mąż Cię poparł, w końcu to jego rodzice...; życzę podjęcia dobrej decyzji

Mama - hulasz????:-D ależ z Ciebie numer!!!

Nullka - super wieści wczoraj przyniosłaś, niech dzidzia zdrowo rośnie:-), wstawię fotkę mojej niuni z 12,5/13 tyg, może uda Ci się znaleźć zdjęcie dzidziulki z boku do porównania
1331319528829.jpg
przepraszam za jakość, ale fotka zrobiona starym telefonem ze zdjęcia usg

miłego dnia babeczki!!!

reklama
Macy, no właśnie czytałam o tym by nie zadawać pytań typu "zjesz kolację?" ale np. "zjesz kanapkę czy kaszkę?" ;-) Problem w tym, że Krzysiu wtedy nie odpowie a wybranie sobie butów w sklepie to dla mnie wciąż abstrakcja ;-)

nullka, jak znajdziesz lepsze ujęcie do wrzucę do postu na in-gender :-)

Tasha, stęskniłam się za fotkami Sonii :-)

Do góry