reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ale cisza wszystkie świetuja. Ja tez na mieso nie mogłam patrzeć nawet wąchać. Do teraz mi nie wchodzi.tylko owoce śłodycze i nabiał jakos przełknęłam.U mnie bez zmian.coś czuje ze za szybko nie urodze.

Ostatnia edycja:
reklama
zcolin jak narazie chowa sie super:) robi sie gruby jak nadia:-DZobacz załącznik 514524Zobacz załącznik 514525Zobacz załącznik 514526
nadia czasami nazlosc berze mi nakładkę żebym go nie karmiła i wtedy jest ryk i kwik :tak:
colin caly czas sie smieje i opowiada jak szalony:)

urodziny wyprawiam w sobotę fotki wrzuce;p na preznet dostala IRYGATOR WATERPIK BEZPRZEWODOWY WP450 WP-45 (2773291288) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zabawek ma pelno a to jej sie przyda i dentystka kazala;p

Daria Colin sliczny i wcale nie widać żeby robił się gruby :tak: a irygator... bardzo fajny i praktyczny prezent :-)

Dla mnie ten awers do mięcha i smaki na nabiał jest szokiem , bo w poprzednich ciążach jadłam mięso a dużo mniej nabiału bo nie przepadałam. W ogóle zawsze mówiłam zachcianki??? A co to takiego - chyba te ciężarne przesadzają - a teraz już wiem co to jest :tak: Mam teraz tak że jednego dnia mam na coś mega ochote więc robie sobie a na drugi dzień mówię ... kurde jak ja mogłam to zjeść . Ogólnie nachodzi mnie ochota na coś konkretnego i musze to zjeść :szok:
Na razie przytyłam od początku ciązy 1,5 kg to chyba nie jest źle, ale wszystko przede mną ;-)

Daria fakt faktem, że w dzisiejszych czasach dzieci mają wszystko i ciężko im kupić coś ciekawego. To, co Nadusia dostała, bardzo fajne. Musze poczytać dokładniej o tym urządzeniu.
Colin na prawdę śliczny! Dorodny chłopczyk:-)

Ja dziewczyny co do zachcianek, to rzadko miewam. Ale ja to nazywam bardziej ochotą na coś niż zachcianką. Nie łączę w jakiś ekstremalny sposób jedzenia, albo nie jadam po nocy. Za to we wszystkich 3 ciążach miałam odrzut od mięsa i kawy. Za to większa ochota była na owoce i pieczywo. Jak widać, raczej nie ma to żadnego związku z płcią:happy2:

Witam
Nulka 1,5 kg to bardzo mało, ja w 2 ciazy nie mogłam patzrec na wedliny,mięso i słodkie prawie do końca, a nabiał jadłam, a normalnie to niecierpie nabiału, jem tylko miecho i słodkie
Truskafffka sliczne suwaczki, moje gdzies znikneły, musze wstawic
Daria sliczne zdjecia, a prezent bardzo fajny i praktyczny
mama ???? gdzie sie chowasz?

Magda na pewno smaki nie maja nic wspólnego z płcią przynajmniej u mnie, 3 ciążę, 3 chłopców, 1 ciąża jadłam wszystko i dużo, druga przede wszystkim nabiał a odrzuciło mnie od słodkieego i mięsa, 3 ciąża przede wszystkim słodkie i mieso,

Daria, spóźnione życzenia dla Nadusi, sto lat i niech się spełnią wszystkie jej marzenia! A Colinek jest cudowny i wcale nie jest gruby, z Kai już niezła kluseczka, waży 7,5 kg i nosi rozmiar 74 (jest dłuższa jak Krzysiu w jej wieku) :-) Super prezent!

nullka, mnie koszmarnie odrzuciło od słodyczy, a zwłaszcza tych czekoladowych :-) Ja mam teorię, że na smaki może mieć wpływ dieta przed ciążą, przed ciążą wpitalałam słodycze wiec w ciąży organizm zrobił blokadę, ciągnęło mnie za to do bogatych w potas pomidorów i cytrusów, które to unikałam w czasie diety "dziewczynkowej" ;-)

Ja wiem dziewczyny że to nie ma połączenia żadnego z płcią :-) napisałam raczej jako ciekawostkę o tej ochocie na konkretne rzeczy :)
Ja nadal twierdzę że w 80% będzie u mnie trzeci syn - nie wiem czemu ale tak mi sie wydaje

Piranha ja do 10tc nie mogłam patrzec na słodycze w ogóle, a teraz raz mi sie coś zachce a drugiego dnia za nic nie tknę. Tak samo mam z kawą. Mam ekspres do kawy ale jakoś nie mogę jej pić, jedyna kawa którą zawsze wypiję to kawa Latte z McDonalda :)

reklama
nullka, mi też się tak w ciąży wydawało, baaa, ja czułam, że to będzie synuś, Truskafffka miała podobnie więc przeczucia potrafią nieźle kłamać :-D

Do góry