reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moje chlopaki spia a ja wlasnie wsadzilam do piekarnika nadziewane papryki i jestem ciekawa co z tego wyjdzie? oby smakowalo.
w ogole nagotowalam za duzo ryzu i nie mam pojecia co z nim zrobic? najprosciej byloby zrobic pomodorowke ale takiej opcji nie ma

Piranha
dzieki wiekie za info:) moze dzis w koncu zdecyduje sie na jakas bransoletke, no i sprobuje kakao ze slodzikiem-moze nie bedzie tragedii :D

Truskaffka
ale Ci fajnie, mi marzy sie,zeby jakas kumpela z pl w koncu mnie odwiedzila (poki co byla u mnie tylko jedna i to w lutym:/)

Nullka
moj em tez sporo pomaga ale zazwyczaj tylko wtedy gdy widzi,ze ja tez cos robie:-)

reklama
Nullka gratuluje męża!:-) Uwierz mi, że mój w tej ciąży normalnie przechodzi samego siebie. Nawet nie wiedziałam, że mam taki skarb w domu, dopóki nie musiałam zwolnić i ktoś musiał zacząć robić wszystko za mnie....No i u mnie też dziś szarlotka, choć nie przepadam szczególnie, ale akurat naszła mnie ochota:-p

Ann może jakąś sałatkę z tego ryżu? Ja często robię, jak mi zostanie, albo zapiekankę na drugi dzień. Lubie też samżony z patelni z mieszanka chińską, sosem sojowym i curry. Dzieciom często robię z groszkiem, kukurydzą i marchewką, jako dodatek do obiadu, np. kurczaka w białym sosie, albo klopsików:happy2:

Dziewczyny mój mąż jak nie robi to nie robi ale jak się weźmie to już machnie generalnie ;-) Już sama pod wieczór mu mówię ja padam z nóg weź Ty już też zostaw i usiądź odpocznij. A on jeszcze tylko to i tamto i koniec.... i skończył..... ok 18 :-D
Ogólnie chłop mi pomaga dużo w domu , bo sama nie dałabym rady szczególnie że mam prace w domu jeszcze i on to chyba widzi i czasami mi współczuje kiedy wszyscy sie kładą spać a ja do kompa siadam i tak do 1 w nocy.

dziękuję dziewczyny :)

mężów prosze pogłaskać po główce :p ładnie się chłopaki spisują :)

na mojego D też mogę liczyć, posprząta, obiad zrobi. Generalnie łatwiej mu jak ma listę i wie co ma zrobić haha
ale czasem sam z siebie miło zaskoczyć potrafi :p
ostatnio później wróciłam z pracy, on wcześniej, wchodzę do domu, a tu porządek...gorący obiad na stół wjeżdża i jeszcze mi słodzi że to w ramach podziękowania bo wie jak wiele w domu i poza domem pracuję..

i my od początku wspólnie dzielimy porządki i obowiązki domowe, dlatego że w końcu oboje partnerami jesteśmy, poza tym, chcemy żeby Mati się uczył że wszyscy w domu mają swój udział w obowiązkach ;)

witam :)

Andziak to czekanie jest najgorsze ;/ ale jeszcze troche i pewnie bedziesz juz miec przy sobie swoje dzieciątko :)

Kasia uk jeszcze nie przyszly zdjecia z chrztu licze ze 20 moze beda :)sama sie doczekac nie moge ;/

myśmy wczoraj byli na zakupach w ca bo 20% taniej i wydalam na dzieciaki 116 e :) ogolnie lepiej sie kupuje w euro niz pl;p mniejsze sumy:-D

za tydzien wyprawiam nadii 3 urodziny i pełno roboty bede miala to pewnie znów bede zadziej was czytac ;/

matko truskafffka u ciebie juz 20 tydzien ale ten czas leci :szok:

Ostatnia edycja:
Moje chlopaki spia a ja wlasnie wsadzilam do piekarnika nadziewane papryki i jestem ciekawa co z tego wyjdzie? oby smakowalo.
w ogole nagotowalam za duzo ryzu i nie mam pojecia co z nim zrobic? najprosciej byloby zrobic pomodorowke ale takiej opcji nie ma

Piranha
dzieki wiekie za info:) moze dzis w koncu zdecyduje sie na jakas bransoletke, no i sprobuje kakao ze slodzikiem-moze nie bedzie tragedii :D

Truskaffka
ale Ci fajnie, mi marzy sie,zeby jakas kumpela z pl w koncu mnie odwiedzila (poki co byla u mnie tylko jedna i to w lutym:/)

Nullka
moj em tez sporo pomaga ale zazwyczaj tylko wtedy gdy widzi,ze ja tez cos robie:-)

dziecku zrób ryz na mleku:) a sobie mężowi chińszczyznę ja dzis mam :)albo jakas zapiekankę ;p

truskafffko dzielenie obowiązków to naprawdę ważne w związku :) A Twój D to też skarb nad skarby bo jeszcze ugotować obiadek potrafi :) Mój robi w sobote i niedziele śniadanka :tak: i to też mnie cieszy :)

Daria mam nadzieje że jak już bedą fotki to pochwalisz nam się tutaj ?? :-) i gratuluję udanych zakupów :tak:
Dla Nadii spóźnione życzenia zdrówka i dużo uśmiechu :-)

Odnośnie ryżu też miałam napisać bo sama uwielbiam ryz na mleku :)

W ogóle w tej ciąży jadłabym tylko nabiał (na mięso patrzeć nie mogę). Dziś mama zaprosiła mnie na pieczonego kurczaka na obiad , zjadłam odrobinkę bo był pyszny , ale ogólnie mięsko i wędliny bleeee.
Najlepiej wchodzi jogurt, mleko (wieczorem piję ok 2 szkl) , sery itp A ogólnie nigdy za nabiałem nie przepadałam.
W tym tyg zachciało mi sie sera białego ze szczypiorkiem i rzodkiewką i sobie rano ciapałam ;-) i własnie pisząc teraz naszła mnie ochota więc pewnie jutro znowu sobie zrobię

Ostatnia edycja:
nullka dziekuje bardzo w imieniu Nadii:tak: jak tylko bede miala zdjecia to pokaże sama jestem bardzo ciekawa jak wyszly:)

mnie z colinem na sam zapach miesa tak odrzucalo ze szok ;/

reklama
Daria tak rzadko zaglądasz, że nawet nie zauważyłam, że Nadusia miała urodzinki. STO latek dla niej!!! No i wrzuć fotki z imprezki urodzinowej, to oczy nacieszymy:happy2: Jak tam Colin się chowa? Już się nauczyliście siebie na wzajem?

Truskawko mój mąż też tak ma, że jak mu powiem co trzeba zrobić, to jest tak dla niego łatwiej, ale ma czasem dni, kiedy wpada w wir roboty i wtedy wszystko po kolei, a najlepiej po kilka rzeczy na raz. Pamiętam, jak raz, kiedy jeszcze pracowałam, odsypiałam w niedzielę bardzo ciężki godzinowo w pracy tydzień i kiedy zwlekłam się koło południa z łóżka, to on zdążył pomalować kuchnię i całą wysprzątać:happy2: To dopiero była niespodzianka:szok:

Andzia
jak tam sytuacja u Ciebie?

Do góry