reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nullka - no to super wieści!!! teraz czekamy do 19 listopada;-)

Mama - możesz być ze mnie dumna...poszłam w twoje ślady i już jest poodkurzane, pranie wstawione, maseczka na twarzy:-D

Koli, Macy - powiem koleżance, żeby przebadała małego pod kątem candidii, dzięki:tak:

dziękuję dziewczyny za opinie w sprawie szczepień i za wypowiedzi mam, które zdecydowały się na takie szczepienia dla swoich dzieci:-)

Właśnie gdybam czy kupic Femibion Natal 2 (on ma dużo mniej witamin ) czy Materne DHA ???

Piranha pocieszyłas mnie wymiarami Kajuni na tym etapie :) A Prenatal pomógł Ci w anemii??

Koliber, super plan :tak: A propos tu chodzi o ekstrakt z liści oliwki, podobno jest bardzo zdrowy Olive Leaf Liść Oliwny Extract 20% 150 mg 60 Kaps (2710270884) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :-)

nullka
, nie wiem na ile to prawda ale po Maternie rodzą się często strasznie duże dzieci, u siostry w pierwszej ciąży się sprawdziło bo syn ważył ponad 4 kg. Ja bym wzięła Femibion, to bardzo dobre witaminy. Prenatal mi nie pomógł, zrobił to dopiero łykany dodatkowo Biofer Folic.

Koli, najlepiej sobie dwójeczkę od razu ustrzelić. Cytrynka na chłopczyka i oliwka na dziewczynkę. ;-) To jutro trzymam kciuki za dobre wyniki. A będziesz je znała kiedy?
Nullka, wspaniałe wieści. :-) Muszę zerknąć, ile moje dzieci miały w tym czasie.

No własnie kiedys słyszałam ze po którys witaminach rodza sie duże dzieciaczki, ale zapomniałam po których i ty mi to przypomniałas. To chyba zdecyduje sie na ten Femibion Natal 2 :-) Chyba nie ma to znaczenia że ma tylko 200 mcg foliku?? Bo Materna np ma 400 mcg. Ogólnie Materna ma dużo wiecej tych witamin i stężenie ich ale może własnie dlatego te dzieci większe rosną ;-)

Koliber nie ma co zazdrościc - na każa z nas przychodzi pora - także wierzę że niedługo i Tobie sie uda :-)

macy dzieki kobieto :-) To wychodzi na to że ten mój mały wcale nie jest taki mały jak ma 5,2 cm :-)

Czy wiecie o której godzinie truskafffcia ma wizytę??

Miciurka ja chciałam wiedzieć, co mam w brzuszku, no bo planowałam synka i nie mogłam się doczekać efektu. Czekałam jednak do usg połówkowego z płcią, żeby mieć większą pewność. I cykle tez miałam nie regularne, ale po pół roku obserwacji udało mi się wyczaić owulkę bezbłędnie:-) Z własnego doświadczenia, to podpowiem tylko tyle, żeby jednak poświęcić kilka cykli na obserwację, zwłaszcza planując dziewczynkę;-)

ja juz obserwuje moje cykle od roku, bo juz dlugo sie staram, moim zdaniem ja i tak mam predyspozycje na dziewczynke bo mam malutko tego prawidlowego sluzu jak bialko jajka a natomiast a ten metniejszy, zakwaszony - sory niewiem jak to ujac heh- to zdecydowanie przewaza, ja mam taki problem ze nieregularnie strasznie wszystko w przedzialo 28-29 dni do 45 dni max, wiec ciezko trafic, zdarzylo mi sie tez po 15 dniach miec krwawienie - najpierw bylo plamienie i juz myslalam ze zaszlam, ale niestety.... wiec juz sama nie wiem co mam tutaj robic i jeszcze ta lista... haha az nie moge uwierzyc - teraz zainteresuje sie tymi jonami itd. no i aktualnie jestem przy koncowce cyklu - chyba wiec bede za niedlugo wiedziala czy ten miesiac cos dal, :)

reklama
Mama - możesz być ze mnie dumna...poszłam w twoje ślady i już jest poodkurzane, pranie wstawione, maseczka na twarzy:-D

Tasha
jestem z Ciebie dumna-a jakże :-D

Nullka
nasza Truskafcia będzie dopiero popołudniu na bb bo miała jeszcze po wizycie cos załatwić .

kumpela była i co ??? ubiłyśmy interes:-D
nie ma jeszcze łóżeczka do Małej więc sprzedałam Jej po dzieciach moje+szyte na miarę prześcieradło z falbankami ecru + pas poporodowy za 120zł..Ona zadowolona bo zaoszczędziła a ja się pozbywam powoli poodkładanych sprzętów :)

idę wkopać te moje rosliny póki nie pada ...
jak sobie pomyslę ,że na wiosnę wyjdą mi frezje w ogrodzie to :-):-)

Do góry