reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam w ten pochmurny, zimny dzień

U mnie dzisiaj kiepsko, jakoś dziwnie się czuję, nie mam siły, słabo mi, wczoraj późnym wieczorem miałam bóle brzucha jak na @ ale zasnęłam a dzisiaj już nie boli...

Truskafffko trzymam &&&&&&&&&&&&& za wizytę. Pamiętam moje USG połówkowe i słowa ginki, że będzie córeczka. Niesamowite przeżycie.

Słuchajcie a gdzie Andziak ?? ?? ??:confused: Nie odezwała się od rana...:baffled: Czyżby TO już się zaczęło ??

Nullko rewelacyjne wieści z wizyty :tak: Gratuluję !!!

Macy cały zestaw, tzn gondola, spacerówka i fotelik kosztował nas 1800 zł z wliczoną już przesyłką z Anglii także myślę, że nie przepłaciliśmy...

Ostatnia edycja:
reklama
No niestety miss. Nadal chodzę. Nie zaglądałam bo synek długo płakal po zastrzyku a potem sprzątanie. Ja miałam ciezka noc.najpierw kuba kaszlał a ja cala połamana nie mogłam śobie miejsca znalesc. Potem was nadrobie bo do szkoły zaraz jadę. A wieczorem znowu zastrzyk...

No niestety miss. Nadal chodzę. Nie zaglądałam bo synek długo płakal po zastrzyku a potem sprzątanie. Ja miałam ciezka noc.najpierw kuba kaszlał a ja cala połamana nie mogłam śobie miejsca znalesc. Potem was nadrobie bo do szkoły zaraz jadę. A wieczorem znowu zastrzyk...

W takim razie trzymaj się kochana. Jeszcze trochę i będziesz tulić Jędrusia, wiem jak Ci ciężko fizycznie bo czuję to samo, do tego psychicznie mam jakiegoś doła, że najchętniej popłakałabym sobie gdzieś w kącie :-(

nullka, Femibion Natal 2 ma 200 mcg kwasu foliowego oraz 208 mcg metafoliny (co odpowiada 200 mcg kwasu foliowego) a więc 400 mcg folianów - jest to tyle ile trzeba :tak:, Natal 1 ma aż 800 mcg folianów.

Andziak
, trzymaj się!

MissBella, pewnie hormony buzują i troszkę stresik się pojawia, będzie dobrze, już niedługo przytulisz wymarzoną córeczkę, świat wywróci się do góry nogami ale będzie jeszcze piękniejszy, zobaczysz!

Krzysiu przed chwilą zbudował nawet fajnie samolot z klocków Duplo, bawił się też małym i dużym resorakiem mówiąc, że to mama autko i dziecko autko, cieszą takie szczególiki
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Magda uk
mnie dopadla anemia jakos chyba w 7 mies ciazy,dostalam od razu list z recepta na zelazo. Mozliwe,ze chlopaki wiecej z nas wyssysaja:)

Nullka
ja pamietam,ze mialam sporo tych preparatow ciazowych-witaminy itp ale nic nie moglam lykac bo od razu biegalam do toalety. moj organizm nie tolerowal sztucznych witaminek,najgorsze reakcje byly po jakims prepracie witaminowym z imbirem a imbir podobno lagodzi wymioty-hehehe

Piranha
No pieknie to ja tu kombinuje na core a szanowny em sabotaz tu odwala:p:wściekła/y: moze dla rownowagi kupie mu kwas omega 3-6-9 :-) ahhh te chlopy
On ten omega 3 bierze ze wzgledu na cholesterol....chyba mu go odstawie
edit: w artykule od Ciebie przeczytalam, ze ta omega 6 i 3 byla w diecie owiec-matek. ciakawe jak to sie ma do ojcow:)

Ostatnia edycja:
właśnie dostałam sms'a ,że koleżanka nad ranem urodziła synka...2 tyg po terminie ,ale wsio oki :)))
to ta kumpela ,która była z nami w górach całą ekipą jak bylismy w maju :)

wkopałam kolejnego perukowca i świerka srebrnego + 2 liliowce i jestem z siebie dumna bo wiejeeee,że głowę chce urwać ..

Pirania
żółwik dla Krzysia :))

Bella,Andziak
przytulam ..

Ann
powodzenia z mężem :):)

Mama, czy Ty masz jakiś motorek w tyłku? ;-) Gratulacje dla kumpeli. :-)
Andziak, MissBella, tulę. Jeszcze trochę.
Nullka, do usług. Wydaje mi się, że dzidzia ma zupełnie normalne parametry, więc się nie doszukuj.

Hej babeczki:-)

U mnie się kulawo dzień zapowiada. Kiepskie samopoczucie i ogólna niechęć do wszystkiego...I niby nic nie muszę robić, ale wkurzam się sama na siebie, że tak jest:baffled: No nic. Już nie marudzę. Może później mi się polepszy.

Troszkę się Wam pochwalę. Moja Nikusia wczoraj skończyła 2,5 roku i od wczoraj już nie używamy wcale pieluszek, nawet na noc. Pościel była sucha, wstała o 4 rano, zrobiła siusiu na nocnik i spała do 8. Wiem, że są młodsze dzieci, które mają to już za sobą, ale jak dla mnie, to duży sukces, bo jeszcze miesiąc temu nie chciała słyszeć o nocniku, a tu nagle taka zmiana. Lubię takie niespodzianki:happy2:

Ann ja właśnie pamiętam, jak leżałam po cc w Pl z taką jedną dziewczyną, co rodziła sn i tak strasznie popękała w czasie porodu, że mogła wstać z łóżka dopiero po tygodniu, gdzie ja nie miałam najmniejszych problemów po operacji. Dzięki za pocieszenie. Już chyba mi przeszło to głupie myślenie:blink: Co do anemii, to zobaczymy co wymyślą tutaj mądrzy lekarze. Pewnie jak zwykle powiedzą "w ciąży to normalne":baffled:

Nullka cieszę się, że z Twoim maluszkiem wszystko w porządku. Mój Marcelek na 11tc+5d miał 5cm i byliśmy tydzień do przodu, więc wydaje mi się, że Twoja kruszynka jest w sam raz:happy2:

Mama nie powiem, ale udało się Wam skutecznie wyprowadzić mnie z tego głupiego myślenia na temat porodów:-) Gratki dla koleżanki!

Kamea
z tymi przygotowaniami u mnie zeszło, bo ja miałam bardzo nie regularne cykle. Jeśli Twoje są regularne, to chyba nie ma konieczności tyle czekać. Jedyne co, jak bardzo chcesz zwiększyć szanse, to zastosowałabym dietę minimum 6 tygodni przed staraniami. No a 6 tygodni, to już nie 6 miesięcy:happy2:

Maciurka
, to może jednak lepszy byłby monitoring? W przypadku tak nie regularnych cykli byłoby to najlepsze wyjście. Próbowałaś kiedyś? Ja bardzo długo starałam się o pierwsze dziecko i monitoring mi wtedy dużo dał. A testy owulacyjne wychodzą Ci? No i jak z bólem owulacyjnym? Jest, czy raczej kiepski to wyznacznik u Ciebie? Ja brałam pod uwagę wszystkie czynniki na raz, czyli monit co któryś cykl, temp, ból owulacyjny, śluz i testy, żeby jakoś ustrzelić jajo. No i powiem Ci, że po czasie już wiedziałam, kiedy owulka nadchodzi, a kiedy cykl był stracony. Powodzenia:happy2:

Andzia, Miss końcówka jest chyba zawsze najgorsza. Jeszcze jak dochodzą do wszystkiego problemy dnia codziennego, to juz w ogóle człowiek ledwo dycha. Dacie radę:-)

Piraniu więcej Cię dziś na forum:-) Nawet nie pytam dlaczego, tylko ciesze się, że Cię czytam:happy:

Miłego popołudnia dziewczyny!

mógłby się ten Jędruś urodzić. Bo coraz częściej śię waham co do imienia. A innego nie mam i zostanie nn. A niektorzy to robia miny jak mowie źe u nas bedzie Jędrzej

reklama
Andzia wszystkim się nie dogodzi. U nas robili miny, jak się dziewczynki rodziły, że imiona takie nie polskie, tak jakby zapomnieli, że my w UK mieszkamy. Do dziś niektórzy gadają, ale ja mam to gdzieś. Ważne, że nam się te imiona podobają i tyle. Trzymam kciuki za jak najszybsze rozwiązanie &&&&&&&&&

Do góry