reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Bry Babeczki. :-)

Tasha, trochę to zmienia postać rzeczy. Myślę, że te "rotawirusy", to może być coś innego - bardziej, jak Koli, podejrzewałabym candidę. Jeszcze tylko, co mogę doradzić, jak będziesz szczepić malutką - pamiętaj o odstępach między szczepieniami. To dość ważne.
Koli, nie, jeszcze nie, ale jak bym była w ciąży, nie ubolewałabym. Co do płci - wolałabym dziewczynkę, ale dziecko to dziecko. Co będzie, to biorę. ;-) Na razie siebie obserwuję, łykam wit.b i c, bo i tak muszę, więc tyle do przodu. Na dietę typowo zakwaszającą się nie piszę, bo to za zdrowe nie jest, ale pomyślę kiedyś.
Truskafffka, Nullka, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mama, co tam za soczek produkujesz? Ja kupiłam w tym roku sokowirówkę i muszę przyznać, że baaaardzo jestem zadowolona. :tak: Ty to jesteś taki struś pędziwiatr. ;-) Ja się dopiero rozkręcam dzisiaj, ale już coś tam zrobiłam. Co do koleżanki - widocznie jeszcze wszystkich w domu nie miała. :-)

reklama
Kamea, dasz radę to wszystko ogarnąć i wkrótce i Ty będziesz nosić pod serduszkiem malutkie serduszko. :-) Ładne rzeczy tworzysz. :tak: Zawsze chciałam szydełkować, ale nie potrafię i nie ma kto mnie uczyć.

Hello!

Dziewczyny, kciuki za Wasze wizyty, czekam na same dobre newsy!

Truskafffka, będę dziś napawać się zwycięstwem! :-) Potwierdzi się planowanie płci, małe znaczenie odstępu od owulki i teoria nuba więc szczytne zadanie przed Tobą :-D

Koliber, akurat picie soku z cytryny to wybitnie podnosi pH :-) Te badania należy robić między 2 a 5 dc ale najlepiej w 2-3 dc. B-Complex łykany przez M nie sprzyja poczęciu dziewczynki ale podnosi płodność i poprawia parametry żołnierzyków. Przy okazji natrafiłam na informację, że Olive Leaf Extract łykany przez M (2 łyżeczki ale znalazłam też tabletkowy, choćby firmy NOW) zwiększa proporcje plemników X:Y do 5:2. Też lubiłam zawsze wszystko przesolone i pewnie dlatego pierwszego mam synka :-D

Kamea
witaj i spokojnie--> wszystko ogarniesz i tak jak nas dopadnie Cię ---> uzależnienie hahahahaaa :)

Macy
ja mam wyciskacz do soku tak elektryczny -przykładam owoc ,sie kręci i wyciska ;))
a soczek z grapefruita,pomarańczka i kiwi :))

Ann
soczek raz;))
bardzo proszę --> podano.

ide pranie rozwiesić bo się wyprało ..to wczorajsze poskładałam ..jak kumpela przyjdzie to Ją z zadyszką przywitam :-D

macy szydełkowanie to prosta sprawa. Też nie miał mnie kto nauczyć. Tzn. moja mama potrafi, ale ona to głównie serwetki wszelkiej maści dziergała. Uczyłam się sama z netu i wpadłam w uzależneinie ;) Jak sobie chociaż trochę w ciągu dnia nie podziergam to normalnie chora jestem ;) Teraz złapałam za druty i robię pierwszą w swoim życiu czapę na drutach. Aż jestem ciekawa efektu ;)

mama właśnie uświadomiłaś mi, że tez mam taką wyciskarkę w domu i jeszcze ani razu jej nie użyłam :baffled: Najwyższy czas to zmienić ;-)

Kamea
widzisz jak dobrze być z nami ;)) to i remanent w sprzętach zrobisz ;))
duś owoce duś :)
ja dzieciom robić 3 razy w tygodniu taki soczek z 1 grapefruita,1 cytryny
dodaję to do połowy szklanki wody z miodem i wypijają :)
już w tamtym roku tak robiłam i mi w ogóle nie chorowały :)

no..pranie schnie na tarasie a ja łapię oddech

Kamea, pochwalisz się później efektem? Ja serwetki robiłam kiedyś, ale nie na szydełku. Może też z neta się czegoś nauczę.

Mama
Dziekuje za soczek:)

Koli
To Twój Em z ta oliwa to ma nosa:)

Piranha
Mój lyka omega 3 a to chyba sprzyja chlopakom? Chyba przed starankami będę podawac mu salate z sosem z oliwy z oliwek-hahaha i tak dzien w dzien do owulki. :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kamea
Ja poszlam na żywioł i zaczelam staranka od pierwszego cyklu ale się nie udalo. Teraz będzie 2 cykl i zobaczymy co z tego wyjdzie. Wczesniej żadnej diety nie stosowalam, jedyne co, to od maja nie jadam śniadań a jeśli już to jem kolo poludnia

reklama
Jestem po wizycie :-) Dziś była zwykła wizyta ginekologiczna z krótkim USG i moja dzidzia ma 5,20 cm i widziałam rączki :) USG z przeziernością karkową mam 19.11 juz na lepszym sprzęcie więc nie mogę sie doczekac żeby wiedziec czy dzidzia zdrowa.

Oczywiscie w necie wyczytałam ze na tym etapie powinno dziecko miec ok 6cm i juz do lekarza mówie czy oby nie za małe jest???? Lekarz powiedział niech pani już przestanie sobie wymyslac bo wszystko jest ok - od samego początku moje dziecko jest mniejsze o 4-5 dni i teraz też wychodziło że wg OM jest 12t1d a wg USG dziś 11t3d

Ja sie śmieje i mówie tak Panie doktorze ja sobie wymysliłam już - po prostu to jest dziewczynka dlatego drobniejsze i mniejsze ;-) Potem mówie żarcik taki ;-):-D
W ogóle dzisiaj się pośmialismy troche z lekarzem - taka luźna atmosfera ;-)

Mam pytanko do Was jakie witaminy łykacie/łykałyście w II trymestrze ciązy. Ja mam odstawic folik i łykac witaminy - lekarz polecił mi Materne DHA . Zapytałam czy musi to byc Materna?? A on powiedział że nie ale zeby lek był z DHA

truskafffko juz nie moge doczeka sie wieści od Ciebie :-) I bedzie babeczka zobaczysz - czuje to w kosciach ;-)

Kamea chyba nie miałam okazji sie z Toba przywitac ;-) Witaj w tym ciepłym gronie :tak:

Do góry