reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magda_z_uk, z moim ancymonkiem było to samo. Może dodam, że po urodzeniu mu wcale nie przeszło.
miałam to samo pisać :-D ale to dotyczy tylko starszego :dry:
mlodszy za to był tak spokojny ,że aż czasami się martwiłam :sorry2:
chyba od temperametu dziecka zależy ;)

Czarna piękny widok .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Macy no nie ukrywam, że mnie to pociesza. Tzn, że miałaś tak samo w ciąży. To, że mu nie przeszło już troszkę mniej:-D Ale dziękuję, że to napisałaś, bo dla mnie to na prawdę coś dziwnego. Z żadną z dziewczynek tak nie miałam:blink:

Tusia
piąteczka dla syna! Ma chłopak absolutna rację! Ale, ale....to wszystko przez facetów. Jak by wzrokowcami nie byli, to pewnie cierpiałybyśmy mniej;-):-D

Czarna
nie ma za co;-)

magda z uk
moj tez byl mega ruchliwy i oczywiscie zawsze mial wzmorzona ruchliwosc od 23 do 2. mialam wrazenie,ze jakis obcy we mnie grasuje hehe. poza tym budzil mnie zawsze głód tak miedzy 4 a 6 rano. musialam cos zjesc bo nie moglam usnac. balam sie jak to bedzie z nim po porodzie,ze niby nocny egzemplarz mi sie trafil,ale spokojnie noce nie byly zle co 3-4h pobudki na mleko i dalej lulu.
Ja gdybym nie trafila na to forum to tez staranka bylyby tak 3-4dni przed owulka bez orgazmu i nic poza:szok:

Martucha jak to nie masz objawów? A senność? Toż to główny, pierwszy objaw.Ja w tej ciąży tak ok 7 tygodnia dostałam pierwszych mdłości. Może tylko jeszcze siusiu robiłam częściej. Z drugiej strony, kto powiedział, że musisz mieć objawy. Są babeczki, co czują się zupełnie jakby w ciąży nie były i rodzą zdrowiutkie dzieci. Zawsze marzyłam o takiej ciąży:-)

Czarna
tak mi się przypomniało. Jak często sikasz, to znaczy, że progesteron wysoki, bo na tym etapie częste sikanie spowodowane jest rozluźnieniem mięśni na skutek działania progesteronu. Im go więcej, tym częściej sikamy;-) Będzie dobrze.

czesc dziewczyny, czy ktoś moglby mi powiedziec coś na temat zalezności płci, a badaniem b-hcg we wczesnej ciąży??? moja beta w 30dc wynosiła 687

czy to prawda, ze w ciąży z dziewczynkami sa mniejsze nudności i ogolnie lepsze sampoczucie, czy u kogos sie to sprawdziło? teraz czuje sie duzo elpiej niz z ciąży z synkiem
to pewnie zabobony, ale ale tak bardzo chcialabym córeczke, ze ciągle o tym myśle;(

pozdrawiam Was serdecznie, milego weekendu;)

Ann ja pewnie jakbym na forum nie trafiła, to też bym tylko brała pod uwagę owulkę i tyle. A tak to i dieta doszła, poswyższanie ph, suplementy. Nie wiem ile zasługi w tym, że się udało jest z tego, że stosowałam rady dziewczyn, a ile los nam pomógł, ale myślę, że pomogłam jednak szczęściu. Wcześniej nic nie robiłam i mam 2 babeczki, więc pewnie jestem ogólnie kwaśna, a i dieta była wcześniej mocno dziewczynkowa, typu dużo coli light u mnie i u męża, słodycze, nabiał itd. Mąż uwielbia gorące kąpiele, więc nieświadomie działaliśmy na dziewczynkę. Teraz spłodziliśmy maluszka zupełnie inaczej i efekt jest. Czytaj kochana i pisz w razie wątpliwości jak najwięcej. Gwarancji nie dajemy, ale na pewno pomożemy:-)
No i uffff......dzięki za to, co napisałaś o synku. Czyli reguły nie ma, więc szanse na choć jedno spokojne dziecko wciąż mam:happy2:

Mama kubulki rozumiem Cię doskonale. Ja jak zaszłam w tę ciążę, to tak bardzo chciałam synka, że nie byłam w stanie myśleć o niczym innym. Na szczęście tylko tak do 14 tc, bo później, im bliżej usg połówkowego, tym bardziej spokojna byłam.
Co do samopoczucia. Nie ma ŻADNEJ reguły. Ja z dziewczynkami czułam się okropnie. Ta ciąża z synkiem jest pod pewnymi względami lepsza, ale pod innymi gorsza. Wszystkie testy na płeć i te kupowane za ciężkie pieniądze i te domowe wychodziły mi dziewczynkowe. Nie wiem, jak z betą, bo w UK nie robią, ale podobno wysoki przyrost może wskazywać na dziewczynkę. Są jednak przypadki, jak u naszej Andziak, że nawet wysoka beta nie dały córeczki, tylko synka. U mnie cykl Jonasa nie wskazywał na chłopca, ani nawet fazy księżyca. Mimo to, jest synek. Nie pozostaje Ci nic innego, jak wierzyć, że się udało i czekać cierpliwie. Wiem. Nie jest łatwo. Trzymaj się i napisz jak wyglądały staranka, to może coś z tego wykminimy:happy2:

Ja jeśli chodzi o dietkę to jestem jak najbardziej na tak- nie zaszkodzi, a może pomóc:)

A propos śluzu to przy owulacji można go mieć niewiele? Bo ja zawsze miałam dużo, a w tym cyklu jakoś mało było, więc myślałam, że bezowulacyjny.

reklama
a to filmik z moim maluchem:
Olek 23 mies - YouTube

Martucha
ja tez przestaje w ta zaleznosc wierzyc:)

Magda
a na ile przed poczeciem zaczelas stosowac diete i brac suplementy?
co do coli to wlasnie mam zamiar przestac jej kupowac coby em jej nie pil:)

mama kubulki
co do przebiegu ciazy a plci to zaleznosci nie ma. niektore kobiety lepiej przechodza ciaze synkowe a inne coreczkowe.
u mnie w rodzinie gorzej przechodzi sie ciaze meskie ale np kuzynka ema w ciazy z synkiem nie wymiotowala ani razu i procz ospalosci nic jej nie dolegalo a ja przez 6 mies przyjaznilam sie z sedesem:)

Do góry