reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zuza oo to fajna ksiazke dorwalas :) dziel sie dziel napewno sie przyda :)

Ja mam 20 lat...mieszkam z moim chlopakiem od kilku miesiecy znamy sie 2 lata ale razem tak oficjalnie jestesmy dopiero 7 miesiecy. Ja nie pracuje bo studjuje Bio medycyne :) teraz jestem na drugim roku, wiec dziecko chce tak pod koniec 3roku jak juz bede konczyc. Moj V jest zawodowym kucharzem pracowal 4 lata w bardzo dobrej restauracjii ktora niestety zamkneli (recesja) teraz siedzi w domu ale od przyszlego miesiaca idzie na studia bedzie studiowal cos tam z krajobrazem nie wiem jak po polsku to napisac.. Landscaping and Wood technology... od 6 lat mieszkam w Irlandii moi rodzice i brat tez tu sa. Opieke nad dziecmi mam w malym placu moj brat ma tylko 7 lat wiec od malego sie nim zajmowalam czasem dorabiam jako nianka w weekendy albo wieczorami. W wieku 16 lat zaszlam w ciaze ale w 30 tygodniu ciazy moja coreczka umarla. tak wiec nie mam jeszcze dzieci ale bardzo chce i juz sie nie moge doczekac. Probowalismy troche w tym roku ale nic nie wyszlo i stwierdzilam ze poczekam az bede konczyc studia bo ciezko sie robi na studiach i boje sie ze nia dam rady. a nuz widelec bede musiala lezec cala ciaze... wiec pod koniec studiow bedziemy sie starac pewnie zaczniemy tak pozadnie od sierpnia albo wrzesnia 2013 :)

reklama
No to młodziutka jestes Pam. Zazdroszcze ;) W moim zyciu jest troche jak w zegarku, wszystko zawsze po kolei i zaplanowane. Szkola, studia, malzenstwo, dziecko. Taka moja natura planowacza. Ciaza prawidlowa zakonczona niestety cc. Mam z tego powodu bardzo przykre doswiadczenia :( Przykro mi z powodu Twojej córeczki, to musi byc straszne przezycie. Oby teraz bylo wszystko zgodnie z planem :)
Ksiazka zapowiada sie ciekawie :) Zawiera chyba wszystkie te instrukcje i plotki krazace po necie. Ale kobieta opisuje przeprowadzone na sobie doswiadczenie. Bede sie dzielic informacjami :)

Paulinka a Ty podczytalas to co wkleila Patysia? I co o tym myslisz? Zamierzasz sie stosowac czy podchodzisz do tego z wiekszym dystansem?

Zuzia jesli nikt nie odpowie na twojego posta a chcesz cos dodac to prosze edytuj posta :) w ten sposob nie bedzie forum zasmiecane :)

ja czytalam i podchodze z dystansem bo ja malo nabialu jem a coreczke mialam

Czarodziejka
czy Ty sie dzis zameldowałaś do tablicy??

:):):)

hej Mamo Kochana <3
Wczoraj sie nie melddowałam choć 2 razy wchodziłam na BB
niestety nie załapałam sie na zdjęcia
frown.gif

Aha: mialam sie Ciebie zapytać czy ten krem Clarena, faktycznie godny polecenia??? Dobry jest do sucher skóry?
2 dni temu kupilam dokladnie ten krem plus pod oczy...ale nie dotarł jeszcze do mnie:(
Jest w ogole marka która bardzo bardzo bardzo polecasz?> oczywiscie do skory suchej.. moze jakies maseczki.
Wybieram sie do kosmetyczki..na oczyszczenie paszczy..powiedz mi czy mikroderma.. tak samo wyczysci skóre jak reczne czyszczenie??

Natusia
DzIEKUJE ze pytasz.
Sczerze mówiąc wczoraj znowu jakos mi nie bardzo było...znowu bolał żołądek i muliło....
ale dzis ok.

Dziewczyny , czuje się dobrze , nic mi nie jest jedynie często sikam . dół brzucha pobolewa od czasu do czasu , zrobie chyba jeszcze jeden test
Martucha , wogóle nie mam ochoty na sex , ale nawet jak coś to chyba poczekam trochę .
Natusia &&&& za skok temp i beibika
Pirania , mam nadzieję , że wirus się jednak nie rozgościł u Was :)
Buziaki dla wszystkich

Ja znam duzo osob ktorym implant pasuje. A co do miejsca wsadzenia. Widocznie zle ci go wsadzili bo moj nie znajduje sie nigdzie kolo tetnicy i lekarz regularnie sprawdza czy sie nie przemiescil i czy jest dobrze osadzony. Widocznie trafilas na zlego lekarza ktory sie na tym nie znal. Mi pasuje wsadzili mi na poczatku okresu i zamiast miez 7 dni tak jak zwykle mialam tylko 3 i owiele bardziej skapy. Wiec mi poki co pasuje. Zadnych boli nic nie mam.... i bede zachwalac bo jest naprawde super! Zreszta przed wsadzeniem mialam hormony badane i bylo wsio.... problemy sa jak ma sie rochulane hormony i sie wsadzi taki implant. a Tabletki szkodza na watrobe i uklad trawienny

hej dziewczynki,

padam na twarz, dziś małego zostawiliśmy na parę godzin u babci i byliśmy z M na zakupach w poszukiwaniu rzeczy na zimę głównie dla niego tym razem;-)schodziliśmy się nieziemsko, w każdym sklepie to samo, na jedno kopyto, M kupił tylko jeansy i koszulę, a ja 2 sweterki i 2 bluzki z kr. rękawem.. na 17 idziemy do znajomych na urodziny

mamcia nie załapałam się niestety:-(może następnym razem, jak będziemy obie na forum w jednym czasie..

natusia nadal jakoś tak "byle jak".. ale dzięki Wam jest mi lepiej

madzia może masz racje, w sumie nikt mnie nie zrozumie tak, jak Wy.. bo nikt o naszych staraniach /oprócz mojej mamy, no ale z nią jakoś nie gadam na ten temat/ nie wie

truskafcia a Ty gdzie się schowałaś?

pirania jak się czujecie? chyba to cholerstwo na szczęście Was ominęło

miłego popołudnia:)

Cześć dziewczyny:happy2:

Normalnie jestem wściekła na mojego synusia:angry::wściekła/y::no::baffled:
Kolejne USG, a on tak ruchliwy, że nie idzie go uchwycić dobrze do pomiarów i na fotki. Babeczka powiedziała nam, żebyśmy poczekali 2 tygodnie, to może jak podrośnie i nie będzie miał aż tak dużo miejsca, to będzie łatwiej. On normalnie cały czas podskakuje, kopie w głowice tą od USG, wygina główkę, że twarzy nie szło zobaczyć:baffled: Gdybyśmy chcieli, to mogliśmy zostać, ale ona mówi, że ta impreza jest dość droga (fakt 200Ł, to nie mało) i oni chcą jak najlepiej sprawdzić maluszka i nam dać jak najlepsze zdjęcia, a w tej sytuacji, to nie możliwe. No szlaken trafen:angry: Jedyne co nam potwierdziła, to płeć, bo miałam zaznaczone w takim kwestionariuszu, że chcemy wiedzieć. Na 100% SYNUŚ. Jajka jak ta lala:-)

Także przykro mi dziewczyny, że tak wiele z Was czekało na fotki, ale musimy poczekać kolejne 2 tygodnie. Mam nadzieję, że w końcu mały troszkę odpuści i da się podejrzeć na spokojnie. Normalnie czułam, że tak będzie, bo kopie mnie non stop, bez chwili wytchnienia. Co to kurka zrobić, żeby go uspokoić?Jakieś pomysły? Słyszałam, że dzieci często śpią na usg, ale żeby tak wariować :szok:

Piraniu
widzisz, Twoja kaja spała, a mój synuś ma jakieś ADHD chyba:szok: Tak czekałam, żeby się dowiedzieć ile mierzy i waży i zobaczyć jego buźkę, a tu taki zonk. Oby za te 2 tygodnie lepiej poszło.Tak, czy siak synuś jest już faktem:-) Teraz musimy z mężem zadecydować, jakie imię. Ciekawe, czy Marcelek przejdzie;-)
Mam nadzieję, że się dobrze czujecie. Fajnie, że dziś poza domkiem, to chociaż myśli skupisz troszkę na czymś innym.Udanej soboty życzę!

Martucha dziękuję za przepis. Prosty, więc jeszcze dziś zrobię to ciacho:happy2: No i przykro mi, że nie ma fotek, ale poczekasz troszkę, nie?:sorry2:

Natusiu
Twój wykresik ślicznie wygląda. Jejku, już się nie mogę doczekać finału. Jakiej długości masz cykle zazwyczaj? Strasznie mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&
Co do studiów, 350zł nie mało. Zapłacić, a potem odejść? Lepiej kupić coś do domu za te pieniążki. Z drugiej strony iść i paść.....nie za ciekawe rozwiązanie. A do tego, jakbyś w ciążę zaszła....hmmm.....ciężko na maxa, bo wiadomo, z samopoczuciem bywa różnie. Szczerze? Ja bym odpuściła teraz, ale nie rezygnowała całkiem. Może za jakiś czas, jak skończycie budowę i mąż będzie mógł dłużej być w domku? Ja chyba bym tak zrobiła. Nie namawiam do niczego. Absolutnie, ale wiem, jak jest ciężko z dziećmi, kiedy męża ciągle w domu nie ma, a człowiek sam pracuje i do tego ma wszystko na głowie. Może po prostu nazwijmy to odłożeniem marzeń na później, mimo wszystko.
Udanego popołudnia z koleżankami!:-)

Ann fotki owszem, ale niestety nie dziś:sorry2: Tak czy siak mogę powiedzieć, że warto planować płeć. Ja jestem pewna, że nam planowanie pomogło;-)

Tusiu
co do rejestracji imion w Pl. Moja Nela ma w metryce Nelly i rejestrowana była w Pl. Na początku, jak mąż podał imię, to babeczka udała lekko przygłuchą, ale zarejestrowała bez problemu. Myślę, że wciąż wiele zależy od urzędnika stanu cywilnego.

Macy dziękuję, że pamiętasz o mnie. Humorek już lepszy, ale jak widzisz z USG lipa:blink: Kolejne 2 tygodnie czekania:baffled:

Czarodziejko mam nadzieję, że wczorajsze samopoczucie to już przeszłość. Trzymaj się kochana!:happy2:

Kasiu
a do Ciebie mam pytanko odnośnie Hallowen. Dostałam wykaż imprez u dziewczynek w szkole i mam tam Hallowen Disco. Jeszcze nie pytałam w szkole, ale jestem ciekawa, więc zapytam Ciebie. Czy na takie disco dziewczynki mają iść w specjalnych strojach takich na Hallowen, czy jak? Ja wiem, ze w każdej szkole jest inaczej, ale Ty masz na pewno doświadczenie z kilku lat, więc może coś wiesz? Poza tym życzę Ci byś znalazła więcej czasu dla siebie!

Wszystkie babeczki pozdrawiam serdecznie i życzę udanego popołudnia!

reklama
Tak naprawdę każdy organizm inaczej toleruje dany rodzaj antykoncepci, dlatego właśnie jest dobierana indywidualnie....

Mam 24 lata, męza od roku, w maju urodził się Mikołajek. w 38t,2dc przez cc. Miałam zatrucie ciążowe. Mam nadzieję, że się to nie powtórzy. Obecnie siedzę w domku i wychowuję synka:)

Do góry