reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Natusia
z kurczaka możesz zrobić rosół i takiego wygotowanego potem zrobić z sosem z potarkowaną marchewką :)
albo pieczonego na butelce z piwem --->miodzio wychodzi..

możesz podsmażyć chwilkę i potem przełozyc wszystkie kawałki do rozdla ,podlac wodą i dusić-->potem zrobic sosik:)

Natusia
butelka z piwem ...mniej niż pół piwa ,odklej nalepkę ..
kurczaka natrzyj przyprawami z zewnątrz i w środku ..
nabij na butelke i do pieca...180 stopni na 60-70 min..na 1 kg kurczaka jest godzina pieczenia..spójrz jakiego dużego masz kurczaka--> jak ma 1,5 kg to 1,5 godziny w piecu ;)

a sos z marchewką to nic trudnego ..jak już się dusi kurak to cebulkę w piórka kroisz czyli cebulę na pół i siekasz
a marchewkę surowa tarkujesz
wrzucasz i cebulke i marchewkę i gotowe...

sos robisz tak jak Ci podałam wcześniej ..odlewasz trochę wody w której dusi sie kurak i zagęszczasz mąką i śmietaną lub jogurtem greckim i do garnik + marchewka i cebulka i gotowe ..chwilę pogotuj na wolnym ogniu.
kurczak jest przyprawiony wiec ne trzeba dodawać przypraw ..

Marzycielka
pyszny jest ten kurczak nie ??:)

Dziekuje kobitki:)

Marcelek wykapany nakarmiony ziuśka a ja zaraz wezmę się za moją pozostałą dwujeczkę ;)

MARZYCIELKA
a jaki kod wklejasz?ten na forum BBcode powinnaś i nie rób dużych odstępów między suwaczkami a jeden pod drugim ;)

patrysia* śliczny Marcelek, super, że jesteście w domku i wszystko jest ok, opis porodu wzruszający i szybko poszło:-D
ja już spakowana, dom wysprzątany, zakupy zrobione, jeszcze manicure muszę sobie zrobić i gotowa:-)
jutro po 13tej ruszamy do Wawy na lotnisko.
pozdrawiam Was serdecznie!!!

przeleciałam cały katalog Ikea...mam parę rzeczy na oku :-D:-D

Natusia
hahahhaaaaa;)) ja po prostu lubię gotować ,ale nie lubię sobie komplikować życia ,dlatego gotuje prosto ,ale ...jak to mówi moja rodzinka smacznie...i wiesz co ?? wierze im bo widzę jak wcinają :)

a jakbym Ci podała przepis na ciasto to mimo,że pisałaś ,że nie pieczesz to na bank by Ci wyszło:-Djest tak proste..

Ilaczek
szerokich lotów i wracaj z cudnymi wspomnieniami :))
przyjemności :)

matkoooo jaka u nas wichura:szok:

Czarodziejka
no żebys nawet na sekund 5 nie wpadła:shocked2:

Natusia, mój synek był niespodzianką. ;-) Córeczka nam się udała sposobem 0+12h. Nie znałam wtedy tej metody, ale tak działaliśmy wtedy, więc teraz mogę powiedzieć, że się tak udało. A teraz mi się córeczka jeszcze jedna marzy i chyba fajnie byłoby temu szczęściu dopomóc, chociaż mój mąż raczej przeciwny takiemu ingerowaniu w naturę, ale cichosza. ;-)

Mama no pychotka ten kurczak :-)

Tak mnie naszlo na jakieś ciasto. No to sobie kupiłam piernik duża blacha z Delecty i właśnie wchlaniam ten cudowny zapach :-)
Ja tez nie jestem super zdolna w pieczeniach i dlatego takie coś lubię. Woda, margaryna, jajka i ten proszek gotowy. Wszystko wymiksowac i do piekarnika. Jak to mówi nasza forumowa Mama "włala" ;-)

Iliaczek no to udanego wypoczynku dla was :-)

Witaj Macy, od kiedy zamierzacie się starać, czy już jesteście w trakcie? Kurcze czyli córeczka też w zasadzie zaplanowana bez żadnej metody, bo wtedy jej nie znałaś? Fajnie tak i mieć córeczkę i synka, ech...

reklama
dziewczyny no nie da rady. ciagle mi wyskakuje nieprawidlowy plik :-(
a wy wczesniej kasujecie te poprzednie suwaczki z tego okienka gdzie pisze edytuj sygnature. bo tak tez robie i nic :no:

Do góry