reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć dziewczynki :-)

Ja tez dzisiaj zabiegama i dlatego dopiero teraz zagladam.

Piranha kurcze, chętnie bym ci pomogła. Mam nadzieje ze ta sytuacja szybko minie i wszystko jakoś sie pouklada ;-)

Truskafffka u mnie nie było staranek w tym cyklu ;-) Mam nadzieje ze w następnym cyklu tempka będzie wysoko a @ wyjedzie na dluuuuuugie wakacje ;-)

Martucha no to trzymam &&&&&&& za jutrzejsze testowanko

Zajrze jeszcze pózniej :-)

reklama
Aga, niestety sam bajki nie poogląda, zresztą rzadko kiedy poogląda dłużej jak 5 minut, jak zobaczy, że mnie nie ma to od razu jest "mama mama" i szukanie mnie, jak nie znajdzie to płacz, tłumaczenie, że mama jest w pokoju obok nic nie daje. Ustalenie z nim zasad też odpada, czuję się tak jakby mnie nie rozumiał :-( Zazdrosny już nie jest, no może poza momentami kiedy da się Kai zabawkę, wtedy nagle on też ją chce.

Kate, kochana jesteś, dzięki za PW :-*, niestety Krzysiu nie chce jeździć w wózku :-(, odkąd nauczył się chodzić to wózek poszedł w odstawkę. Dla mnie zaśnięcie podczas bajki brzmi jak jakaś abstrakcja.

Coś mnie muli, mam nadzieję, że to ze zmęczenia. Muszę chyba przejść na butelkę po 6 miesiącach bo to moje niejedzenie, niepicie i stres odbijają się na pokarmie :-( Czekamy w takim razie na fotkę Marcelka i zdanie relacji od Patrysi :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)

Ruch tu od rana jak nie wiem...Ja nockę miałam jako taką, ale za to poranek już gorszy, więc niestety poleżałam aż do 13, bo ruszyć się nie mogłam. W końcu jakoś się zwlekłam i zeszłam coś zjeść, bo maluszek strasznie kopał domagając się chyba jedzonka.
Obiecuję Wam, że wstawię fotki po imprezce i dziękuję za miłe komentarze odnośnie mężusiowych zakupów:tak:

Martucha
nawet nie wiesz, jak ja Cię dopinguję:-) Według mnie cień cienia kreski nie pojawia się wcale na teście, jeśli ciąży brak. Dlatego &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& I ja znając siebie testowałabym teraz już co dziennie. Gdybym była w Pl, to poszłabym na betę w poniedziałek. Czuję w kościach, że się udało. Zresztą, z tego, jak byłaś przygotowana, to nie mogło się nie udać. Czekam na kolejne dobre wieści:happy2:

Piraniu ale masz młyn z tymi swoimi szkrabkami. Jedynie czas może tu pomóc i oboje muszą się jakoś siebie nauczyć. Ja tylko będąc na Twoim miejscu, zagoniłabym męża do sprzątania, prania i czasem nawet gotowania. Skoro Ty możesz harować 24/h , to on też. Wiem, że on tego nie rozumie, bo mój też kiedyś uważał, że siedzenie w domu z dziećmi, to nic takiego, ale kiedy poszłam do pracy, jak Nika miał 5 miesięcy, szybko zdanie zmienił. Także nie daj się i oby jak najszybciej wszystko jakoś się poukładało. Trzymam kciuki!:happy2:

Mama tak, jak piszesz. Słowo droższe od pieniędzy. Zwłaszcza, jak coś obiecam dziecku. Tak już mam:sorry2: A Ty jesteś kochana, że jak zwykle o mnie pamiętasz:*

Ilaczek
śliczną masz córeczkę. Tak super wygląda na tym pasowaniu:tak:

Nulka
powiem Ci, że ja przy takich mega mdłościach bardzo dużo spałam, bo wolałam przespać jak najwięcej, żeby tego nie czuć. A że senność mi dokuczała strasznie, to nie miałam ze spaniem problemów. Wiem, że przy dzieciach ciężko się w ciąży śpi, ale korzystaj z każdej wolnej chwilki. Przy Neli mdłości mi minęły równiusienko z nadejściem 2 trymestru, a Niką dopiero po połowie:baffled: Trzymaj się kochana!:-)

Kate
jak tam zdrówko dzisiaj?

Aga
jak tak czytam o tej wodzie ze stacji benznzynowej, to brzmi to aż strasznie:baffled: Przynajmniej jak przygotowania do jakiegoś tajnego zadania:cool2: Mój mąż też by pewnie miał z tego niezły ubaw;-)

Truskafffka
życzę wygranej walki z zarazkami:happy2: No i odpocznij sobie w weekend, ok?;-)

Tasha jak super, że Sonia taka zadowolona z huśtawki! Przynajmniej Ty będziesz miała teraz częściej wolne ręce:-) Ściskam Was obie!

Na razie tyle dziewczyny. Odezwę się jeszcze później. Pozdrawiam wszystkie po kolei!

truskafffka zdrówka

MamaKubulka gratuluję serdecznie ciąży :-) Na kiedy masz termin?

A ja dzisiaj w przedszkolu usłyszałam rozmowe babeczek - jedna stała z wózkiem a druga mówi - gratuluję maleństwa . Chłopiec czy dziewczynka ? Drugi synek
Na co tamta super :) Nie bede Ci mówiła że szkoda że nie parka bo wiem z doświadczenia że nie wszyscy chcą mieć parki. Moja sąsiadka jest teraz w drugiej ciąży ma córkę i teraz też chciałaby córkę. I tym sposobem miałam możliwośc zobaczenia osobę jedną z niewielu która nie przywaliła tekstem OOOO SZKODA ŻE NIE PARKA !!!!

Magda, dzięki kochana, na szczęście M lubi gotować i pranie też robi :-), niestety bałagan generuje jak małe dziecko a do sprzątania się nie pali :-( ...podobnie z mamą, która mieszka na parterze, długo by opowiadać.

Pirhania szkoda, bo myslałam, ze to cos pomoze,
Magda dzisiaj troszke lepiej, ale jestem jeszcze słaba
Marta dzieki za info o sokowirówce i nie zapomnij jutro napisac jak test wyszedł
Nulka mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko o LC, czy on dobrze Ci pokazywał owulacje?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!:wściekła/y: fak,szlag,szit itd!!!!

Pirania
kochana napisałam do Ciebie takiego długiego posta i mi wcięłooooo:wściekła/y:
a nie mam teraz juz czasu pisać od nowe..robię obiad i jak tylko Tom wejdzie do domu za niecałą godzinkę to ja wychodzę...

Magda z uk
:***

Marzycielka
cześć ;)

Tusia
dzięki za info o Patrysi*

Truskaffcia
dzięki za &&&

Tasha
dzis na 19.00 mam spotkanie z babeczką i napiszę co i jak o remoncie jak wrócę ,ale to pewnie koło 22.oo

przepraszam ,że tak krótko ,ale lecę ...

reklama
Cześć Dziewczyny.

Podczytuję Was od jakiegoś czasu i dziś zdecydowałam się napisać, niektóre z Was z nam dość dobrze, a inne mniej, ale wszystkie witam. :-) Bardzo fajna atmosfera na tym wątku panuje. :tak: Jestem mamą dwojga brzdąców - syna i córeczki. Powoli marzy mi się kolejny bobas. Zostało mi trochę ubranek po córeczce, więc skłaniałabym się ku posiadaniu kolejnej kobiety w domu. ;-) Czas pokaże i trochę życie musi się ustabilizować, bo czeka nas przeprowadzka za jakiś rok, półtora, więc wolałabym pakować się bez brzucha czy noworodka.
Piranha - jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej wiedzy. Jesteś jak chodząca encyklopedia. ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry