reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

099695c700298cf54ab4b0e4

Dzień Dobry:)
Kto ze mna pokawkuje!!?:)

Piranho
Piekna ta Twoja dzidziulka
A Rysunki...no masz kobieto talent:)))
Rzekła bym ze jestes utalentowana wszechstronnie:))))

Nullko
Ale sie cieszę!!!!!!!
Widzisz nie masz juz powodów do niepokoju!!!
Badz spokojna i ciesz się ciążą:))))
A dzidzia bedzie z "przedziałkiem" -zobaczysz:))))))

Noemi
Gratulacje:))))))

reklama
Hello!

Kasiu, wszystkiego najlepszego z okazji Waszej rocznicy, dużo zdrowia, miłości, spełnienia marzeń, ślicznego i zdrowego synusia, abyście szli przez życie trzymając się za ręce, zawsze uśmiechnięci, zawsze razem, zawsze pewni swoich uczuć.

Kinga, kciuki by opóźniona owulka przyniosła tak jak i mi szczęście!

Ostatnia edycja:
Piranha kiedy u mnie teoretycznie może być pozytywny test? dziś jutro? faktycznie wszystko się przesunęło :oo2:

a tak poza tym to znowu są problemy z moim tatą..... ;( masakra. własnie z mamą rozmawiałam.

wezwana do tablicy stawiam się:)
Magda: :* dzięki kochana za pamięć - żyję, tylko nie nadążam z czasem;) wczoraj miałam ukrop w pracy, weekend wyjezdny,sobotę w delegacji, a że blisko Torunia to pojechaliśy do moich rodziców, powoli nadganiam forum i co popisałyście:) a ty słońce odpoczywaj, bo jak będziesz chodziła i robiła to sobie i upragnionemu, wyczekanemu synkowi zaszkodzisz tym chodzeniem. Ciuszki m. wyczaił super - mój by sobie z tematem nie poradził - czego ja nie kupię, tego Misia nie ma:) a Nela super ma teksty - łobuziara taka jak i moja córa - strasznie mi ją przypomina jak opisujesz;)
ilaczek: mmm ale ci dobrze z tym wyjazdem:) zazdroszczę - też bym gdzieś poleciała ;)
nullka: super że jest serducho i że ginka z NFZ ci usg zrobiła - to normalnie rzadkość:) mnie też odrzuca
kinga: ja sobie kupiłam teraz mniej czułe testy owulacyjne, bo na poprzednich drugą kreskę miałam cały cykl, tylko w owulację zrobiła się mocniejsza. Teraz przynajmniej widze jak LH przyrasta z dnia na dzień, ale u mnie też zanim owu przyjdzie to o matko i jedne dzień dłużej:) a co tam z tatą się dzieje?
marzycielka: ja podobnie jak dziewczyny stawiam na owu w 20 21 dniu. czasem cykle się wydłużają - może to czekanie, stres zablokowałaś się psychicznie i była później owulacja niż zawsze?:tak:
czarna: frrruuuuuu i masz kopa - skoro chciałaś:-D. Mi tez się dłuży czekanie, ale jak nie wyjdzie to idź na monitoring i zrób badania hormonów - sama to planuje jak teraz nie wyjdzie. Szkoda czasu na czekanie, trzeba sobie pomóc - od dołowanie dziecka nie będzie!
natusia: daj m. sok z malinami z miodem i wkładką alkoholową, rutinoscorbin i dużo wit. C- powinno mu pomóc a i szczęśliwy będzie za wkładkę:-D jak mój się rozkładał to mu apap dawałam i lekarka mnie pochwaliła, że aspiryny nie dałam, bo na wirusowe niby lepiej apap, ale nie wiem jak u twojemu m. i spóźnione życzenia dla syncia!!
Noemi: gratuluję - pokazuj test:) wiedziałam, ze się uda, bo tempkę masz w niebiosach:)
truskaffka: to ci szef dogadza - dla mnie to abstrakcja - mój by mi na grochy kazał siedzieć jak w ciąże zajdę - za karę:-D:rofl2:
moje dziecko też lego lubi, tylko, że duplo;)
Piranha: masz talent kobieto i to nie jden - a poza tym mam do ciebie pytanie - latam z paskami ph jak nullka poprzedni miesiąc - 100 mam do zużycia;) ph mam cały czas 4,5, jak skacze do 5,0 to biorę tabletki 2 żurawiny albo replens i spada, ale po przytulankach jak mierzę to mam 6,5:( więc pytanie co mam robić? obniżać od razu czy jeszcze przed?

ehh zabieram się do pracy

agagsm to widzę też czekasz na owu jak i ja. U mnie drugą kreske widać już po 5minutach ale nie jest tak samo wyraźna jak ta kontrolna. Powodzenia! obyśmy się doczekały&&&
a mój tato ma problemy z alk.

to ja też z Wami czekam na owulkę...hmm..:-)
Piranio ależ masz talent. piękne rysunki.
Noemi serdecznie gratuluję.

Nullko
superwieści przynosisz, to teraz już bądź spokojna i nie denerwuj się;-)pisałaś kiedyś o testach owu (jak mam dobrą pamięć, ale chyba Ty), że są różnych czułości, ja mam te 25mlU, a są jeszcze te 30mlU, i one chyba Ci lepiej wychodziły? napisz jak coś, a może to nie Ty, to któraś z dziewczyn może testowała te One Step Ovulation?
wczoraj rano ok 10tej robiłam i druga kreska była bardzo mocna,ale i tak słabsza od kontrolnej, jajniki dosyć mocno mnie bolą dzisiaj, czuję kłucie, dzisiaj zrobiłam test o 10tej i druga kreska prawie niewidoczna, o co kamman??? śluz mam rozciągliwy, gęsty, taka galaretka, a na dodatek są w nim nitki krwi i w ogóle jakiś pomarańczowo - bordowy się zrobił, nigdy tak nie miałam, ciekawe czy to na owu??
kurde chciałabym się przed tym wyjazdem doczekać owu i tam sobie z mężykiem poszaleć...hihihi:happy:ale co tego będzie.
madzia ubranka cudne i kupił je Twój mąż????:szok:
patrysiu kciuki trzymam dalej, moja szwagierka miała termin na 23 września, skurcze jakieś miała, ale rozwarcie nic nie postępowało, pojechała do szpitala w zeszły piątek, w sobotę jej podali oksytocynę i 8 godzin się biedna męczyła czekając na rozwarcie, ale za to na drugim skurczu partym urodziła swoją śliczną drugą córeczkę Zuzankę.także będzie dobrze.
miłego dnia dla wszystkich!!!

Ostatnia edycja:
Kinga, pewnie dziś lub jutro będzie plusik, u mnie szczęśliwa owulka przesunęła się na 18 dc. Zanim brałam B6 była w okolicy 16 dc, po B6 bywała zazwyczaj w 13 dc a tu nagle przesunęła się aż o 5 dni co przyniosło mi szczęście :-) Przykro mi z powodu taty :-(

Aga, jak dobrze, że jesteś bo właśnie też miałam Ciebie do tablicy wezwać :-) Należy obniżyć pH godzinę przed staraniami, potem sprawdzić 5 minut po i jeśli będzie wyższe niż 5 to obniżyć (ale nie poniżej 4), należy sprawdzać i ewentualnie korygować co pół godziny przez 4h. ..no i najlepiej pilnować niskiego w miarę możliwości aż do owulki.

ilaczek, ja stosowałam One Step Ovulation Test i super się spisywały. Według mnie pik LH był wczoraj, np. po południu albo wieczorem, testy LH najlepiej robić właśnie w godzinach popołudniowych lub wieczornych gdyż wtedy LH jest wyższe, nie można ich też robić rano z porannego moczu, ja robiłam jakoś w okolicy godz. 22. Tak więc do dzieła bo pewnie dziś jest owulka! :-)

reklama
ja nie wiem czemu sie tak mi przesuneło, miałam cykle max 29dniowe. teraz wychodzi że bedzie 30-31. może to przez stres :/ masssakra no.... co ma być to bedzie.
dziekuje Kasiu

Do góry