reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

099695c700298cf54ab4b0e4

Dzień Dobry:)
Kto ze mna pokawkuje!!?:)

Piranho
Piekna ta Twoja dzidziulka
A Rysunki...no masz kobieto talent:)))
Rzekła bym ze jestes utalentowana wszechstronnie:))))

Nullko
Ale sie cieszę!!!!!!!
Widzisz nie masz juz powodów do niepokoju!!!
Badz spokojna i ciesz się ciążą:))))
A dzidzia bedzie z "przedziałkiem" -zobaczysz:))))))

Noemi
Gratulacje:))))))

reklama
Hello!

Kasiu, wszystkiego najlepszego z okazji Waszej rocznicy, dużo zdrowia, miłości, spełnienia marzeń, ślicznego i zdrowego synusia, abyście szli przez życie trzymając się za ręce, zawsze uśmiechnięci, zawsze razem, zawsze pewni swoich uczuć.

Kinga, kciuki by opóźniona owulka przyniosła tak jak i mi szczęście!

Ostatnia edycja:
Piranha kiedy u mnie teoretycznie może być pozytywny test? dziś jutro? faktycznie wszystko się przesunęło :oo2:

a tak poza tym to znowu są problemy z moim tatą..... ;( masakra. własnie z mamą rozmawiałam.

wezwana do tablicy stawiam się:)
Magda: :* dzięki kochana za pamięć - żyję, tylko nie nadążam z czasem;) wczoraj miałam ukrop w pracy, weekend wyjezdny,sobotę w delegacji, a że blisko Torunia to pojechaliśy do moich rodziców, powoli nadganiam forum i co popisałyście:) a ty słońce odpoczywaj, bo jak będziesz chodziła i robiła to sobie i upragnionemu, wyczekanemu synkowi zaszkodzisz tym chodzeniem. Ciuszki m. wyczaił super - mój by sobie z tematem nie poradził - czego ja nie kupię, tego Misia nie ma:) a Nela super ma teksty - łobuziara taka jak i moja córa - strasznie mi ją przypomina jak opisujesz;)
ilaczek: mmm ale ci dobrze z tym wyjazdem:) zazdroszczę - też bym gdzieś poleciała ;)
nullka: super że jest serducho i że ginka z NFZ ci usg zrobiła - to normalnie rzadkość:) mnie też odrzuca
kinga: ja sobie kupiłam teraz mniej czułe testy owulacyjne, bo na poprzednich drugą kreskę miałam cały cykl, tylko w owulację zrobiła się mocniejsza. Teraz przynajmniej widze jak LH przyrasta z dnia na dzień, ale u mnie też zanim owu przyjdzie to o matko i jedne dzień dłużej:) a co tam z tatą się dzieje?
marzycielka: ja podobnie jak dziewczyny stawiam na owu w 20 21 dniu. czasem cykle się wydłużają - może to czekanie, stres zablokowałaś się psychicznie i była później owulacja niż zawsze?:tak:
czarna: frrruuuuuu i masz kopa - skoro chciałaś:-D. Mi tez się dłuży czekanie, ale jak nie wyjdzie to idź na monitoring i zrób badania hormonów - sama to planuje jak teraz nie wyjdzie. Szkoda czasu na czekanie, trzeba sobie pomóc - od dołowanie dziecka nie będzie!
natusia: daj m. sok z malinami z miodem i wkładką alkoholową, rutinoscorbin i dużo wit. C- powinno mu pomóc a i szczęśliwy będzie za wkładkę:-D jak mój się rozkładał to mu apap dawałam i lekarka mnie pochwaliła, że aspiryny nie dałam, bo na wirusowe niby lepiej apap, ale nie wiem jak u twojemu m. i spóźnione życzenia dla syncia!!
Noemi: gratuluję - pokazuj test:) wiedziałam, ze się uda, bo tempkę masz w niebiosach:)
truskaffka: to ci szef dogadza - dla mnie to abstrakcja - mój by mi na grochy kazał siedzieć jak w ciąże zajdę - za karę:-D:rofl2:
moje dziecko też lego lubi, tylko, że duplo;)
Piranha: masz talent kobieto i to nie jden - a poza tym mam do ciebie pytanie - latam z paskami ph jak nullka poprzedni miesiąc - 100 mam do zużycia;) ph mam cały czas 4,5, jak skacze do 5,0 to biorę tabletki 2 żurawiny albo replens i spada, ale po przytulankach jak mierzę to mam 6,5:( więc pytanie co mam robić? obniżać od razu czy jeszcze przed?

ehh zabieram się do pracy

agagsm to widzę też czekasz na owu jak i ja. U mnie drugą kreske widać już po 5minutach ale nie jest tak samo wyraźna jak ta kontrolna. Powodzenia! obyśmy się doczekały&&&
a mój tato ma problemy z alk.

to ja też z Wami czekam na owulkę...hmm..:-)
Piranio ależ masz talent. piękne rysunki.
Noemi serdecznie gratuluję.

Nullko
superwieści przynosisz, to teraz już bądź spokojna i nie denerwuj się;-)pisałaś kiedyś o testach owu (jak mam dobrą pamięć, ale chyba Ty), że są różnych czułości, ja mam te 25mlU, a są jeszcze te 30mlU, i one chyba Ci lepiej wychodziły? napisz jak coś, a może to nie Ty, to któraś z dziewczyn może testowała te One Step Ovulation?
wczoraj rano ok 10tej robiłam i druga kreska była bardzo mocna,ale i tak słabsza od kontrolnej, jajniki dosyć mocno mnie bolą dzisiaj, czuję kłucie, dzisiaj zrobiłam test o 10tej i druga kreska prawie niewidoczna, o co kamman??? śluz mam rozciągliwy, gęsty, taka galaretka, a na dodatek są w nim nitki krwi i w ogóle jakiś pomarańczowo - bordowy się zrobił, nigdy tak nie miałam, ciekawe czy to na owu??
kurde chciałabym się przed tym wyjazdem doczekać owu i tam sobie z mężykiem poszaleć...hihihi:happy:ale co tego będzie.
madzia ubranka cudne i kupił je Twój mąż????:szok:
patrysiu kciuki trzymam dalej, moja szwagierka miała termin na 23 września, skurcze jakieś miała, ale rozwarcie nic nie postępowało, pojechała do szpitala w zeszły piątek, w sobotę jej podali oksytocynę i 8 godzin się biedna męczyła czekając na rozwarcie, ale za to na drugim skurczu partym urodziła swoją śliczną drugą córeczkę Zuzankę.także będzie dobrze.
miłego dnia dla wszystkich!!!

Ostatnia edycja:
Kinga, pewnie dziś lub jutro będzie plusik, u mnie szczęśliwa owulka przesunęła się na 18 dc. Zanim brałam B6 była w okolicy 16 dc, po B6 bywała zazwyczaj w 13 dc a tu nagle przesunęła się aż o 5 dni co przyniosło mi szczęście :-) Przykro mi z powodu taty :-(

Aga, jak dobrze, że jesteś bo właśnie też miałam Ciebie do tablicy wezwać :-) Należy obniżyć pH godzinę przed staraniami, potem sprawdzić 5 minut po i jeśli będzie wyższe niż 5 to obniżyć (ale nie poniżej 4), należy sprawdzać i ewentualnie korygować co pół godziny przez 4h. ..no i najlepiej pilnować niskiego w miarę możliwości aż do owulki.

ilaczek, ja stosowałam One Step Ovulation Test i super się spisywały. Według mnie pik LH był wczoraj, np. po południu albo wieczorem, testy LH najlepiej robić właśnie w godzinach popołudniowych lub wieczornych gdyż wtedy LH jest wyższe, nie można ich też robić rano z porannego moczu, ja robiłam jakoś w okolicy godz. 22. Tak więc do dzieła bo pewnie dziś jest owulka! :-)

reklama
ja nie wiem czemu sie tak mi przesuneło, miałam cykle max 29dniowe. teraz wychodzi że bedzie 30-31. może to przez stres :/ masssakra no.... co ma być to bedzie.
dziekuje Kasiu

Do góry