reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Nullka ale miałaś niespodziankę z tym usg. Super, że tak wyszło i że jest dzidzia! Cudowne wieści przynosisz. Teraz to już tylko życzyć, aby zdrowo rosła. :-)

Piraniu dziękuję za ten artykuł. Pierwszy raz czytam coś takiego i na prawdę zaciekawiło mnie. Zobaczymy jak to u nas będzie. Mąż już snuje plany, a ja jednak gdzieś tam w środku myślę sobie, że synuś będzie i tak mamusi. Dziewczynki rosną, zajmą się same sobą, a ja będę mogła rozpieszczać synka:-p Ot, taki jest mój podstępny plan:cool2: I widzę, że gust mamy podobny, bo mnie ten rampersik rozwalił. Jak to mąż stwierdził : "namiastka koszuli":-)
Jak tam Twoje szkraby?

Pirania widzę kolejny talent ukryty:szok: Jeny, ja to nawet mrówki dziecku ostatnio nie umiałam narysować:-p Śliczne te rysunki. Czemu nigdy nie poszłaś w tę stronę i nie doskonaliłaś talentu?
A Kaja już taka duża. Dopiero co kończyła 3 miesiące, a tu zaraz już skończy 4. Szok, jak ten czas biegnie. I dobrze ją nazwałaś. Niby tak krótko sypia, ale foteczki zazwyczaj na śpioszka. Podejrzana sprawa:cool: Cudna jest!

Magda, ano moje szkrabiki dały mi dziś trochę popalić ale pewnie takie uroki macierzyństwa ;-) Mój kuzyn ma synka, który dla mnie jest niczym abstrakcja - nigdy nie płacze a odłożony gdzieś na matę potrafi 3 godziny leżeć, gadać i zaczepiać zabawki :-)

Piranha to sa rysunki zrobione przez Ciebie?????:szok: Kobieto szacun wielki - zdolna jesteś niesamowicie Super i gratuluję
Normalnie powiedziałabym że to zdjęcie z jakiejś książki przyrodniczej. A Kaja jak zwykle aniołeczek :) przynajmniej na zdjęciach tak wygląda ;-)

A kamień tak tak spadł mi z serca i naprawdę jestem szczęśliwa :tak:

I wiecie co teraz moge powiedzieć że coraz częściej myślę że to jednak będzie chłopiec . Jedno mnie ku temu skłania bo tak to zrobiliśmy niby wszystko tylko.... ten poranny sex był po 4 dniowej abstynencji a wtedy podobno najwięcej męskich plemników jest. Także nie wszystko zrobiliśmy do końca dobrze , teraz żałuję że wieczorem ich nie osłabiliśmy ale.... teraz i tak już nie ważne i trzeba cierpliwie poczekać na wynik :-)

Magda, jakoś tak później zabrakło mi czasu na rysowanie (kiedyś ilustrowałam gazetkę przyrodniczą i brałam udział w konkursach) ale kiedyś do tego wrócę. Nie mogę się już doczekać fotek syneczka (Marcelka? :-)) w tym rampersie :-)

nullka, to co, zakładamy się? :-D A rysunki zrobione są tuszem na kartce w linie ;-), fajnie, że je znalazłam bo jakoś większość moich rysunków gdzieś przepadła, ciocia ma część u siebie w mieszkaniu na ścianie ;-)

...ciekawe jak tam u naszej Patrysi.

Tak tak zauważyłam że są na kartce w linie :) zdolna z Ciebie istota naprawdę. Kiedyś miałam chłopaka który rysował świetnie komiksy :) do dziś jego prace mam na pamiątkę na strychu ;) , ale też z talentem nic nie zrobił .

Piranha ja już postanowiłam że jak uda mi sie i byłaby cora to Ci sie do końca życia nie odwdziecze za te rady i podpowiedzi. Ale napewno w jakimś stopniu spróbuje :)

Właśnie patrysiu jak tam u Ciebie ?

Piraniu dla mnie dzieci ciche i samobawiące się to również abstrakcja. Z drugiej strony moja mama zawsze mówi, że jak takie absorbujące, to przynajmniej wiadomo, że zdrowe. Bo gorzej, jakby leżały i patrzyły się w sufit:-D
Co do talentu, to przynajmniej będziesz miała jakiś cel na później. Choćby to miało być już tylko hobby. Ciekawe, czy któreś z Twoich dzieciątek odziedziczy talent:happy:
U mnie na razie w głowie krąży Marcelek. Mąż obiecał, że podejmiemy decyzję, po tym usg 4d, co mamy mieć 13.10. Rampersik jest maleńki, więc pójdzie na pierwszy rzut:-)

Nuleczko widzę, że tak, jak ja doszukujesz się, co mogłaś zrobić jeszcze:-p Ja pamiętam,jak właśnie Pirania mi mówiła, że mogłam działać rano, a nie wieczorem i ciągle sobie miałam za złe, że rano nie dało rady (no bo na chłopca, to rano najlepiej). poza tym, myśmy z mężem działali zawsze tylko ten jeden raz w cyklu, więc plemniczki były raczej bardzo słabe...Jak widzisz, jednak się udało. Mam nadzieję, że i u Ciebie te czynniki nie będą miały decydującego wpływu i masz pod serduszkiem wymarzoną dziewczynkę &&&&&&&&&&&&&

Hej Dziewczyny dzisiaj na teście pojawił się bladzioch, robiłam pink test o czułości 25 i po 5 minutach już taki nawet dość wyraźny ten bladzioch:-) cieszę się strasznie tylko nie wiem kiedy wybrać się do lekarza...

Nulka mogłabyś mi doradzić kiedy iść do lekarza bo ja bym chciała żeby już serduszko było widać...z mojej @ pewnie będę miała termin w okolicach czerwca.A Ty?? Bardzo się cieszę że w końcu po wielu przejściach się udało:-) ale jak na działania od czerwca to nie tak źle;-)

Ciekawe co nam z tego wyjdzie bo jedyne czego nie pilnowaliśmy to odstępu od owulki...ale chyba kilka godzin przed owu i działania po owu ala"0+12" zakwaszanie, suplementy i dieta to chyba zwiększyłam szansę a jak jakiś Y przetrwal to będzie silny chłopczyk;-)

reklama
Witam z rana i na szybko odpowiem na Twoje pytania Noemi
Przede wszystkim gratuluję kochana bardzo i bardzo się cieszę że Ci sie udało :)
Ja termin wg OM mam na 22 maj ale że owu była później to z usg wychodzi 26/27 maj. U Ciebie z OM wychodzi 11 czerwiec :)

Jeśli chodzi o wizytę to hmmm jak byłam w czwartek w 26 dfl to nie widziałam jeszcze zarodka a wczoraj w 30dfl był już zarodek i serduszko :)
Także jeśli chcesz już zobaczyć serduszko to musisz uzbroić sie w cierpliwość i jeszcze poczekać

Aaaaa i wstaw nam tu zdjęcie bladziocha niech pocieszymy oczy :)

Do góry