reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ja fotki z nubem nie mam tzn. mam ale z 11 tyg. A wtedy to byl typowo dziewczynkowy.
Moj maly w 30 tyg mial 2040 g. Wydaje mi sie ze duzo.Ciekawe ile teraz lekarz powie.Jak pojde bedzie zaczety 35 tydz.
No i jak ta waga sie do faktycznej sprawdzi.
Z Kuba w 36 tyg wyszlo ze 3200 urodzil sie na poczatku 39 z waga 3700 to by sie zgadzalo.Przybieral tak 200 g na tydzien

Andziak, faktycznie dużo bo prawie 90 centyl:

30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)

A wkleiłabyś tą fotkę nuba z 11 tc?

Magda, chętnie zobaczę te fotki z 12 tc :-)

misia, psychika ma ogromne znaczenie, jak już pisałam stres jest podobno sygnałem dla organizmu, że teraz są niesprzyjające warunki do zajścia w ciążę, trzymam kochana kciuki! A na kiedy masz termin @?

Ewcik, tempka spada, super!!!

Marzycielko
, mi to wygląda na podstępne działanie prolaktyny :-(

Flora no u ciebie moze byc maluch na usg mniejszy bo pisalas ze owul . byla pozno.A onu tygodnie wg OM mierza.Ja wiem ze owul. byla 13\14 tc. wiec musi byc maluch duzy.Bo tylko dzien roznicy by musial byc a nie dwa tygodnie

Ostatnia edycja:
Marzycielko moje wykresy co m-c sa do doopy, ale ja sie nie poddam. Walcz dziewczyno!!!!!!

Magda UK ty mi tak nie pisz o tym cyklu, bo bardzo mocno robisz mi nadzieje.....tak wiec prosze o &&&&&

Kate buziaczki

Andzia mam nadzieje ze u ciebie OK????

Daria dajesz rade???? Stosunki z M lepsze... bo jak nie to pozycze ci moj
u075.gif

Piranha a co wy dzisiaj porabiacie?????

Mama
kawe pijemy?????

Ło matko Kinga 6 lat na forum to kupa czasu, to ja już się nie odzywam:-) Głowa do góry każdy z nas ma gorsze dni...

Piranha też mi się wydaję, że to kość udowa a nie numb bo coś za nisko...ale dzięki za wszystko, co do wagi widocznie niższy centyl a poza tym usg nie jest mega dokładne.
Andziak ten numb to dziewczynkowy chyba na tym zdjęciu, chociaż co ja tam wiem, czyli tak naprawdę może być różnie z tymi numbami. Przypomniało mi się, że jak byłam na usg w 14 tygodniu i mówiłam gince, że nie chcę znać płci, ale jak jeździła tym swoim sprzętem to widziałam znajomy mi widok -jajka i antenka i mówię gince po badaniu, że chyba coś widziałam( a ciśnienie to mi tak skoczyło) a ona na to , że najważniejsze, żeby zdrowe było więc nie nastawiam się na dziewczynkę, po takiej wypowiedzi.
Mamma - dzięki.:-)

Hallo Kochane!!!
Kinguś a Ty w czapkę chcesz! Oddajcie Nam naszą Kingę! Znowu kosmici ją porwali!!!!!!!
Ada w 35 miała 2400, 4 tygodnie później w 39 dzień przed CC 3500, więc tak kilo na koniec dzieci chyba tyją, przy porodzie 3460, więc wymierzyli idealnie:-) A długa w 35 tygodniu była 50, dzień przed CC też 50 i urodziła się też 50:-)
A ja w dołeczku od wczoraj siedzę! Patrzę tak na siebie i wyglądam masakrycznie! Wszystko wisi, popatrzyłam na tą bliznę wczoraj, bo próbowałam się ogolić, i patrzę a nie już włoski wyrastają, da się to radę później golić? Straszne to wszystko, M to się za 100 lat chyba pokażę, w ogóle cała skóra taka okropna:szok::crazy::eek: Do doopy to wszystko!!!!

reklama
Do góry