reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Axarai, minął już ten ból?

Daria, trzymam kciuki by Lefax pomógł! &&&&&&&&&&&

nullka, znalazłam informację, że progesteron w 5-6 tygodniu powinien wynosić 12-20 ng/ml a norma dla pierwszego trymestru to 9-47 ng/ml.

Piranha bardzo Ci dziękuję :) U mnie w normach I trymestru jest progesteron 16,4-49,0

poszperałam na wykresach u innych dziewczyn i znalazłam jedną , której przyrosty wynosiły:
12-14dfl 54%
14-17dfl 50%
17-23dfl 82%
23-28 dfl 76%
28-32 dfl 55% i...... urodziła w terminie piękną córeczkę, także wszystko jak widać jest możliwe :szok:

witajcie babeczki...ja po pracy ..domek ogarniety..pranie rozwieszone,lekcje Zuzy przypilnowane ..
czas na chwile na bb wlecieć ;)

Kate cieszę się bardzo ,że i Wam zraziki smakowały;))
i super ,że wypad z mężem udany!!

Mama - mam jeszcze pytanie do Ciebie jako do specjalisty. Otóż moją pamiątką po ciążach są takie plamy brązowe na twarzy. To się jakoś fachowo nazywa ale ja nie pamiętam . Czy są jakieś zabiegi , które mogą je zniwelować ? Czy raczej muszę do dermatologa się udać?

Karola to są zmiany pigmentacyjne..
możesz w gabinecie zrobić sobie zabiegi wybielające Giga White np z firmy Clarena...
nie wiem jak masz ich dużo ..jeśli jest niewiele to takie zabiegi pomogą ..jeśli jest ich sporo to lepiej do dermatologa..

u nas taki zabieg wybielający to koszt 90 zł

Girlsy help help ;p nadaje z auta, wracamy od gina, jest pecherzyk i ma cale 23,44mm ;O endo ponad 11mm ..!! I gin powiedzial ze duuuuzo sluzu;D kiedy dzialac?? Starczy sam pre seed? Czy pre seed z soda?(ph niestety ciagle w granicach 5;/)

Martuchaaaaaaaa działaj ,działaj ..nie wychodźcie z sypialni ;)))))
albo ...nie wyjeżdżajcie z lasu:-D:-D:-D:-D
piękne wieści przynosisz :))) widzisz jaki organizm potrafi byc przewrotny :-p
drżyjcie narody hahahahahaaaa

Nullka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& tyle mogę !!

Tasha eee..jakoś dużo mi nie ubyło ..z 66 kg na 61.5...
zdrówka dla Was..

Pirania gratki zdania Krzysia :)) zapomniałam napisać :sorry:

Natusia jak samopoczucie ??

Ewcik odespałaś ???

Magda z uk :szok::szok: kupiłas auto i smigasz po mieście ?????
wleć do nas choć na chwilkę ...

Tusia dzięki za info o Patrysi* przekaż Jej pozdro ;))
a Ty juz jesteś spokojniejsza idąc na mikro ???pomogłam trochę czy nadal cała latasz ?:-D

Kinga &&& za Twoje sprawy!

pozdrowienia for all...
idę szykowac ubranka bo zawożę do znajomej ,która rodzi za 3 tyg Szymonka ;)

Jestem , dzięki dziewczyny , odgrzebałam się z tego doła .
tasha , współczuje szpitala , buziaki dla was i zdrowia dla kruszynki :)
daria , cudny syneczek :)
martucha , no proszę ! pęchol jak ta lala ! do dzieła ! &&&&& żeby pęknął i jajko wyleciało ...
nullka , nie amartwiaj sie tak napewno wszystko dobrze , beta przecież cudna i progesteron też , każdy organizm inny - &&& za wizytkę i pozytywne wieści :)
misia , kurka , zaadroszcze tego koncertu
mama05 , a może zostaw sobie co nieco :-p

ciekawe czy jurto mi tempka spadnie , hmm ...

Hej Dziewczyny!!

Ja też po pracy padam na szczęście obiad mam i nie muszę szaleć w kuchni. Dzisiaj moja tempka lekko się podniosła ale zastanawiam się na termometrem bo mierzę zwykłym elektronicznym i wydaje mi się do doopy bo rtęciowych już nie mam miałam 2 i jak na złość stłukłam...a ten elektroniczny na pewno nie mierzy dokładnie...Temperatura u mnie utrzymuje się w okolicach linii pomocniczej więc chyba jest dobrze

A i ciekawostka dzwoniłam do labolatorium i pytałam się kiedy można zrobić betę i powiedziała, że po 14 dniach a ja się pytam czy tydzień po nie może być a Pani powiedziała mi że na pewno wyjdzie ujemna....coś jej nie wierzę...

Czarna no nie wiem chyba Mamę trudno przebić hahaha:-) ale nam to chyba łatwo przychodzi jeden gest uśmiech czy spojrzenie i już jedziemy z tym:-) napracowaliśmy się i teraz czekamy na owoce naszej pracy(przyjemnej ale jednak pracy hahaha)

Dzisiaj nawet mi niedobrze było:-) chyba beta rośnie hahaha

reklama
Czarna witaj :))
nic a nic sobie nie zostawiam bo nie ma opcji ...
teraz salon jest nr1*;-):tak:

hahahahaaaaa...mysle ,że w serduszkach nikt nie przebije Noemi ;))))

Noemi działaj ,dziergaj,szalej a II krechy będą jak nic :tak::-D

Martucha Ty juz też szalejesz ????:-p

Do góry