reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka Dziewczynyyyy!!!!!!
Witam z rana :-) zimno strasznie więc ratuję się kawą i herbatą ale na krótko pomaga bardzo was przepraszam ale nie dam nadrobić tego co napisałyście TYYYYYYYYYYYYYYYYLE TEGO :-) nie ma co jesteście w pisaniu niezawodne :tak: U nas nic szczególnego aaaaaa poza tym że w sobotę byliśmy z chłopcami na stadionie PGE ARENA w Gdańsku :-) ale cudny stadion wstęp był wolny i przy okazji obejrzeliśmy mecz RUGBY ARKA GDYNIA LECHIA GDAŃSK :-) mnie i M bardzo mecz się podobał ale chłopcą już mniej bo to nie piłka nożna :happy: ale stadionem byli zaauroczeni !
AAAAA pochwalę się :-) w czwartek 27.09 idę z siostrą na koncert J.LO. hihhihihi właśnie do PGE ARENY :-) cieszę się jak dziecko nie dość że fajny koncert to spędzę trochę czasu z siostrą bo ostatnio trochę się rozmijamy takie zaganiane jesteśmy a bardzo jesteśmy zżyte i ciężko nam z tym więc postanowiłyśmy spędzić czas trochę inaczej niż zwykle :-) ale razem przede wszystkim :tak:
Miłego Dnia Dziewczynki Odezwę się później PAPAPAPAPA!

reklama
Witajcie- buziaki dla wszystkich dziewczynek ,jestem już z powrotem , jak już Wam pisałam w marcu odstawiam leki ,a potem staranka tzn od marca je odstawiam już bliżej niż dalej :)

Czarodziejka powiem ci jak to jest u moich chłopców Kuba ma 8 lat i prawdę mówiąc mniej więcej jak miał ok 7 lat to można było my z ciągnąć skórkę do końca czyli żołądź widać cały a Jaś ma 6 lat i jemu mogę z ciągnąć skórkę tak do połowy (miej więcej) żołędzia on tak miał problemy z tym bo często robiły mu sie zapalenia(wtedy słabo mu tak skórka się odsuwała) i byłam wtedy u lekarza i powiedział żeby przy kąpaniu mu odsuwać tą skórkę bo na zabieg zawsze może iść a po co do narażać na ból i stres lepiej najpierw spróbować coś z tym zrobić nie inwazyjnie a jak się nie poprawi to wtedy zabieg ale ja już widzę poprawę jest lepiej i mam nadzieję że niedługo będzie super.

Witajcie dziewczyny :-)
A tak chciałam z Wam,i popisać w weekend ale na swoje usprawiedliwienie mam , że pochorowali się moi chłopcy i wirus żołądkowy towarzyszył nam cały weekend. Jasiu jest w żłobku i zaczęło się od niego a potem Filpek. no ale mamy czas wirusowy niestety. Jesień.

Lola Flora - witaj . Ja nie znałam płci przy Jasiu bo miałam takie samo nastawienie jak Ty .Otóż tak pragnęłam córeczki , że stwierdziłam , że jak ma być chłopczyk i dowiem się przy porodzie to nie poczuję zawodu . I tak też się stało:-). Jak Jasiu się urodził i mówią synek i jak mi go pokazali i jak on mi się w oczy spojrzał to mówię mój ci on i biorę do domu. Oszalałam od razu. Nawet przez chwilę nie miałam myśli ,że szkoda że to nie kobietka . Natura robi swoje:-)

Co do wagi :zawstydzona/y:. Ja mam 170 cm ale ja z tych grubokościstych bo waga 65 kg. A jak dochodzę do 60 kg to wyglądam trochę chorowicie . Także trzymam się mojej wagi ( choć ideał 63 kg ) i pilnuje się co by słodyczami się nie objadać.

Piranha: super że Krzyś zaczyna mówić ulga co nie ? Mój Jasiu też zaczyna choć chciałabym żeby poszło szybciej ale cieszę się ,że łączy już wyrazy. Ale ja Jasia muszę masować chodzi mi o (aparat mowy- tak profesjonalnie nazywam) bo Jasiu ma anatomicznie bródkę cofniętą i miał wędzidełko przyrośnięte i niestety jego natura trochę mu utrudnia rozpędzenie się. Ale walczymy i mam nadzieję że będzie tylko lepiej :-).

Mama - mam jeszcze pytanie do Ciebie jako do specjalisty. Otóż moją pamiątką po ciążach są takie plamy brązowe na twarzy. To się jakoś fachowo nazywa ale ja nie pamiętam . Czy są jakieś zabiegi , które mogą je zniwelować ? Czy raczej muszę do dermatologa się udać?

Patrysia kciuki na samej końcówce. Wiem ciężki to czas bo Jasia rodziłam w 41 tygodniu.

Dziewczyny miłego dnia

Czarodziejka nasz pediatra bardzo zwracał uwagę na to aby skórka była do końca ściągnięta. I u Jasia na bilansie okazało się , że nie do końca jest tak jak powinno no i ponaciągaliśmy trochę i teraz jest ok. Myślę , że macie jeszcze czas a po konsultacji będziesz wszystko wiedzieć.
Co do bezowulacyjnych cykli. Mój ma na imię Filip :-D.

Także tak to czasami jest , że niby owulacji brak a jednak dzieciątka z tego się rodzą . Widać natura robi swoje.

Kinga trzymaj się . Kciuki zaciśnięte.

Hejka!

Kasiu
, WOW, tempka w niebiosach!

nullka, Twoja tempka też szaleje :-), pewnie krecha na wczorajszym teście była już mega mocna? Ja w ciąży przestałam już mierzyć żeby się nie stresować ewentualnymi spadkami, założyłam, że jest i będzie dobrze :-)

Kobietka
, do marca zleci tak szybo, że ani się obejrzysz.

Czarodziejko
, mój synek też ma stulejkę więc również chętnie posłucham rad innych mamusiek. Bardzo skuteczna jest na to maść Diprogenta.

Kinga, oby wszystko się ułożyło, jak tu w ciążę zachodzić jak stresy bombardują ze wszystkich stron.

Życzę dużo zdrówka wszystkim naszym małym i dużym chorowitkom.

Karola no też wychodzę z tego założenia zobaczę i pokocham.

Dziewczynki bardzo dziękuje za miłe przyjęcie. Wasze forum jest cudne, chociaż narazie ciężko mi się połapać z wszystkimi nickami, jeślii kogoś pominę to z góry przepraszam.

Andziak troszkę śledziłam wcześniejsze strony forum i trzymałam kciuki za córeczkę. Wiesz, że to syneczek zamieszkał u ciebie i rozumiem bardzo dobrze, że czujesz że to nie sprawiedliwe a po kilku chłopakach to dziewczynka powinna być z urzędu. Ja też nie zdążyłam zaplanować, kupiłam już 5 lat temu książkę Wójcika-"Chłopiec czy dziewczynka" o planowaniu płci dziecka. Ja długo zażywałam Jasmin-tabl. antykoncepcyjne - 5 lat i po nich to moje cykle dostały szału. Noemi w ogóle nie miałam owulacji, okresu, bez przerwy musiałam zażywać luteinę albo duphaston na wywołanie okresu. Postanowiłam się obserwować. śluz, tempka, no i najważniejszy miał być monitoring. Jak już wspominałam zaszłam w ciążę w cyklu spisanym na straty przez ginkę. Już do niej nie chodzę, byłam zła na nią, ze nie potrafi się wyznać, kasę zostawiłam u niej nie małą. Na początku byłam w takim szoku, że znów nie miałam wpływu na czas zapłodnienia, ale wiem, że tak miało być. Widocznie takie było przeznaczenie. Noemi trzymam kciuki&&&!

Ja termin z usg mam na 10 listopada, ale w 37 tygodniu mam mieć ściągnięty szew z szyjki, która ledwo daje radę więc liczę na wcześniejsze rozwiązanie. No ale nigdy nic nie wiadomo.
Natusia życzę szybkiego zaciążenia będę Ci kibicować.

Czarodziejka dzięki za życzonka, a ta dziewczynka na zdjęciu jak z marzeń przecudna.
Noemi, ja cierpliwa chyba nie jestem tylko tchórz ze mnie okropny, boję się poznać prawdę.

reklama
Martuchaa trzymam kciuki za dzidzię.:-)
Truskaffffka, agasm, KasiaUK i wszystkie dziewczynki całuski, muszę iść na zakupki, coś na obiad dla moich chłopaków przyszykować. A potem trochę popracować przy kompie, projektuję małą książeczkę i czas mi to pochłania, ech...

Do góry