reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasiu, ano rośnie jak na drożdżach - wzdłuż i wszerz hehehe :-D Ale się uśmiałam z tym zdjęciem Krzysia, postaram się Ciebie nie zawieść :-D Co do dupka to zaczęłabym go brać od poniedziałku, brałabym codziennie 2 tabletki aż do 12 dpo, w 12 dpo zrobiłabym test (One Step Pregnancy Test 10 mIU/ml) i w zależności od wyniku przerwała bądź brała dalej.

nullka, ale masz zdolnego synka! Mój Krzysiu uwielbia literki i cyferki i też liczę, że po tatusiu będzie szybko czytać :-) Ja bym połączyła 2 metody bo ja z tych niecierpliwych ;-) i też mi by było żal tracić cykl ...no a metodą O+12 dużo trudniej zajść w ciążę.

reklama
Witam dziewczyny.
Nie ukrywam, że ciężki dzień mam za sobą i jestem padnięta, ale mimo wszystko musiałam do Was zajrzeć. :tak:
Udało mi się wszystko pozałatwiać. Co prawda pogoda taka, że do domu doszłam mokra i z ogromnym bólem głowy od wiatru, ale sytuacja została opanowana. Dziewczynki dzielnie zniosły wszystko. Do tego mąż ma jutro wolne, więc jest dobrze:-)

Martucha
pomysł na zabawę w ciszę jest genialny!!! Jutro wypróbuję:-)

Edi kciuki wciąż zaciśnięte! &&&&&&&&&&&&&&&

truskafffka
super, że szef tak dobrze przyjął wiadomość o ciąży. To bardzo ważne, aby i pod tym względem mieć wsparcie. Choćby po to, by w pełni móc się cieszyć swoim szczęściem;-)

natusia
brak prawka to mój straszny ból. A wiesz co jest najśmieszniejsze? Mój mąż 8 lat pracował jako instruktor jazdy. Tylko wiesz, jakoś wcześniej nie miałam potrzeby, potem ciąża jedna i kolejna i tak sobie ciągle mówię "później". Może właśnie dlatego,że go mam pod ręką, to ciągle to przekładam? Ale ja się zbiorę. W końcu taka stara nie jestem jeszcze:-p
Mam nadzieję, że dołek jednak nie był za głęboki i masz się już lepiej:sorry2: Jeśli jednak nie, to pisz....szybko Cię z niego wyciągniemy;-)

mama05
prezent od znajomych bomba! Ja z reguły jestem twarda babka, ale takie gesty mnie rozwalają. Nawet, jeśli tylko o nich czytam np. u Ciebie:happy2:

Czarna
trzymam kciuki za dorodne jajo. Cierpliwości. ;-);-)

Andziak
ja pamiętam, że dla Nelci kupowałam zimową czapkę w rozmiarze 36. Trudno przewidzieć, jaka będzie pogoda w listopadzie, ale ja chyba bym zakupiła jedną cieplejszą.

Ewcik
cieszę się, że nie masz mi nic za złe. Trzymam kciuki za Ciebie. :tak:

pierogatka tak jak Pirania pisała, to ja jestem tą, co oczekuje na usg i określenie płci U mnie nad ciekawością niestety juz nerwy biorą górę:baffled: Ciągle jednak jeszcze wierzę;-)

Kinga85
trzymaj się! Daj znać o sobie, jak już będziesz gotowa:happy2:

Pirania
Kajusia jak zwykle powalająco urocza! Ech....i weź tu nie chciej mieć dzieci, jak ktoś ciągle kusi takimi fotkami:-);-)

nullka
aż się do monitora uśmiechnęłam, kiedy czytałam o Twoim synku. Fantastyczny chłopczyk. Trzymam kciuki, aby zapał mu nie minął:tak:

Czytam o tych wszystkich imionach dla chłopców i marzę, aby wreszcie móc ujawnić swoje typy, bo póki co.....boję sie zapeszać:eek:

Wszystkim starającym się dzisiejszego wieczoru/nocy życzę oczywiście dorodnych plonów.

Buziaki dla całej reszty!

Dziewczynki zycze Wam wspanialego, slonecznego weekendu.
c033.gif

Prosze trzymajcie &&&&&&. Dziekuje

wielkie buziaczki dla kazdej z was.

Natusia jestem z toba myslami w poniedzialek o godz. 10. Powodzenia
c032.gif

Ewcik znalazłam:

Przepraszam ale dopiero dokopałam się do Twojego posta ;) mam dosłownie chwilkę więc odpiszę tutaj:

-staranka to u mnie przez 5 lat trwały ale ze względu na charakter pracy męża (dojazdowy)
-teścik-27.12.2010
-dziewczynka
-brak,no chyba że liczy się fakt że świeżo przed zajściem w ciążę skończyłam Dukana a on dziewczynkowy raczej jest ;)
-przytulanko w 17dc (przy cyklach 32-33 dniowych aczkolwiek wtedy mogło się coś przesunąc,leciałam bowiem samolotem do męża+zmiana klimatu))
-owu prawdopodobnie 19dc (specyficzny ból i śluz,temperatury nie mierzyłam,nie rozbiłam też testów owu)
-dziewczynka :)
Może jeszcze że mąz był wyposzczony tydzień,Piranha pisała że to ma znaczenie ;)

jagienka dzięki wielkie, napisz mi jeszcze kochana, czy brałaś jakieś suplementy?

Jakichs specjalnie celowanych-nie
łykałam regularnie tran (raz płynny,innym razem w kapsułkach) i pamiętam że wtedy brałam też folik chociaż on raczej nie ma wpływu...?

witam sie i ja ;))

Jagienko dokopałaś sie ;))
jak nocka u Was??

Magda z uk-dzięki ..mnie też to wzrusza jak takie drobiazgi sie otrzymuje od znajomych ...
popołudniu poproszę Toma żeby wstawił tą kartkę -zrobię zdjęcie aparatem bo tel .kiepsko widać i same oblukacie :)
dobrze,że wleciałaś chociaż wieczorkiem ..

Pirania samą prawdę piszemy ..jesteś świeżo upieczoną mamą ..mamą podwójną...a mimo to masz dla nas czas i cierpliwość-DZIĘKUJEMY:tak:

Natusia a co to za smutki??przytulam i głaszczę po pleckach ...będzie dobrze!!

Kinga &&&& za Twoje sprawy cokolwiek się stało....

Martuchaa a gdzie Ty??
a co do zabawy w ciszę to u nas w przedszkolu mają taka zabawę i nazywa się KRÓL CISZY -START
i jak czasem dają czadu w aucie to powiem ten tekst i już wiedza o co chodzi;-) także też wykorzystuję tą zabawę ..

Kasia uk jak tam ..podziałaliście wczoraj??? bo my tak :-p ale już sucho u mnie więc dobrze ,że mam Sylk;-)

Nullka ooo!! to pogratuluj Julkowi zacięcia do czytania!! BRAWO! mój Domi płynnie nie czyta...poskłada po cichu literki i na głos mówi wyraz...ale przeczyta kilka zdań i co najważniejsze ze zrozumieniem .
a tekst Julka KTÓRĘDY DO SZKOŁY mnie rozbawił na maxa-kochany chłopak:tak:

Czarna &&& za działania bo to już na dniach co ??:)))

miłego dnia ..u nas pochmurnie i szału nie ma...mieliśmy jechac do znajomych na grilla i lipa:sorry2:

Cześć wszystkim!

Mama, Martucha, jesteście kochane, naprawdę nie wiem co powiedzieć i strasznie mi miło!

Mama, u nas też szaro i buro. Do tego M nadal śpi a ja siedzę sama z dziećmi jak od pn do pt :-(, chyba szykuje się kolejny nudny dzień a myślałam, że w weekend złapię przysłowiowy oddech ...ja z tych co chcą dużo zrobić, gdzieś pojechać do znajomych, pogadać, uwielbiam jak coś się dzieje a mój M to pod tym względem totalne przeciwieństwo :-(

Martucha, testów owulacyjnych nie powinno się robić z samego rana gdyż poranny mocz może zawierać zbyt duże stężenie LH i mylnie może wskazać na pik ...czy te testy były z pierwszego porannego moczu? Testy owu powinno się robić po południu lub wieczorem i to najlepiej o stałej porze każdego dnia. Przy staraniach o chłopca najlepiej działać tak 12h przed owulką, do tego działaliście przy obecności EWCM (mam nadzieję, że pH było wysokie :-)) więc super! Trzymam kciuki i czekam za 2 tygodnie na piękną fotkę plusika na teście ciążowym! :-)

Martuchaa no wczoraj działaliśmy ..mąż mówi ,że się odchudza i potrzebuje ruchu także wieczorem :-p:-D:-D

Pirania widzisz ...mąż pracuje w tygodniu i dla Niego week jest na odespanie i odpoczynek ..
Ty w tygodniu masz dni klony i chciałabyś przy week wyjść i tu jest dylemat ..
więc może ustal z mężem,że ...dasz Mu się wyspac rano w zamian za atrakcje po południu:tak::-)
jakieś wyjście do znajomych ...spacer po parku ..albo chociaż niech weźmie Krzysia a Ty odsapniesz trochę ..
u nas były też takie debaty i już jesteśmy pod tym względem dotarci...

także kochana,życze ,żeby się coś dzis miłego wydarzyło u Ciebie ..

u nas już pada :baffled:

reklama
Mama, dzięki kochana, zaproponuję mu to, zobaczymy co on na to :-) Też bym chętnie odespała bo śpię nie więcej jak M a często dużo mniej ;-) ale ja już taki typ, że szkoda mi czasu na sen jak można tyle rzeczy zrobić :-D

Do góry