reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam:-)
Dziś znów zrobiłam test.. nie wytrzymałam:-p
10DPO.jpg
Na moje oko krecha o wiele bardziej widoczna:tak:
Uff teraz tylko czekać aż będzie po terminie @..

reklama
Hejka!

Natusia, smutki precz i oby uśmiech szybciutko zagościł na Twojej twarzy! A z masażykami brzuszka próbowałam ale albo coś robię nie tak albo nie skutkują. Kaja ma strasznie twardy i rozdęty brzuszek, musi się potwornie męczyć :-( (nie pomagają te wszelkie preparaty, masaże, ciepłe okłady), wczoraj wieczorem z tego powodu bardzo płakała i nie mogła usnąć, dziś też od 5 rano się męczyła :-(

Tasha, dokładnie tak jak piszesz, czyli dziś masz skończone 34 tygodnie i 5 dni ciąży, rozpoczęłaś zatem dziś 6 dzień 35 tygodnia.

Noemi, jak najbardziej może być na razie ten magnez.

Daria, daj znać jak się spisze ta huśtawka, mata jest super!

Marzycielko, dzięki wielkie! :-*

Lena
, kreska dużo mocniejsza tak więc hCG pięknie przyrasta :tak:

Hej Dziewczyny!!
Dawno mnie nie było bo musiałam nabrać trochę dystansu do całej sprawy starania się o dzidziusia bo już nieźle mi na głowę wlazło budziłam się, kładłam spać, chodziłam po sklepach i ciągle myślałam o tym czy zaszłam czy nie liczenie dni sex najczęściej na żądanie a nie z potrzeby (bo jak była potrzeba to nie bo nie te dni ) i za dużo było już kombinowania i planowania. Odpuściłam z tym owszem obserwuje cykle ale bez szału i bez testowania , bez stresu, bez szału. I zaczęłam już wracać do normalności :-) chociaż parę dni temu spotkałam koleżankę i pokazała mi swoją córeczkę 2 miesięczną to się popłakałam (nigdy nie spodziewałabym się takiej reakcji z mojej strony nie mogłam tego opanować buzia mi się uśmiechała na widok tej malutkiej kruszynki a z oczu leciały łzy - no cóż może ja więcej nie będę mieć dzieci ale nie rozmyślam nad tym ja będzie to będzie jak nie to trudna mam przecież dwóch cudnych synów i to jest najważniejsze :-)
Gratuluje tym którym się udało zaciskam z całych sił &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& żeby udało sie pozostałym i za te króre do porodu się szykują żeby poszło lekko i szybko :-) Pozdrawiam i Miłego Dnia Życzę Wszystkim h010.gif

WITAM:)

Słoneczko jest to i lepszy humorek:)

Pierwsza pralka Marcelkowych ciuszków sie suszy :))

PIRANHA a sio z kolkami u Kajuni!biedactwo :*
LENA to w sumie można GRATULOWAC!!!:D
NATUSIA tulam:*te dołki ech...niech sobie idą!ps.dobrze że synkowi nic się nie stało!
TASHA dokładnie tak jak piszesz skonczony 34 tc a weszły 35 tc ps.jakbys rodizła to lekarz wpisałby ci 34 tc gdyż oni skonczone wypisują;)ps.współczuje problemów ze spojeniem :(

Pewnie ze i synusiów można słodku super itd. ubrac :)))

Natusia wiesz mój M się wściekł na mnie ostatnio i gumę ubiera ale nie zawsze :-) jak mu się przypomni że jest zły na mnie a jak się zapomni to nie ubiera i bądź tu mądry :-) ale ogólnie to sie nie zabezpieczamy

natusia, jak tak czytałam Twój opis to pomyślałam o przepuklinie pępkowej a potem sama to napisałaś (ja mam przepuklinę pępkową po pierwszej ciąży, pewnie druga ciąża ją powiększyła). Idź koniecznie jak najszybciej do lekarza żeby wykluczyć uwięźniecie jelita we wrotach przepukliny (im węższe wrota przepukliny tym większe ryzyko, u mnie są na tyle szerokie, że ryzyko jest niewielkie). Jeśli przepuklina jest twarda i bolesna to wymaga jak najszybszej operacji chirurgicznej gdyż grozi niedrożnością jelit, oczywiście na pewno wszystko jest w porządku i mam nadzieje, że Ciebie nie nastraszyłam :-( ale lepiej dmuchać na zimne, dzwoń do lekarza i umów się jak najszybciej (oczywiście na pewno wszystko jest w porządku ale po co się zamartwiać).

natusia, nie chciałam Ciebie nastraszyć :-(, na pewno wszystko jest w porządku ale lepiej to wykluczyć. A jak położysz się na plecach i spróbujesz się podnieść to mięśnie brzucha tworzą taki jakby "trójkąt"? Ja już w pierwszej ciąży zauważyłam rozejście się mięśni brzucha (tworzył się właśnie ten "trójkąt" przy napięciu mięśni) ale to jeszcze nie jest tragedia i rozstęp mięśni można zniwelować odpowiednimi ćwiczeniami (ćwiczenia na mięśnie skośne brzucha). Do przepukliny dochodzi dopiero jak uszkodzi się powięź. Przepuklina pępkowa czy kresy białej występują niestety dość często po ciąży, moja siostra też to miała ale usunęła w drodze operacji. Ja byłam prywatnie u chirurga oraz na USG brzucha, wolałam się upewnić przed zajściem w drugą ciążę czy wrota przepukliny są na tyle szerokie, że jest małe ryzyko uwięźnięcia w nich jelita.

hej dziewczynki, witam po weekendzie, u nas nareszcie słoneczko wyszło, więc od razu uśmiech na twarzy szeroki:)
a w dodatku mam na 14.30 wizytę u gina, to pooglądam moją malutką, ciekawe czy obróciła się już główką na dół?

Piranha, jak tam brzuszek córeczki, lepiej trochę?

Natusia, takich rzeczy lepiej nie lekceważyć, szczególnie, że przecież "zachodzisz":-), najlepiej upewnić się, że wszystko jest w porządku

Lena- gratulacje!!! ale dużo tu nowych brzuchatek, super, my niedługo urodzimy, to będziemy trzymać kciuki za Wasze usg i kolejne wizyty lekarskie

Czarodziejka, piękne zdjęcia, zazdroszczę wakacji, co porabiacie teraz w domku?

Tasha, lekarze liczą skończone tygodnie. Jak ja urodziłam dzień przed terminem to wpisali 39tydzień. Gdybym mogła Ci doradzić to lepiej wybrać wcześniejszy termin porodu. Szczególnie, że brałaś zastrzyki na przyśpieszenie rozwoju płuc u Soni. Jak Ty tak cierpisz i tak bardzo Cię boli to też w jakiś sposób wpływa to przecież na Twoje dziecko. Już nie wspominając o zagrożeniu unieruchomienia Cię po porodzie.

Daria miałam identyczną matę dla młodszego synka, na szczęście nie sprzedałam jej i teraz też ją wykorzystam. A mogę zapytać gdzie Ty licytujesz te rzeczy, ja noszę się z zamiarem zakupu właśnie jakiejś huśtawki, na allegro raczej się okazje rzadko zdarzają. Zdradzisz tajemnicę?:-)

Ewcik, moje smaki w ciąży dziewczynkowej, których w poprzednich nie miałam to śledzie i sok pomarańczowy. Na początku, potem mi przeszło. Odrzuciło mnie jedynie od kawy, bardzo cierpiałam z tego powodu bo jestem kawomananiczką, ale potem to też minęło.

pozdrawiam Was kochane i wpadne wieczorkiem

reklama
Hej Dziewczyny!Ależ mnie moje dziecko dziś w nocy koszmarnie przestraszyło:no:wczoraj wyprawialiśmy urodziny synka i przez cały dzień nie zwracałam uwagi czy mała się rusza, dużo gości, pracy i ogólne zamieszanie:no:wieczorem położyłam się padnięta i zdziwiłam się bo mała zawsze zaczynała swoje harce jak ja się kładłam a tu nic:szok:pomyślałam,że poczekam do rana może w nocy troszkę poskacze bo potrafi mnie obudzić tak się kręci i znów nic:szok:dopiero jakieś 10 min temu zaczęła delikatnie się wiercić i dawać znaki:-(jeju no śmiertelnie jestem przerażona jeszcze teraz.nie wiem czy iść do lekarza czy wszystko jest w porządku jak się rusza????
Strasznie leniwe to moje dziecię, synek był dużo bardziej skręcony, ciekawe czy też taka spokojna będzie jak się urodzi:-(
Lena_no serdeczne GRATULACJE!!!!!Ja też widzę 2 kreseczki:-)

tasha31 aby czas do porodu szybciutko minął i jak najmniej boleśnie!!!!

natusia301 idź do lekarza , przebadaj się aby szybko się wyjaśniło że nic strasznego się nie dzieje.

_Ewcik_ ja cały początek ciąży pochłaniałam truskawki i banany z bitą śmietaną.

patrysia*
na kiedy masz termin?Ja mam na 15 października i cała masa ubranek i wyprawek w workach leży, mi nic a nic się nie chce prać.Już mam nawet wyrzuty sumienia,że potem się nie wyrobię jak tak będę odwlekać:-(

Piranha a Tobie życzę dużo wytrwałości i cierpliwości do dzieciaczków i oby ten najtrudniejszy okres minął momentalnie, a potem będzie tylko lepiej:-):-):-)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE BARDZO SERDECZNIE:-):-):-)

Do góry