reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć laseczki

Medio zdaj nam relację po wizycie, czekamy.

Kasiu no może dziś łaskawie temp. skoczy.

Dorotko witaj.

Jarzębinko miłego dnia w robocie.

S pojechał do Gdańska, młody w przedszkolu. Po 14 jedziemy do Centrum na obiad a potem idziemy na plac zabaw. Więc w domu będziemy tak między 19-00 a 20-00.
Temp. dziś to 36.9C- szyjka nisko i niestety otwarta, śluz mleczny ale bardzo mało.

Miłego dnia, my korzystamy bo od czwartku ma być chłodno.

reklama
U położnej było ok, choć bardzo dużo czasu mi to zajęło, bo w poczekalni posiedziałam sobie godzinę, bo aż takie było opóźnienie, a później chyba z 40 min u położnej.Masa papierkowej roboty i historaia chorób,rodziny, itd.
Pobrała mi krew i zbadają pod kątem, anemii, hiv, żółtaczki, różyczki, grupy krwii i chorób wenerycznych.
Dalła mi z 4 kg książek i ulotek.Z tydz. mam zadzwonić i umówić się na usg, czyli za miesiąc-półtora pewnie mi zrobią.
A do położnej mam kolejną wizyte 30 lipca i wtedy zbada mi krew pod kątem zgrożenia zespołem downa.
Zmeczona jestem i smutam się,że nie jestem w Polsce. Po angilesku dobrze się dogaduje nawet napisała mi w karcie,że nie potrzebny mi transator, ale to mnie nie pociesza. W Polsce miałabym usg już pewnie zrobione, a tu ...czekać.
I jeszce na dodatek powiedziała mi,że po pierwszym usg nie powiedzą mi wszystkiego, tylko po drugim, dziwni Ci angole.Jeszcze mnie położna namawiała, bym nie chciała wiedzieć jaka jest płeć, bo ona nie chciała i miała niespodziankę. A niech spadają na drzewo:-p,miałam w tym roku nie jechac do PL, ale jak się wykurzę, to nikt mnie nie zatrzyma.
Ale dziś rozdrażniona jestem.
Buziam was wszytskie, dobrze,że wam mogę się zwierzyć, no i trochę pomarudzic.

Miłego dnia.

Medio czyli pradwa jest ze co kraj to obyczaj
Beatko, Jarzebinko witajcie
Kasia ja tez sie nie umiem macac:-D, a raczej nie wiem co ja mam sobie tam wymacac;-):-D
U mnie sluzik powariowal, a ja sie calkiem pogubilam
10dc sluzik plodny, rozciagliwy, przejrzysto, normalnie cudo
11dc po bzyku nie licze
12dc znowu plodny rozciagliwy, przejrzytsty, i bzyku
13-14dc wilgotno, bialawo, nierozciagliwe, nawet nie lepko, potem juz wrecz sucho
16dc sucho, az tu bach znowu rociagliwy, szklisty-choc tylko raz w ciagu dnia, po wizycie w toalecie, ze tak szczegolowo opisze

Ja nie wiem kiedy ta owu byla.
na dodatek podbrzusze mnie boli, tak jakos dziwnie, niby na @ - choc za wczesnie jeszcze, a moze jakas infekcja:baffled:

oczywiscie sie nie nastawiam, ale :zawstydzona/y:i tak sprawdzam czy juz mnie cyce bola hihihihi:-D:zawstydzona/y:

witam wtorkowo !!! :tak::-D:tak:

Medio, może inna opieka, ale mam nadzieję,że tam też zadbają o Ciebie i maleństwo i wszystko będzie dobrze :tak:

a my dzisiaj idziemy na 18.30 na spotkanie z właścicielami domku, na który staramy się o kredyt i jak się z nimi dogadamy i poczekają na kasę z kredytu i bank nam przyzna te pieniążki to w lipcu przeprowadzamy się na swoje :tak::-D:tak: po 6 latach na wynajętym mamy szanse na coś własnego :tak::-D:tak:

miłego dzionka:rofl2:

Niczka podałaś za mało danych ;-), zeby spróbować określić czy owu była. A jak temp przez te dni? Testowałaś owulacyjnymi testami?
Jarzębinko skarbie trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie banku i za waszą przeprowadzkę w lipcu :tak:
Witam wszystkich słonecznie :-)

Jarzębinko to świetna wiadomość, oby wszystko udało wam się załatwić!
Dorotko buziaki!
Beatko jak dzisiaj?

Witam, dzieki dziewczyny za odzew.
Ja nie mierze temp.
Do tej pory bez problemu orientowalam sie po samej obserwacji,ale najwyrazniej moj organizm sie przestawia ;-)

Ja nie mierze temp.
Do tej pory bez problemu orientowalam sie po samej obserwacji,ale najwyrazniej moj organizm sie przestawia ;-)

Tak zazwyczaj niestety się dzieje, jak zaczynamy staranka. Stres robi swoje
Witaj Medio :-)

Ja nie mierze temp.
Dokładnie, Dorotka ma rację.:tak: Plany planami, ale natura ma swoje prawai różnie to bywa.

reklama
Jarzębinko skarbie trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie banku i za waszą przeprowadzkę w lipcu :tak:

Jarzębinko to świetna wiadomość, oby wszystko udało wam się załatwić!

wczoraj byliśmy na rozmowie z właścicielami i udało się wynegocjować obniżenie kaski za domek więc jakby co to będziemy mieli nawet sporo funduszy na remont, więc praktycznie wprowadzilibyśmy się do domku już wyremontowanego jak chcemy - szczególnie łazienka( która wymaga sporych nakładów finansowych) i kuchnia :tak: sprawili nam miłą niespodziankę, dlatego warto jest marzyć i wierzyć w ludzi :tak::-D:tak: teraz najważniejsze będą najbliższe 2 tyg, bo czekamy na odpowiedz z banku

miłego i słonecznego dnia :biggrin2::happy::biggrin2:

Do góry