reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ewcik ja brałam i nie miałam żadnych!!! skutków ubocznych i złego samopoczucia..bierzesz go tylko 5 dni wiec nic sie nie martw i już nie czytaj..

muszę Cię lojalnie uprzedzic ,że Clo upośledza endo i wysusza śluzówkę -czyli śluzu płodnego brak...
dlatego razem z Clo ja łykałam wiesiołek na śluz i omega 3 na endo:tak:
wiesiołek do owu..
omega 3 cały cykl biorę .

Truskafffko, dzięki kochana! Bromergon przyjmujesz kiedy masz za wysoką prolaktynę a prolaktyna zaburza i owulację (cykle potrafią być długie przez wydłużoną pierwszą fazę a nawet bezowulacyjne) i produkcję progesteronu po owulacji (co powoduje krótką fazę lutealną, czasem plamienia). Clomid jest zalecany jeśli cykle są bezowulacyjne z innego powodu jak nadmiar prolaktyny, powoduje wzrost wydzielania LH i FSH (zatem jest pewne podobieństwo gdyż prolaktyna blokuje wydzielanie właśnie tych 2 hormonów).

Ewcik, a masz możliwość umówienia się na monitoring do innego lekarza? Przy CLO raczej wskazany jest monitoring a szkoda by było żebyś nie skorzystała z jego dobrodziejstw.

Mama, smsik na pewno będzie ...jak znajdziesz jutro chwilkę to pochwal mi się w smsiku tempką :-) no i oczywiście czekam na mmsa z 2 kreskami :-), to kiedy testujesz, w poniedziałek czy wcześniej? A na objawy przyjdzie czas, każda ciąża jest przecież inna, u mnie jakieś tam objawy zaczęły się dopiero w 6-7 tc.

mama a czy wiesiołek i omega 3 nie są wskazane przy planowaniu chłopca? może sylk wystarczy?

pirania no obawiam się, że kuracja CLO zakończy się, jak będę nad morzem-gdzie wtedy znajdę lekarza?:-( wiecznie pod górkę mam ehhh...

Ewcik nie wiem czy wies.i omega są na chłopca bo mi płeć obojętna i ja łykałam ...
sylk to na śluz ,ale jak bedziesz miałam cienkie endo to się dzidzia nie zagnieździ...

Pirania -wyślę Ci jutro mój wykres mms'em:tak:
a o Tobie będę myślała już od 6.45 jak tylko wstanę:tak:

Czarodziejka a Ty gdzie cały dzień sie podziewasz ???

dziewczyny jakos tu cicho dzisiaj :baffled:

poprzegladalam troche wykresow i tak jak wspomniala Truskafffka nie tylko moj jest taki zakrecony :szok:
aaa pokrecone to wszystko :no:
Natusia a jak twoje gardlo, bo mnie jeszcze troche boli i przez to taki leniuch ze mnie dzis, az wstyd :szok:

Marzycielka no właśnie, sama widzisz jakie potrafią być zakręcone sytuacje :p
powiem szczerze że mnie to pomogło, dodało sił i wiary, że na wykres patrzę troszkę przez palce..po prostu seks seks seks...i a nuż z tego dzieciak wyjdzie :p
nie stresuje mnie już tak bardzo mierzenie tempki, wsłuchiwanie się w każdy sygnał z podbrzusza i analizowanie go...
wiem że niby na dziewczynkę, lepiej żeby wszystko było zaplanowane...też tak planowałam...no ale jak widzisz, zakręcone cykle pracy nie ułatwiają. Więc staram się przestrzegać diety, wcinamy suplementy, działamy z sylkiem, bez pana O...noo czasem mimo woli się nie da hehehe już sama się z siebie śmieję jak bardzo się czasem skupiam żeby NIE MIEĆ orgazmu podczas seksu -przynajmniej te pare razy w kulminacyjnym momencie cyklu hehehe
aaa i w odległość od owulki raczej nie wierze, serio mam sporo znajomych, które wbijały się w owulację i maja córy

Mama
robiłam sernik wieczorem, kroiłam dnia następnego jakoś po południu. Ja nie wiem gdzie błąd zrobiłam, ale serio tak się herbatniki przykleiły że nie szło ich odkleić:-D może za gorący ten sernik wylewałam? nie wiem
tak czy siak, pyszny jest!!

Piranha Kochana jesteś !!! dzięki wielkie za wyjaśnienie, ja jestem ciekawa co mi zaleci moja gin po tych trzch cyklach ;)

Ewcik
tulę!! i życzę żeby była owulka, żebyście zadziałali skutecznie i żeby Clo nie było potrzebne!! ;)

reklama
Do góry