reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Patrysia ze corka to nie znaczy ze roz :) ja nadie na poczatku tak miałam ze dziewczynka to roz ale szybko mi minelo i prawie wszystko miała biale uwielbiam bialy tylko porostu jej ciuszki sie różniły tym ze pełno sukienek albo poprostu krój dziewczęcy i dlatego teraz musze duzo kupic do syna bo po nadii prawie nic sie nie nadaje ;/ a najwięcej rozu to mialam od ludzi jak przychodzili ja bardziej wybierałam fiolet i biały :) chłopca tez pewnie większości na bialo będę ubierać i krem bo nie lubię zieleni :)
mnie dziwi ze ci faceci sa tacy dziwni jak oni by meli same corki to by pewnie chcieli syna a jak kobieta chce corke to oni wtedy głupio gadają;/
moj tata mial 3 corki i ani razu mojej mamie nie powiedział ze chce syna albo wnuka mu to obojetne i tak powinien byc nastawiony facet :-)

Święte słowa!!! Wiesz jak to faceci, genetycznie chyba lubią robić na przekór żeby nas podenerwować:-)
No fiolet też bardzo lubię, więc tu będę szaleć. Z chłopcami nie miałam problemu bo lubię kolor niebieski i wszelkie odcienie szarości i grafitu, uwielbiam kratki, jeansy, autka, kolejki, wyścigówki itp. Kurcze, chyba byłam feacetem w poprzednim żywocie:-)

truskawcia mi też ten sernik się do blachy potwornie kleił, nie umialam go pokroić.. ale był pyszny:-D ja dziś robię pomidorówkę, nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam pomidory, a że Mały ma ten wirus żołądkowy, to chcę mu zrobić jakąs delikatną zupę z ryżem.. chyba jak raz zjem taką zupę, to nie zaważy to na starankach dziewczynkowych?:sorry2:

patrysia są ćiwczenia, które mogą zwiększyć prawdopodobieństwo, ze dzidzia się obróci:tak:

Ewcik, dzięki poszukam w necie. A tak szczerze jak mogę prosić (biorąc po uwagę wszystkie te niefajne rzeczy, związane z tym co w trakcie porodu i po nim) to co lepsze- trzeci poród naturalny czy cc?

mi sie wydaje ze kazdy inaczej przechodzi ten porod i dla jednych cc to cos wspanialek a dla innych katastrofa :-)moja znajmoa co rodzila pierwsze dziecko naturalnie a blizniaki przez cc powiedziala mi oba tak samo bola :-) i mowi ze nie wie czy by wybrala ktore lepsze :-)

powiem ci ze co do kolorow to zanim sie nadia urodzila to jak kupowalam wozek to bralam taki kolor ze pasuje do chlopca i dziwczynki a jak widze mamy co kupuja mocny roz ze az razi bo miala byc corka a teraz swojego bruno wozi w takim oczojebnym rozu to mi sie troche smiac chce :-D
teraz jak będę brała wozek x move to fiolet a jak mutsy to czerwień lub taki srebo siwo bialy sama nie wiem co to :-D

natomiast dużo osób po cesarce jak rodzi naturalnie to narzeka wiem po swojej kuzynce miala taki pozniej szok poporodowy ze nie chciala swoja corka sie zajmowac ;/
ale to i tak duzo zalezy od nas i naszego bolu:) bynajmiej wiem jedno ja jak leżałam z dziewczyna po cc ona caly czas na srodkach przeciw bolowych a ja od razu na nogach i bez środków;d
zazdrosilam jej tylko tego ze mogla normalnie siąść :)

witam
Patrysiak jaeszcze Ewelinka moze sie obrócic, Alan mi się obrucił w 32 albo 33 tygodniu, tez mi wczesniej mówił lekarz ze chyba cc
Ja mam dzisiaj strasznie beznadziejny dzień, chyba przez ta pogode, leje i strasznie duszno

Mój prezes to co wizyta to inne ułożenie:-D ale chyba jakoś w 34 fiknął na tyłek i już się nie obrócił..a próbował oj próbował:-D

Ewcik no widzisz...a ja nie wiedziałam że są takie ćwiczenia...

kurka...wracam do pracy

reklama
Do góry