reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A ja to bym sobie w rozu i czerwieniach zaszalala.Wogole to ja typowa kobietka.Szpilki sukienki makijarz.Przeciwienstwo mojej mamy ktora nigdy szminki nie miala.Wiec i mnie nie rozumie.Moze i dlatego nie chcialam byc sama w zgrai facetow.

reklama
A ja to bym sobie w rozu i czerwieniach zaszalala.Wogole to ja typowa kobietka.Szpilki sukienki makijarz.Przeciwienstwo mojej mamy ktora nigdy szminki nie miala.Wiec i mnie nie rozumie.Moze i dlatego nie chcialam byc sama w zgrai facetow.

tylko Andziak pamietaj ze jak dziewczynka wychowuje sie z tyloma chlopakami to wcale nie musi byc taka mala ksiezniczka tylko moze byc chlopczyca :)ja np byla typowa chlopczyca chociaz mialam siostry:) a moja kuzynka wychowywala sie z samymi chlopakami i jest chlopczyca :) to nigdy nie wiadomo czy akurat bede taka ksiezniczka ja w ogole nie chcialam nosic sukienek tylko szerokie portki najlepiej dresy i bluzy dopiero pozniej mi sie zmienilo a teraz znow bym mogla w dresach smigac;d kobieta zmienna jest:)

a np moj maz to chyba dziewucha mialabyc bo w lazience moze siedziec godzinami a najbardziej mnie denerwuje obsesja na punkcie paznokci moze caly czas przy nich cos robic a co facet moze robic masakra jakas;p

Daria, Andziak - to prawda, że dziewczynka może być chłopczycą, moja siostrzenica taka jest, chodzi tylko w chłopięcych ubraniach, jakieś portki w kratkę i bojówki, bluzy z Pudzianem:-D czy spidermanem i takie różne koszmarki, trzeba cały czas jej przypominać, że ma się umyć, bo latałaby umorusana jak nieboskie stworzenie, natomiast mój synek to z łazienki by nie wychodził, czyścioch niesamowity, wyprasowany, wyperfumowany, kąpałby się 3 razy dziennie:-D, może miał być dziewczynką???:-D
Patrysiak - moja niunia 5 czerwca ważyła 1150 g, więc podobnie do twojej i też jeszcze siedzi na tyłeczku, ale ja prawdopodobnie będę miała cc ze względu na to spojenie łonowe, które się rozchodzi, więcej dowiem się 22 czerwca, bo mam wizytę w tej prywatnej klinice, gdzie zamierzam rodzić, a potem 25 czerwca mam ponownie badanie echa serca mojej perełki, więc kciuki będą mi potrzebne:-), mam nadzieję, że będziesz częściej na forum, bo idziemy tak samo z suwaczkami:-), a co do tekstu twojego męża to mój powiedział podobnie: tak chciałem tej królewny, ale żebym przez nią nie osiwiał za szybko:-D
Truskafffka- dzięki, że pytasz o samopoczucie, jest już lepiej, pewnie dlatego, że bliżej do rozwiązania a już się nie mogę doczekać, żeby mieć tę pannę Migotkę po drugiej stronie brzucha:tak:
Kinga - torcik wydaje się pyszny, skopiowałam sobie przepis i zrobię go w piątek, dzięki!!!
Mama - no wiesz....&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pirania - i jak tam po wizycie w szpitalu??? mam nadzieję, że jeszcze dziś się do nas odezwiesz;-)
Misia - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Już jestem, dzięki za kciuki! W szpitalu na wizycie spędziłam dziś 4 godziny, najpierw czekanie w kolejce na lekarza, potem czekanie na anestezjologa, po konsultacji kolejne czekanie do poradni patologii ciąży a na koniec czekanie przed izbą przyjęć. Dopiero dziś do mnie to wszystko dotarło i stres mnie zżera. Mam być jutro w szpitalu na izbie przyjęć o godzinie 6:30 ale na liście cesarek jestem chyba ostatnia gdyż dziewczyna za mną nie załapała się już na jutro a dopiero na piątek. Niestety prawdopodobnie nie będę mieć laptopa z internetem więc nie będę wiedzieć co się u Was dzieje :-(

Ewcik, no jasne, że działać :tak:, tym bardziej, że podobno jesteś dopiero w I fazie cyklu a sama widzisz, że zazwyczaj owulki były później a cykle miałaś dotąd długie ale owulacyjne. Tak więc działaj kochana a ja trzymam kciuki! Przy CLO wskazany jest monitoring więc prawdopodobnie będziesz wiedzieć mniej więcej kiedy będzie owulka. A może ten cykl tak Ci się wydłuży, że zdążysz z CLO do powrotu ginki z urlopu?

Tasha, dzięki kochana! Ja tam już nie mogę się doczekać powrotu z córką do domku (nie cierpię szpitali), na wszystkie pytania odpowiem z wielka radością :-)

patrysiak
, nie taki diabeł straszny :-) ale nie ukrywam, że stres mnie okropny zżera, chyba dopiero dziś w szpitalu wszystko do mnie dotarło. A przytyłam dużo więcej :-), na wizycie 1,5 tygodnia temu było 9 kg na plusie ...teraz jest na pewno więcej ale już nie staje na wagę ;-)

Daria, ja też kupiłam dla synka wózek w uniwersalnym kolorze, dla córki teraz też wybrałam taki kolorek :-) ...no i ma to jeden plus, zawsze to potem łatwiej sprzedać taki wózeczek gdyż zyskuje się nowych potencjalnych klientów: mamusie dzieciaczków o odmiennej płci jak nasze :-D

Ostatnia edycja:
To jak fiknął na tyłek to miałaś cc?
tak, planowane cc tydzień przed terminem porodu

jeszcze w 37 tygodniu byłam na wizycie ,potwierdzili że na dupencji prezes siedzi i umówiłyśmy termin cc

Kinga pw:sorry2:
Piranha oj też chciałam zmykać szybko ze szpitala...tam czas się dłuuży, ale spokojna Twoja rozczochrana ;p wyjdziecie szybciutko i odzyskamy Ciebie..+ gratis Kaję dostaniemy :p
ja -póki jesteś-hehehe -jeszcze szybkie pytanie, jaka jest różnica między bromkiem a Clo? kiedy co powinno się brać?

Ostatnia edycja:
pirania kochana, mogę się tylko domyślać, jak się denerwujesz- ale fakt, że Myszka już jutro będzie po drugiej stronie brzuszka jest mega optymistyczny:-) co do monitoringu, to nie ma szans.. ostatni okres miałąm 22 maja.. podejrzewam, że kolejny cykl rozpocznie się za jakieś 2 tygodnie, czy powiedzmy w okolicy 28 czerwca.. 7 czerwca jedziemy nad morze, wracamy 14.06, a ginka od 14 jest na urlopie...:-(co ja mam zrobić?

Truskafffka dziekuje ci bardzo ze chociaz ty nie tracisz nadziei ;-)
Ja jakos juz sie nie ludze, ale chetnie poogladam te cykle w ktorych udalo sie dziewczynom zaciazyc i tez mialy taki dziwny wykres jak moj.

Piranha no to jutro juz ten wielki dzien :-) Powodzenia &&&&&&&&&&&&

za pozostale dziewczyny nieustannie trzymam kciuki i zycze II kreseczek :tak: &&&&&&&&&&&&&&&

reklama
jestem po pracy i po burzy-to znaczy ulewa sie skończyła ,ale nadal grzmi..

Pirania no to mega &&&&& za jutro...za Twój spokój:tak:
czekam na smska i przekażę dziewczynom:tak:

Mama oj fajnie fajnie żyć nadzieją, dopingujemy ci z całych siłi :) ale będzie impreza na forum jak test wyjdzie pozytywnie :))))
a jak przy ciastach jesteśmy to mam pytanie o twój sernik, bo ostatnio jak robiłam, to mi te herbatniki na spodzie przykleiły się do blachy...:baffled: smarujesz czymś blache?

Truskaffka nie ,niczym nie smaruję i szczerze to pierwsze słyszę ,żeby się kleiły ..chyba że ....kroisz w ten sam dzień co robisz to tak-on musi nabrać "mocy urzędowej":-D
jak np.zrobisz rano to najlepszy jest na drugi dzień po obiadku:tak:
a klei się dlatego ,że wylewasz na herbatniki gorący ser i one miękną ..więc musi sernik dobrze stężeć :tak:

wszystkim Wam bardzo!!!!! dziękuję za &&&&..
trzymajcie jeszcze kilka dni...

chociaż objawów nie mam żadnych-czuję się tak cholernie normalnie:wściekła/y:

Do góry