reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A ja to bym sobie w rozu i czerwieniach zaszalala.Wogole to ja typowa kobietka.Szpilki sukienki makijarz.Przeciwienstwo mojej mamy ktora nigdy szminki nie miala.Wiec i mnie nie rozumie.Moze i dlatego nie chcialam byc sama w zgrai facetow.

reklama
A ja to bym sobie w rozu i czerwieniach zaszalala.Wogole to ja typowa kobietka.Szpilki sukienki makijarz.Przeciwienstwo mojej mamy ktora nigdy szminki nie miala.Wiec i mnie nie rozumie.Moze i dlatego nie chcialam byc sama w zgrai facetow.

tylko Andziak pamietaj ze jak dziewczynka wychowuje sie z tyloma chlopakami to wcale nie musi byc taka mala ksiezniczka tylko moze byc chlopczyca :)ja np byla typowa chlopczyca chociaz mialam siostry:) a moja kuzynka wychowywala sie z samymi chlopakami i jest chlopczyca :) to nigdy nie wiadomo czy akurat bede taka ksiezniczka ja w ogole nie chcialam nosic sukienek tylko szerokie portki najlepiej dresy i bluzy dopiero pozniej mi sie zmienilo a teraz znow bym mogla w dresach smigac;d kobieta zmienna jest:)

a np moj maz to chyba dziewucha mialabyc bo w lazience moze siedziec godzinami a najbardziej mnie denerwuje obsesja na punkcie paznokci moze caly czas przy nich cos robic a co facet moze robic masakra jakas;p

Daria, Andziak - to prawda, że dziewczynka może być chłopczycą, moja siostrzenica taka jest, chodzi tylko w chłopięcych ubraniach, jakieś portki w kratkę i bojówki, bluzy z Pudzianem:-D czy spidermanem i takie różne koszmarki, trzeba cały czas jej przypominać, że ma się umyć, bo latałaby umorusana jak nieboskie stworzenie, natomiast mój synek to z łazienki by nie wychodził, czyścioch niesamowity, wyprasowany, wyperfumowany, kąpałby się 3 razy dziennie:-D, może miał być dziewczynką???:-D
Patrysiak - moja niunia 5 czerwca ważyła 1150 g, więc podobnie do twojej i też jeszcze siedzi na tyłeczku, ale ja prawdopodobnie będę miała cc ze względu na to spojenie łonowe, które się rozchodzi, więcej dowiem się 22 czerwca, bo mam wizytę w tej prywatnej klinice, gdzie zamierzam rodzić, a potem 25 czerwca mam ponownie badanie echa serca mojej perełki, więc kciuki będą mi potrzebne:-), mam nadzieję, że będziesz częściej na forum, bo idziemy tak samo z suwaczkami:-), a co do tekstu twojego męża to mój powiedział podobnie: tak chciałem tej królewny, ale żebym przez nią nie osiwiał za szybko:-D
Truskafffka- dzięki, że pytasz o samopoczucie, jest już lepiej, pewnie dlatego, że bliżej do rozwiązania a już się nie mogę doczekać, żeby mieć tę pannę Migotkę po drugiej stronie brzucha:tak:
Kinga - torcik wydaje się pyszny, skopiowałam sobie przepis i zrobię go w piątek, dzięki!!!
Mama - no wiesz....&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Pirania - i jak tam po wizycie w szpitalu??? mam nadzieję, że jeszcze dziś się do nas odezwiesz;-)
Misia - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Już jestem, dzięki za kciuki! W szpitalu na wizycie spędziłam dziś 4 godziny, najpierw czekanie w kolejce na lekarza, potem czekanie na anestezjologa, po konsultacji kolejne czekanie do poradni patologii ciąży a na koniec czekanie przed izbą przyjęć. Dopiero dziś do mnie to wszystko dotarło i stres mnie zżera. Mam być jutro w szpitalu na izbie przyjęć o godzinie 6:30 ale na liście cesarek jestem chyba ostatnia gdyż dziewczyna za mną nie załapała się już na jutro a dopiero na piątek. Niestety prawdopodobnie nie będę mieć laptopa z internetem więc nie będę wiedzieć co się u Was dzieje :-(

Ewcik, no jasne, że działać :tak:, tym bardziej, że podobno jesteś dopiero w I fazie cyklu a sama widzisz, że zazwyczaj owulki były później a cykle miałaś dotąd długie ale owulacyjne. Tak więc działaj kochana a ja trzymam kciuki! Przy CLO wskazany jest monitoring więc prawdopodobnie będziesz wiedzieć mniej więcej kiedy będzie owulka. A może ten cykl tak Ci się wydłuży, że zdążysz z CLO do powrotu ginki z urlopu?

Tasha, dzięki kochana! Ja tam już nie mogę się doczekać powrotu z córką do domku (nie cierpię szpitali), na wszystkie pytania odpowiem z wielka radością :-)

patrysiak
, nie taki diabeł straszny :-) ale nie ukrywam, że stres mnie okropny zżera, chyba dopiero dziś w szpitalu wszystko do mnie dotarło. A przytyłam dużo więcej :-), na wizycie 1,5 tygodnia temu było 9 kg na plusie ...teraz jest na pewno więcej ale już nie staje na wagę ;-)

Daria, ja też kupiłam dla synka wózek w uniwersalnym kolorze, dla córki teraz też wybrałam taki kolorek :-) ...no i ma to jeden plus, zawsze to potem łatwiej sprzedać taki wózeczek gdyż zyskuje się nowych potencjalnych klientów: mamusie dzieciaczków o odmiennej płci jak nasze :-D

Ostatnia edycja:
To jak fiknął na tyłek to miałaś cc?
tak, planowane cc tydzień przed terminem porodu

jeszcze w 37 tygodniu byłam na wizycie ,potwierdzili że na dupencji prezes siedzi i umówiłyśmy termin cc

Kinga pw:sorry2:
Piranha oj też chciałam zmykać szybko ze szpitala...tam czas się dłuuży, ale spokojna Twoja rozczochrana ;p wyjdziecie szybciutko i odzyskamy Ciebie..+ gratis Kaję dostaniemy :p
ja -póki jesteś-hehehe -jeszcze szybkie pytanie, jaka jest różnica między bromkiem a Clo? kiedy co powinno się brać?

Ostatnia edycja:
pirania kochana, mogę się tylko domyślać, jak się denerwujesz- ale fakt, że Myszka już jutro będzie po drugiej stronie brzuszka jest mega optymistyczny:-) co do monitoringu, to nie ma szans.. ostatni okres miałąm 22 maja.. podejrzewam, że kolejny cykl rozpocznie się za jakieś 2 tygodnie, czy powiedzmy w okolicy 28 czerwca.. 7 czerwca jedziemy nad morze, wracamy 14.06, a ginka od 14 jest na urlopie...:-(co ja mam zrobić?

Truskafffka dziekuje ci bardzo ze chociaz ty nie tracisz nadziei ;-)
Ja jakos juz sie nie ludze, ale chetnie poogladam te cykle w ktorych udalo sie dziewczynom zaciazyc i tez mialy taki dziwny wykres jak moj.

Piranha no to jutro juz ten wielki dzien :-) Powodzenia &&&&&&&&&&&&

za pozostale dziewczyny nieustannie trzymam kciuki i zycze II kreseczek :tak: &&&&&&&&&&&&&&&

reklama
jestem po pracy i po burzy-to znaczy ulewa sie skończyła ,ale nadal grzmi..

Pirania no to mega &&&&& za jutro...za Twój spokój:tak:
czekam na smska i przekażę dziewczynom:tak:

Mama oj fajnie fajnie żyć nadzieją, dopingujemy ci z całych siłi :) ale będzie impreza na forum jak test wyjdzie pozytywnie :))))
a jak przy ciastach jesteśmy to mam pytanie o twój sernik, bo ostatnio jak robiłam, to mi te herbatniki na spodzie przykleiły się do blachy...:baffled: smarujesz czymś blache?

Truskaffka nie ,niczym nie smaruję i szczerze to pierwsze słyszę ,żeby się kleiły ..chyba że ....kroisz w ten sam dzień co robisz to tak-on musi nabrać "mocy urzędowej":-D
jak np.zrobisz rano to najlepszy jest na drugi dzień po obiadku:tak:
a klei się dlatego ,że wylewasz na herbatniki gorący ser i one miękną ..więc musi sernik dobrze stężeć :tak:

wszystkim Wam bardzo!!!!! dziękuję za &&&&..
trzymajcie jeszcze kilka dni...

chociaż objawów nie mam żadnych-czuję się tak cholernie normalnie:wściekła/y:

Do góry