reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie BaboszKi
U nas niebo placze
28_2_3v.gif

Ollena przepiekna masz coreczKe i faKtycznie niespodzianka życiowa:)))))
JagienKo a Twoja Laurusia rosnie jak na drozdzach...przeKochana jest!!!!!
Mama przeogromne Kciuki za piekny koniec cyKlu!!!! Puki co wyglada to obiecujaco!!!!!!
Piranha dzis wizyta/???? Zatem kciuki i za ciebie!!!!/Was:))))

reklama
witam wszystkich
mama to kiedy bedziesz testowac bo juz sie doczekac nie moge
pirahna za dzisiaj i patrysia chyba ty dzis masz wizyte
Ollena córeczka śliczna :)
jeszcze ktoras z dziewczyn bedzie testowac

matko pirahna ty juz jutro bedziesz tulic swoja Kaje matko ale to zlecialo
pogoda jak na czerwiec to okropna w maju bylo ladniej;/ jeszcze nie wiem czemu Nadia po kazdym szczepieniu tutaj dostaj katar;/jakas porazka...
milego dnia dla wszystkichZobacz załącznik 474356

truskawka jasne że Ci dam przepis:) ciacho wyszło pyszne polecam. :tak:

tort truskawkowy

składniki:

• 1 paczka okrągłych biszkoptów
  • 600 ml śmietany kremówki 30%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 galaretki truskawkowe
  • 500 g truskawek

Na spodzie tortownicy układamy biszkopty na całej powierzchni. Rozpuszczamy 2 galaretki w 500 ml wrzącej wody i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru, gdyż galaretki też są słodkie, dodać rozpuszczoną, lekko tężejącą galaretkę i ubijamy całość jeszcze chwilę. Połowę masy wykładamy na biszkopty, wyrównujemy powierzchnię, układamy znów biszkopty ale nie tak gęsto jak na spodzie, a w przerwach między nimi, układamy 5 pokrojonych w kostkę truskawek, przykrywamy pozostałą masą, wyrównujemy. Na powierzchni układamy rant z biszkoptów, oraz robimy rozetkę z plastrów truskawek, wszystko lekko dociskamy do powierzchni i wstawiamy do lodówki.
Rozpuszczamy pozostałą galaretkę w 400 ml wrzącej wody, studzimy, a gdy zaczyna lekko tężeć wylewamy na powierzchnię torcika:happy:

witajcie moje słonka ;))

ja Was wzięłam do pracy ,ale dziś chyba Światowy Dzień Woskowania:szok:

od godz.8.02 jestem w pracy a od 8.05 mam klientki...
dopiero mogłam do Was wlecieć z podziękowaniem za &&&&..

ciekawa jestem sama jak to się skończy.....
ale miło żyć nadzieją:tak:

ściskam Was i lecę dalej pracować :-)

hej dziewczynki, kurcze ile wy piszecie nie mogłam Was nadrobić!

Mama trzymam kciuki zaciśnięte non stop, więc sikaj kobieto bo zrobić nic nie mogę:-D

Ewcik, Truskawko Wam się też na pewno uda, coś czuję, że to będę takie wakacyjne dzieciaczki poczęte wtedy jak ich mamy się zrelaksują i odpoczną od tych wszystkich temperatur, mierzenia ph itp

Jagienka, Ollena- śliczne córeczki, ucałować proszę od forumowej ciotki.

Misia a Ty kiedy testujesz, nie ma na co czekać!!!

Andziak, Merylin tak naprawdę nie wiem co Wam napisać... chyba tylko to, że doskonale Was rozumiem. Ja byłam już rozczarowana w drugiej ciąży, więc teraz byłoby jeszcze gorzej. A najgorsze w tym wszystkim jest ludzkie gadanie. Widzę to nawet teraz. Pierwsze pytanie od kiedy moja ciąża stała się zauważalna to "a co będzie?" no to ja, że dziewczynka. "Dziewczynka- jak super!!!". Aż mam ochotę zapytać, czy chłopak to gorszy czy co? I na przekór stwierdzić, że ja chciałam 3-go chłopca. Im więcej takich uwag słyszę tym bardziej normalnie staję się agresywna.
Myślę, że potrzebujecie czasu żeby przyzwyczaić i siebie i bliskich do kolejnego synka w rodzinie. A marzenie o dziewczynce pewnie zostanie, jak wiele innych marzeń, których w życiu nie zrealizujemy. Ale dzięki temu możemy marzyć. Chińczycy twierdzą, że najgorszym przeklaństwem człowieka jest jak spełniają sie jego marzenia. Mój Tomek, który naprawdę chciał trzeciego synka, często mi powtarza, że ta moja wyczekana córeczka pewnie bardziej mi da popalić niż dwóch starszych razem wziętych. Nawet ta wyprawka mnie jakoś super nie kręci bo ja akurat nie przepadam za kolorem różowym. W każdym razie mocno Was przytulam dziewczyny.

ja byłam wczoraj na wizycie, moja Ewelinka zdrowa, dziewczyna już waży- 1190gram!!! wszystkie pomiary zgodne z wiekiem ciąży. Z tym, ze ułożona na razie pośladkowo. I mój gin mówi, że jak na następnej wizycie dalej tak będzie to rozważymy cc. I tu trochę mnie zaskoczył. Ja rodziłam do tej pory naturalnie, bez znieczulenia (w tym szpitalu nie stosują go wcale na życzenie) i za każdym razem byłam nacinana. Łatwo nie było ale jakiejś specjalnej traumy nie mam. Ale przynajmniej wiem czego mogę oczekiwac. A o cc, nie mam pojęcia wcale. Piranho (kurcze to już jutro!) musisz nam wszystko opowiedzieć żebym wiedziała jak to się je.
Tasha współczuje problemów z tym spojeniem, może Ciebie też czeka więc cesarka? A na pocieszenie Ci napiszę, że przytyłam już 9,5kg a nasza Piranha w całej ciąży tylko 8!
Wszystkie Was pozdrawiam

Mama oj fajnie fajnie żyć nadzieją, dopingujemy ci z całych siłi :) ale będzie impreza na forum jak test wyjdzie pozytywnie :))))
a jak przy ciastach jesteśmy to mam pytanie o twój sernik, bo ostatnio jak robiłam, to mi te herbatniki na spodzie przykleiły się do blachy...:baffled: smarujesz czymś blache?

Patrysiak Kochana jesteś :) dziękuję.
Wiesz ja już nieco się przeobraziłam jeśli chodzi o te starania, na początku chciałam szybko, już, natychmiast, bez problemów:-D
a życie nauczyło pokory ;)
wiem że zaciążenie to kwestia czasu i wiem że się uda :) więc cierpliwie dziergamy ..aż do skutku :p

pięknie Ewelinka rośnie :))) mój prezes też pośladkowo się ulokował, spokojnie, będzie dobrze ;)

Ostatnia edycja:
Patrysia ze corka to nie znaczy ze roz :) ja nadie na poczatku tak miałam ze dziewczynka to roz ale szybko mi minelo i prawie wszystko miała biale uwielbiam bialy tylko porostu jej ciuszki sie różniły tym ze pełno sukienek albo poprostu krój dziewczęcy i dlatego teraz musze duzo kupic do syna bo po nadii prawie nic sie nie nadaje ;/ a najwięcej rozu to mialam od ludzi jak przychodzili ja bardziej wybierałam fiolet i biały :) chłopca tez pewnie większości na bialo będę ubierać i krem bo nie lubię zieleni :)
mnie dziwi ze ci faceci sa tacy dziwni jak oni by meli same corki to by pewnie chcieli syna a jak kobieta chce corke to oni wtedy głupio gadają;/
moj tata mial 3 corki i ani razu mojej mamie nie powiedział ze chce syna albo wnuka mu to obojetne i tak powinien byc nastawiony facet :-)

reklama
truskawcia mi też ten sernik się do blachy potwornie kleił, nie umialam go pokroić.. ale był pyszny:-D ja dziś robię pomidorówkę, nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam pomidory, a że Mały ma ten wirus żołądkowy, to chcę mu zrobić jakąs delikatną zupę z ryżem.. chyba jak raz zjem taką zupę, to nie zaważy to na starankach dziewczynkowych?:sorry2:

patrysia są ćiwczenia, które mogą zwiększyć prawdopodobieństwo, ze dzidzia się obróci:tak:

Do góry