reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Stresa mam ale staram sie nie myslec.Jak czytam o tych waszych irygacjach i diecie rystrykcyjnej to nawet nadziei nie mam.
A ja gdybym nie byla w Poznaniu.u tego lekarza to bylabym na Zosie nadal nastawiona.Ale on byl tak pewny ze jak sie go spytalam czy napewno to sie usmiechnal i na dowod pokazal miedzy nogami.
A tak z ciekawosci to gdzie wy ta limonke kupujecie.Maz jak by o tych irygacjach uslyszal to by mnie wyslal do psychiatry.Choc ostatnio stwierdzil ze jakby na 100% wiedzial ze corke zrobi to by sie jeszcze raz zdecydowal...

Ostatnia edycja:
reklama
Andziak widzisz my tu się staramy żeby "zaplanowac" a ile par nic nnie robi i nap ma 2 czy nawet 3 dziewczynki, a jedni samych chłopców...
ja się łudzę też, że uda się ale rozum mi mówi co innego... i jak tak do pół roku nie uda mi się zajsc w ciąże odpuszczę te straranka o corcię...
A sama jedziesz na usg czy z mężem??

hmm teraz mnie zastrzeliłaś pyt o limonkę myślałam, że to normalna do kupienia np w warzywniaku i chciałam wycisąć sok jak z cytryny??;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Piranha, szok....II krecha jest widoczna ale nie tak samo jak kontorlna-a jak był negatywny to wgl nie było ani cienia.... wiec moze wczoraj lub dzis mam owu? przez ten spadek dzis?ale sluzu juz nie ma ...

Andziak nie będziesz sama!!! MY wszystkie bedziemy z Toba myslami kciuki juz trzymamy! myslisz, że o tej 16.40 wejdziesz? Mówiłas, że są opóźnienia? Jej bedziemy czekac na wieści...niech ładnie usg wydrukuje...

No u nas jest limonka-widziałm. Ale najpierw próbuje z replensem.

natusia, takie właśnie miałam przeczucie, że Twój organizm zrobi drugie podejście do owulki, tym bardziej, że tempka tak spada :tak:, trzymam kciuki! Zrób jeszcze jeden test później i zaobserwuj czy kreska ciemnieje czy jaśnieje gdyż nie wiadomo teraz czy jest już po piku LH i stężenie tego hormonu spada czy też dopiero pik przed Tobą. Co do tych par mających syna i córkę bez planowania - przy prawdopodobieństwie 50% nie jest to aż takie trudne :-D, poza tym niektóre pary mają większą skłonność do poczęcia dziecka danej płci, np. mężczyzna ma kiepskiej jakości plemniki, ma pracę czy tryb życia powodujący przegrzewanie jąder, kobieta np. ma naturalnie niskie pH i mało śluzu, nieświadomie zakwasza organizm dietą, ma wysoki progesteron itp. itd.

Andziak
, limonkę zakupisz np. na dziale spożywczym w różnych większych hipermarketach. Jutro wszystkie będziemy myślami i kciukowym wsparciem z Tobą! Najważniejsze, że skończy się ta niepewność gdyż to chyba ona najbardziej rozstraja psychikę, w każdym razie u mnie tak jest, wolę zawsze wiedzieć czy wóz czy przewóz a najbardziej mnie dobija niepewność.

Mama, tempka dalej w niebiosach, trzymam kciuki! :-)

Z ta plcia moze i tak ale jest wiele par ktore maja bez planowania mieszane dzieci.Moja kuzynka ma 2 synow i 2 corki.Na bank bez planowania i wyliczania.U mnie u wszystkich ciotek mieszane dzieci byly

Piranha, mogłabys mi odp tylko jeszcze czy ten replens mogę użyć na palcu i włozyć do śrdoka, czy tym aplikatorem? Bo zakupiłam go przed chwilą, oby nie podwyższył mi ph bo padne... i wtedy juz pozostaną irygace:szok: nie ukrywam, że ich nie chce...za duzo z tym zamieszania jak dla mnie...
Ale jajnik lewy mnie boli od 11, że szok...więc podejrzewam, że owu jest a testy juz będą jaśnieć bo wychodzą poztyt.przed owu... i znowu zonk.

No wlaśnie... czemu tak jest, że nie ktorym sie udaje, a niektórym nie to już wie Ten u Góry:tak:...

Reszta babeczek pewnie odpoczywa z rodzinką, my po obiedzie, pogoda dopisuje więc pewnie się gdzieś wybierzemy.;)

Andziak,
a ze strony mojej mamy same dziewczyny prawie i ja tez mam 2 siostry, a ja mam synka.... no a moja kolezanka przed chwila wyslala mi fotke córci-ur 06.06 ..... ma juz synka...

mama, ja tez chce zobaczyć i oczy nacieszyc Twoim wykresikiem;))

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Andziak, to prawda, jak się ma te 50% prawdopodobieństwa to tak statystycznie połowa par będzie miała drugie dziecko odmiennej płci jak pierwsze :-) Moja siostra też ma i synka i córkę a nic nie planowała ...ale nieświadomie trafiła w coś w stylu O+12 gdyż starania były kilka czy kilkanaście godzin po owulacji :-)

natusia
, Replens powinno się wycisnąć na koniuszek palca i tylko tyle zaaplikować do środka, nie należy korzystać z tych aplikatorów tak jak w przypadku Rephresha.

Do góry