Piranha
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 21 Wrzesień 2010
- Postów
- 4 273
Irygacje:
Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.
Wartość pH mierzymy albo przy pomocy pasków pH do śluzu (np. firmy Merck) albo przy pomocy miernika cyfrowego (ten drugi jest niezbędny gdy w śluzie występuje "low ionic strength" - wówczas paski pH nie działają a wskazują cały czas ten sam, zazwyczaj niski wynik, "LIS" może się pojawić przy niewłaściwych proporcjach Ca:Mg, powinny one wynosić 2:1). Zaleca się mierzyć pH bardziej zasadowego śluzu szyjkowego, śluz na ściankach pochwy ma często dużo niższe pH.
Przy staraniach o dziewczynkę zaleca się albo codzienne współżycie albo minimum 7-dniową abstynencję (wówczas podobno bardzo spada w spermie ilość plemników). Mniejsza ilość plemników występuje też wieczorem w porównaniu do poranka. Starania powinny być bez kobiecego orgazmu – podnosi on pH.
Zalecane są gorące kąpiele i prysznice brane przez mężczyznę.
Należy unikać rano dużej ilości cukru w krwi (dobrze zatem nie jeść śniadań albo jeść takie z niska ilością węglowodanów).
I na koniec o wpływie jonów. Dodatnie sprzyjają poczęciu chłopca a ujemne - dziewczynki. Wiosną jest troszkę więcej jonów - jak +, latem jest jeszcze więcej jonów -, jesienią już troszkę więcej jonów + a zimą najwięcej jonów +. Od pełni księżyca do 1 dnia przed nowiem jest więcej jonów + a od nowiu do 1 dnia przed pełnią więcej jonów -. Tak więc starając się latem w czasie nowiu i po nim mamy większe na dziewczynkę. Można też zakupić sobie biżuterię z turmalinu emitującą cały czas jony ujemne.
Inne czynniki emitujące jony ujemne: poruszające się powietrze, woda nad morzem, wodospady, góry, ogień, nów, wapń, magnez, prysznic, rośliny, zbiorniki z rybami, fontanny, wentylatory, lato, asparagus pierzasty, lampy solne, małe fontanny domowe, biżuteria z hematytu i różowego kwarcu, lasy sosnowe, świece z wosku pszczelego, żwawy spacer na świeżym powietrzu, ametyst, turmalin, kwarc dymny, onyks, sauna, węgiel drzewny, poruszająca się woda, jony ujemne są naturalnie produkowane przez wiatr i deszcz, ogrzewanie wodą, olejki: bergamotowy, cedrowy, eukaliptusowy, grejpfrutowy, lawendowy, cytrynowy, mandarynkowy, pomarańczowy, patchouli, z drzewa sandałowego.
Do produktów zalecanych w diecie chłopczykowej (których należy jeść jak najmniej planując dziewczynkę) należą m.in. seler, pomidory (wszystkie rodzaje), marchewki amsterdamskie (tzw. karotki), brzoskwinie, gruszki, mięso (ale nie ryby), ziemniaki (są bardzo bogate w potas), morele, banany, jabłka, czereśnie, ananasy, pomarańcze, arbuzy, cukinia. Należy jeść jak najwięcej gorących posiłków gdyż działają zakwaszająco. Z herbat zalecana jest tylko miętowa. Dieta dziewczynkowa nie tylko dostarcza Ca i Mg ale także zakwasza i podnosi poziom progesteronu. W diecie dziewczynkowej zalecane są takie produkty jak: mleko (najlepiej znaleźć takie z niską zawartością potasu ...tylko że z reguły na opakowaniu nie zaznaczają tego), jogurty, kefir, truskawki i maliny, guma do żucia bez cukru, ser parmezan, jajka, biały ser, chleb o niskiej zawartości sodu, ryby (należy ugotować w 500 ml wody by zredukować ilość sodu), por, zielona fasolka, ogórki, niskosodowy majonez, żurawina (świeża lub suszona), biały ryż, płatki kukurydziane, ryż dmuchany, jagnięcina/baranina (polędwica), piersi z kurczaka, nie należy jeść czerwonego mięsa ponieważ podnosi testosteron.
Podział produktów spożywczych pod kątem wpływu na pH organizmu:
Produkty silnie alkalizujące:
soda, sól morska, woda mineralna, pestki dyni, soczewica, algi morskie, cebula, korzeń kolokazji (taro), korzeń lotosu, bataty (słodkie ziemniaki), limonka, cytryna, nektarynki, persymona (inaczej zwana kaki, sharon, jabłkiem orientu lub hurmą wschodnią), maliny, arbuzy, mandarynki, ananasy
Produkty średnio alkalizujące:
morele, przyprawy, kombucha (grzyb herbaciany), melasa, sos sojowy, orzechy nerkowca, kasztany, pieprz, kalarepa, pasternak, czosnek, szparagi, kapusta włoska, pietruszka, cykoria, rukola (rokietta siewna), zielona musztarda, korzeń imbiru, brokuły, grejpfruty, kantalupa, spadź, cytrusy, oliwki, marchewki, mango
Produkty słabo alkalizujące:
większość ziół, zielona herbata, herbata Mu Tea, syrop ryżowy, ocet jabłkowy, sake, jaja przepiórki, olej z wiesiołka, ziarna sezamu, tran, migdały, kiełki, ziemniaki, słodka papryka, grzyby, kalafior, kapusta, brukiew, żenszeń, bakłażan, dynia, zielona kapusta, gruszki, awokado, jabłka (kwaśne), jeżyny, wiśnie, brzoskwinie, papaja
Produkty bardzo słabo alkalizujące:
herbata imbirowa, ocet Ume-Su ( z moreli ume-boshi), ghe (masło klarowane), jajka kaczki, owies, kawa zbożowa, ziarno komosy ryżowej (zwane quinoa lub ryż peruwiański), ryż Japonica, ryż dziki, olej z awokado, większość nasion, olej kokosowy, olej z oliwek, olej lniany, brukselka, buraki, szczypiorek, kolendra, seler, ketmia piżmowa (okra), ogórek, rzepa, soki z wyciskanych owoców, sałata, pomarańcze, banany, borówki, rodzynki, porzeczki, winogrona, truskawki
Produkty bardzo słabo zakwaszające:
curry, miód, syrop klonowy, ocet winny, śmietana, masło, ser kozi i owczy, kurczak, żelatyna, organy (wątróbka, serca, nerki itp.), dziczyzna, ryby, kaczka, proso (kasza jaglana), amarantus, brązowy ryż, olej z pestek dyni, olej z pestek winogron, olej słonecznikowy, orzeszki piniowe, olej kanola, szpinak, bób, fasolnik chiński, fasolka szparagowa, cukinia, sos Chutney, rabarbar, orzech kokosowy, guawa (gruszla, guajawa), suszone owoce, figi, daktyle
Produkty słabo zakwaszające:
wanilia, alkohol, czarna herbata, ocet balsamiczny, mleko krowie, ser pleśniowy, ser sojowy, mleko kozie, mięso dzikich zwierząt, baranina, jagnięcina, dziczyzna, mięso łosia, małże, mięczaki, gęś, indyk, gryka, pszenica, orkisz, teff, kamut, mąka farina, kasza manna, biały ryż, olej z migdałów, olej sezamowy, Olej z krokosza barwierskiego, tapioka, seitan, tofu, fasola pinto, fasola biała, fasola granatowa, fasola czerwona, fasola adzuki, fasola lima, boćwina, śliwki surowe i suszone, pomidory
Produkty średnio zakwaszające:
gałka muszkatołowa, kazeina, proteiny mleka, biały ser, mleko sojowe, wieprzowina, cielęcina, mięso niedźwiedzia, omułki, kalmary, kurczak, kukurydza, kasza owsiana, żyto, otręby owsiane, orzeszki pistacjowe, olej kasztanowy, smalec, pekan, olej palmowy, zielony groszek,
orzeszki ziemne, groszek śnieżny, inne rośliny strączkowe, ciecierzyca, żurawina, granaty
Produkty silnie zakwaszające:
słodziki, budyń, kisiel, galaretka, dżem, sól stołowa (NaCl), piwo, drożdże, piwo, chmiel, słód, cukier, kakao, ocet biały, ser topiony, lody, wołowina, homar, bażant, jęczmień, olej z nasion bawełny, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, soja, napoje
bezalkoholowe, szczególnie typu Cola (żeby zneutralizować szklankę Coli o pH 2,5 potrzeba aż 32 szklanek zasadowej wody o pH 10).
Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.
Wartość pH mierzymy albo przy pomocy pasków pH do śluzu (np. firmy Merck) albo przy pomocy miernika cyfrowego (ten drugi jest niezbędny gdy w śluzie występuje "low ionic strength" - wówczas paski pH nie działają a wskazują cały czas ten sam, zazwyczaj niski wynik, "LIS" może się pojawić przy niewłaściwych proporcjach Ca:Mg, powinny one wynosić 2:1). Zaleca się mierzyć pH bardziej zasadowego śluzu szyjkowego, śluz na ściankach pochwy ma często dużo niższe pH.
Przy staraniach o dziewczynkę zaleca się albo codzienne współżycie albo minimum 7-dniową abstynencję (wówczas podobno bardzo spada w spermie ilość plemników). Mniejsza ilość plemników występuje też wieczorem w porównaniu do poranka. Starania powinny być bez kobiecego orgazmu – podnosi on pH.
Zalecane są gorące kąpiele i prysznice brane przez mężczyznę.
Należy unikać rano dużej ilości cukru w krwi (dobrze zatem nie jeść śniadań albo jeść takie z niska ilością węglowodanów).
I na koniec o wpływie jonów. Dodatnie sprzyjają poczęciu chłopca a ujemne - dziewczynki. Wiosną jest troszkę więcej jonów - jak +, latem jest jeszcze więcej jonów -, jesienią już troszkę więcej jonów + a zimą najwięcej jonów +. Od pełni księżyca do 1 dnia przed nowiem jest więcej jonów + a od nowiu do 1 dnia przed pełnią więcej jonów -. Tak więc starając się latem w czasie nowiu i po nim mamy większe na dziewczynkę. Można też zakupić sobie biżuterię z turmalinu emitującą cały czas jony ujemne.
Inne czynniki emitujące jony ujemne: poruszające się powietrze, woda nad morzem, wodospady, góry, ogień, nów, wapń, magnez, prysznic, rośliny, zbiorniki z rybami, fontanny, wentylatory, lato, asparagus pierzasty, lampy solne, małe fontanny domowe, biżuteria z hematytu i różowego kwarcu, lasy sosnowe, świece z wosku pszczelego, żwawy spacer na świeżym powietrzu, ametyst, turmalin, kwarc dymny, onyks, sauna, węgiel drzewny, poruszająca się woda, jony ujemne są naturalnie produkowane przez wiatr i deszcz, ogrzewanie wodą, olejki: bergamotowy, cedrowy, eukaliptusowy, grejpfrutowy, lawendowy, cytrynowy, mandarynkowy, pomarańczowy, patchouli, z drzewa sandałowego.
Do produktów zalecanych w diecie chłopczykowej (których należy jeść jak najmniej planując dziewczynkę) należą m.in. seler, pomidory (wszystkie rodzaje), marchewki amsterdamskie (tzw. karotki), brzoskwinie, gruszki, mięso (ale nie ryby), ziemniaki (są bardzo bogate w potas), morele, banany, jabłka, czereśnie, ananasy, pomarańcze, arbuzy, cukinia. Należy jeść jak najwięcej gorących posiłków gdyż działają zakwaszająco. Z herbat zalecana jest tylko miętowa. Dieta dziewczynkowa nie tylko dostarcza Ca i Mg ale także zakwasza i podnosi poziom progesteronu. W diecie dziewczynkowej zalecane są takie produkty jak: mleko (najlepiej znaleźć takie z niską zawartością potasu ...tylko że z reguły na opakowaniu nie zaznaczają tego), jogurty, kefir, truskawki i maliny, guma do żucia bez cukru, ser parmezan, jajka, biały ser, chleb o niskiej zawartości sodu, ryby (należy ugotować w 500 ml wody by zredukować ilość sodu), por, zielona fasolka, ogórki, niskosodowy majonez, żurawina (świeża lub suszona), biały ryż, płatki kukurydziane, ryż dmuchany, jagnięcina/baranina (polędwica), piersi z kurczaka, nie należy jeść czerwonego mięsa ponieważ podnosi testosteron.
Podział produktów spożywczych pod kątem wpływu na pH organizmu:
Produkty silnie alkalizujące:
soda, sól morska, woda mineralna, pestki dyni, soczewica, algi morskie, cebula, korzeń kolokazji (taro), korzeń lotosu, bataty (słodkie ziemniaki), limonka, cytryna, nektarynki, persymona (inaczej zwana kaki, sharon, jabłkiem orientu lub hurmą wschodnią), maliny, arbuzy, mandarynki, ananasy
Produkty średnio alkalizujące:
morele, przyprawy, kombucha (grzyb herbaciany), melasa, sos sojowy, orzechy nerkowca, kasztany, pieprz, kalarepa, pasternak, czosnek, szparagi, kapusta włoska, pietruszka, cykoria, rukola (rokietta siewna), zielona musztarda, korzeń imbiru, brokuły, grejpfruty, kantalupa, spadź, cytrusy, oliwki, marchewki, mango
Produkty słabo alkalizujące:
większość ziół, zielona herbata, herbata Mu Tea, syrop ryżowy, ocet jabłkowy, sake, jaja przepiórki, olej z wiesiołka, ziarna sezamu, tran, migdały, kiełki, ziemniaki, słodka papryka, grzyby, kalafior, kapusta, brukiew, żenszeń, bakłażan, dynia, zielona kapusta, gruszki, awokado, jabłka (kwaśne), jeżyny, wiśnie, brzoskwinie, papaja
Produkty bardzo słabo alkalizujące:
herbata imbirowa, ocet Ume-Su ( z moreli ume-boshi), ghe (masło klarowane), jajka kaczki, owies, kawa zbożowa, ziarno komosy ryżowej (zwane quinoa lub ryż peruwiański), ryż Japonica, ryż dziki, olej z awokado, większość nasion, olej kokosowy, olej z oliwek, olej lniany, brukselka, buraki, szczypiorek, kolendra, seler, ketmia piżmowa (okra), ogórek, rzepa, soki z wyciskanych owoców, sałata, pomarańcze, banany, borówki, rodzynki, porzeczki, winogrona, truskawki
Produkty bardzo słabo zakwaszające:
curry, miód, syrop klonowy, ocet winny, śmietana, masło, ser kozi i owczy, kurczak, żelatyna, organy (wątróbka, serca, nerki itp.), dziczyzna, ryby, kaczka, proso (kasza jaglana), amarantus, brązowy ryż, olej z pestek dyni, olej z pestek winogron, olej słonecznikowy, orzeszki piniowe, olej kanola, szpinak, bób, fasolnik chiński, fasolka szparagowa, cukinia, sos Chutney, rabarbar, orzech kokosowy, guawa (gruszla, guajawa), suszone owoce, figi, daktyle
Produkty słabo zakwaszające:
wanilia, alkohol, czarna herbata, ocet balsamiczny, mleko krowie, ser pleśniowy, ser sojowy, mleko kozie, mięso dzikich zwierząt, baranina, jagnięcina, dziczyzna, mięso łosia, małże, mięczaki, gęś, indyk, gryka, pszenica, orkisz, teff, kamut, mąka farina, kasza manna, biały ryż, olej z migdałów, olej sezamowy, Olej z krokosza barwierskiego, tapioka, seitan, tofu, fasola pinto, fasola biała, fasola granatowa, fasola czerwona, fasola adzuki, fasola lima, boćwina, śliwki surowe i suszone, pomidory
Produkty średnio zakwaszające:
gałka muszkatołowa, kazeina, proteiny mleka, biały ser, mleko sojowe, wieprzowina, cielęcina, mięso niedźwiedzia, omułki, kalmary, kurczak, kukurydza, kasza owsiana, żyto, otręby owsiane, orzeszki pistacjowe, olej kasztanowy, smalec, pekan, olej palmowy, zielony groszek,
orzeszki ziemne, groszek śnieżny, inne rośliny strączkowe, ciecierzyca, żurawina, granaty
Produkty silnie zakwaszające:
słodziki, budyń, kisiel, galaretka, dżem, sól stołowa (NaCl), piwo, drożdże, piwo, chmiel, słód, cukier, kakao, ocet biały, ser topiony, lody, wołowina, homar, bażant, jęczmień, olej z nasion bawełny, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy brazylijskie, soja, napoje
bezalkoholowe, szczególnie typu Cola (żeby zneutralizować szklankę Coli o pH 2,5 potrzeba aż 32 szklanek zasadowej wody o pH 10).