reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kubolinka tak jutro.Zdrowka dla synka.Maz tez drugiego chcial syna /Potem juz corki.myslal ze tak jak bedzie chcial tak bedzie jak za pierwszym i drugim razem.Mnie tez sciska jak czytam o pakowaniu rozowych ubran.Ale coz

reklama
Kubolinka dziekuje.Ja z pierwszym i drugim synem jakbym wiedziala o planowaniu to probowalabym cos pokombinowac.A ze chcielismy dziecko to za kazdym razem raz w owulke i od razu ciaza.Bo myslalam ze tylko w owulke mozna zajsc

hej dziewczynki:-)

ale padnięta jestem, jak rano o 8 wyszliśmy z domu, tak teraz dopiero wróciliśmy.. byliśmy w kościele, na basenie 2 godz, u moich rodziców.. i jakoś zleciało.. i jutro znowu poniedziałek bleeee

natusia co do faz księzyca, to nów zaczyna się 19 czerwca.. kurcze, chyba będę mieć wcześniej owu:baffled:

pirania ale masz cudny brzusio!!! w ogóle, jaka chudzinka z Ciebie!!! a ile Kajusia teraz waży?
a`propos Weledy, to my polecamy z tej firmy olejek do masażu krocza:tak:

kasia a co za różnica z tym progesteronem? przecież zrobiłaś go w II fazie cyklu,a to najważniejsze

noemi a `propos Twojego pytania, to wcale nie jest ono głupie;-) wiadomo, ze teraz większość kobiet goli srom, jednak jakby nie było, książki piszą, że owłosienie łownowe stanowi naturalną barierę np. dla wnikania bakterii, wirusów itd:tak: no, ale wiadomo, teraz chyba mało jest kobiet, które się nie golą

marzycielka, natusia nie możemy się poddawać, dziewczyny... może to spadki tempki zapowiadające skok?

andziak limonka do kupienia w supermarketach tych większych
.. widzę że z syna rysownik rośnie:tak: super

mama kubulki ja męża nie namawiam na suplementy, sama je biorę i tyle:tak:

Ostatnia edycja:
Wiecie co ja już do głowy dostaję... boję się zdecydować tylko na metodę 0+12 bo boję się że nie załapie bo będę miała monitoring to na pewno będę wiedzieć że już po owu i wtedy byśmy działali. Ale sobie myślę, że np wystopowalibyśmy tak na 2 dni przed owu potem działania po owu czyli 0+12 a przez ten czas jakoś z M byśmy pozbywali się odpowiednio plemniorów, żeby czasem nie mieć chłopczykowego odstępu. Co Ty na to Piranha? Z moją infekcją chyba lepiej dziś ale zobaczę jutro mam 6 globulek i to jest antybiotyk i maść też mam, kurczę myślę, że to z tego golenia...

Andziak trzymam mocno kciuki!! Napiszę jeszcze później

andziak jutro bede trzymala za Ciebie kciuki:tak:
a co do odczucia zawodu czy zazdrosci na widok malych dziewczynek to myslalam ze mam to juz za soba, ale okazuje sie ze jednak nie...
dzisiaj jak bylismy najpierw w kosciele a potem nad woda to naprawde byly same malzenstwa, z 2 dzieci- z synkiem i coreczka:szok: i(tylko jedna byla para z 2 synkami). no i tak sobie siedzialam i myslalam....dlaczego tak wielu parom sie udaje, a nam nie.......Dlaczego tak wiele malzenstw ma parke bez staran, a ja pomimo staran nie mam....I dzisiaj pierwszy raz od tego czasu kiedy zaakceptowalam fakt ze bede miala 2 synkow zrobilo mi sie strasznie smutno, zle i tak przykro....
I jak na zlosc obok nas na kocyku siedzialo wlasnie malzenstwo z 2 dzieci (oczywiscie straszy synek i mlodsza coreczka.). Ta dziewczynka to taki slodziaczek, cukiereczek, oczko w glowie calej rodzinki, nawet tego bracisza.....Przeslodki widok.. Naprawde pozazdroszcilam...:-(

Takze dzisiaj nie poznaje siebie kompletnie:no:

kosmo to zupełnie naturalne.. bo mimo, ze zaakceptowałaś fakt, że pod sercem masz synusia, to przecież marzenie o córce zawsze jest i będzie...

mama kubulki no Pirania pisała, że faceci też mogliby brać, ale nie cisnę mojego M...

Ostatnia edycja:
ewcik dziekuje. ale ja juz osiagnelam taki stan ze naprawde nie czulam potrzeby posiadaniacoreczki, naprawde! czulam sie szczesliwa i spelniona ze bede miala 2 synkow. az normalnie sie sama sobie dziwialam. juz obojetnie reragowalam na male dziewczynki, na ubranka w sklepach dzieciecych i na wszystko inne co bylo zwiazne z malymi dziewczynkami. naprawde w moim sercu i umysle pragnienie i marzenie o corce jakby zagaslo. myslalam ze wlasnie Ten z Gory tak sprawil zebym mogla cieszyc sie w pelni z dzieciatka ktore nosze pod sercem....
ALe dzisiaj mnie naprawde ruszylo. a moze to hormony przedporodowe daja o sobie znac?;-)
ps. Marcelek to nie u nas;-)my jeszcze nie zadecydowalismy jak synek ma sie nazywac:-D

reklama
mama, ja tez chce zobaczyć i oczy nacieszyc Twoim wykresikiem;))

Natusia bardzo proszę :))

Obserwacja cyklu - enpr.pl

my mieliśmy gości -jedno z tych małżeństw z którymi bylismy w górach-mają parkę więc dzieci ślicznie się bawili a my grill i lody i słodkie i dooopki nam urosły:-D:-D

Kosmo- tulę kochana...tulę mocno .....

Pirania no póki co tempka się trzyma :)

Marzycielka,Natusia ,ale Wy się macie w tym cyklu...

Noemi -mogła mieć wpływ depilacja bikini dlatego do każdego goleniu musisz używać nowej maszynki...
ja woskuję więc nie mam tego problemu..
a poza tym mi ginek zawsze powtarzał ,że włosy właśnie chronią przed zakażeniem...

coś to jeszcze miałam ,ale syn czeka na czytanie bajki....

Do góry