reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kosmo Pirania troche zazdroszcze wam tych zamknietych szyjek.Ale niech sie otwieraja potem szybciutko/Moja jest b.zdradliwa.Rozwarcie juz w okolicach 20 tyg.Strach o dzidziusia.A potem przy porodzie 5 cm i rozwiera sie okropnie wolno.Jak ma to wtedy problem.
A was ruszy spacery sex sprzatanie
Rozmawialam z sasiadka.Jej syn szedl do komuni a teraz urodzila corke/Stwierdzila ze to nie takie trudne bo mozna wylosowac jedna z dwoch kol.Niebieska lub rozowa/A ja stwierdzilam ze niech sprobuje wylosowac 4 niebieskie pod rzad.Mowila tez ze jej bratowa z Poznania niedawno urodzila.I u niej lekarz do polowy ciazy mowil syn od polowy cirka.Jest corka

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobitki

Czytam Was cierpliwie, sporo tego było :)

Dido fajna córcia, też taką bym chciała :-)

Andziak, Natusia, też miałam kiepski dzień wczoraj, przyszła wściekła @ i mnie zlało... Grrrr. Żeby to chociaż ostatnia w tym roku była... Pozytyw jest taki, że w tym cyklu zaczynamy starania:szok:

Czarodziejka, gratulacje udanych chrzcin! To spory wysiłek organizacyjny, pamiętam...

MissBella, kciuki za 26 czerwca, wszystkiego się dowiesz! Dzięki za fluidki:cool2:

Truskaffka, walcz i ślij wieści z placu boju:-D

Kosmo, ja rodziłam w wodzie - polecam. Bardzo szybko poszlo rozwarcie, troche mniej boli. Nie udało się z innych względów i było cc na końcu, ale bez tej wanny chyba bym umarła...

Pirhania, nie stresuj sie kobieto, ciąża donoszona i wszystko będzie dobrze! Daj jutro znać co powiedzieli. Ściskam

Merylin, gratuluję małego kochanego mężczyzny. Synusie są fajne i przytulaste:-)

Andziak, moja szyja robiła straszne jaja, ale jakoś wytrzymała... Ostatni miesiąc ciąży w ogóle jej nie było, a dzieć siedział w środku

Pozdrawiam wszystkie serdecznie

Dobranoc

Kociatka ja w 38 tyg chodzilam z rozwarciem na 4,5 cm. a porod i tak wywolali.Bo skurcze byly czesto ale nie porodowe.
Pirania u mnie na fotce chyba bylo podobnie ale u nnie dzidzia miala nogi w gore.A to jest dziwnie jakos.

Noemi, Piranha mi coś takiego poleciła i łykam - z Magnezem i wit D. Przysłali naprawdę expresowo!

Ha, Andziak, ja leżałam 4 miechy ze skracającą się szyjką, łykałam piguły a potem... też mi wywoływali poród. No ale przynajmniej donosiłam

Noemi, jeśli M ma silne plemniki to mogły tyle przeżyć, znam wiele przypadków ciąż, w których plemniki przeżyły 4-5 dni (podobno mogą przeżyć aż 7 dni ale to już chyba jakieś niezłe komandosy muszą być ;-)) ...mojego M plemniki niestety nawet 2 dni nie przeżywały i udało się dopiero przy 24-godzinnym odstępie. Trzymam kciuki! Co do Calcium Citrate to ja dokładnie taki łykałam :tak:, witamina D bodajże też sprzyja poczęciu dziewczynki :-)

Ewcik, owulka na pewno będzie bo Twoje cykle choć długie to są owulacyjne, trzymaj rękę na pulsie i rób testy :tak: a ja trzymam kciuki! :-)

Andziak
, moja koleżanka miała podobną sytuację, w pierwszej ciąży miała założony szew na szyjkę, w drugiej niestety lekarze zbagatelizowali sprawę i poroniła córeczkę w 20 tygodniu. Sama widzisz, że nie można przekreślać jeszcze Zosi :-), te zdjęcia były z 15 tygodnia a we wcześniejszym etapie ten wyrostek jest jeszcze dłuższy ...no ale lepiej nastawić się na synka i mieć różową, gigantyczną niespodziankę na USG ...jeszcze tylko 6 dni.

kociatka, dzięki! :-)

Hej dziewczyny!

Zasnęłam po 2 (i budziłam się co chwilę) a synek po 4 obudził się z koszmarnym płaczem i do teraz (a jest już po 5) nie mogę go uspokoić :-( Nie będę miała kiedy tego odespać w dzień bo mam tą wizytę w szpitalu a potem najazd gości, M zamiast mi pomóc to się drze na Krzysia i jeszcze bardziej sprawę pogarsza :-( Mam nadzieję, że Wasz dzień zaczął się lepiej.

Tasha, kciuki za dzisiejszą wizytę!

Miłego dzionka dla wszystkich!

PS. Udało się uspokoić Krzysia i oddelegować do M :-), uciekam chwilkę pospać :-)

Ostatnia edycja:
hej babeczki!!!

Pirania - oby w szpitalu były same dobre wieści!!! nie bój się, że już tuż tuż, chętnie bym się z Tobą zamieniła na terminy:-), będzie dobrze!!!
Noemi - tak, zaszłam w monitorowanym cyklu, bo też miałam dłuuugie cykle 41 dniowe:baffled:, więc chodziłam na monitoring a oprócz tego robiłam w domu testy owu i jak pojawiła się wyraźna kreska testowa, tak wyraźna jak kontrolna zatrzymaliśmy się , ginka potwierdziła pęcherzyk , w czwartek pęcherzyk pękł, więc w piątek o 6 rano jeszcze szybki seksik (bo spieszyliśmy się do pracy:-D); więc starania były codziennie do wtorku, w środę test pozytywny i pęcherzyk na monitoringu, więc stop, w czwartek owu, w piątek rano seksik i... ciąża:-D

za godzinę uciekam na wizytę, potem szybkie zakupy, pozdrawiam serdecznie i życzę udanego dnia!!!

WITAM:)

Dopiero dzisiaj mam czas aby zajrzeć do was:)

Niedziela zakupy w Auchanie a potem goście...
Wczoraj do rodziców jechaliśmy i po aparat...

Zmęczona jestem tymi dniami ze od dzisiaj rano tak jakoś słabo mi...

Pozdrawiam:)

reklama
Do góry