reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ufff.. Marcelino śpi, M na koszu, oglądam na wspólnej, piszę do Was i jem musli crunch z truskawkami:-D

pirania trzymam kciuki za jutrzejszy dzień i nie mogę się doczekać informacji od Ciebie :*

monico super Zuzina rośnie, oby tak dalej:tak:mój synek też mało spał plus kolki do tego..

dido cudna jest Twoja córcia, ahhhhhhhhhh....

merylin gratuluję syneczka, niech zdrowo rośnie Maleństwo!

kosmo poród w wodzie to super sprawa, a raczej poród DO wody.. bo to różnica, dlatego warto to sprawdzić. Szpitale piszą, ze mają możliwość porodu W wodzie, gdzie słowo "W" oznacza, że owszem, przez I okres porodu możesz yć w wodzie, ale na sam finał wyciągają i kładą na łóżko:szok: także się dowiedz dokładnie;-)i działajcie z mężem, co by szyjkę przygotować:-D jeżeli chodzi o gaz, opinie są różne.. na jedne w ogóle nie działa, u innych powoduje nudności a u części faktycznie wprowadza stan radości na sam szczyt skurczu;-) działa krótko, więc co 1-2 skurcze trzeba się zaciągać. Z efektów ubocznych to po porodzie mogą wystąpić bóle głowy. Co do ważenia i mierzenia, to dzidzia przez te 2 godz gdy będziecie się tulić, nie schudnie ani nie urośnie, więc zgodnie ze standardem masz prawo to egzekwować

truskafcia właśnie zrobiłam test owu i raczej negatywny. za tydzien ide na monit

reklama
merylin pojecia nie mam jak przeoczyłam twój post!!!
GRATULUJE ZDROWEGO SYNECZKA!!!!!!!!
36_3_11.gif

Bedziesz napewno bardzo szczesliwa~!!!!!!!:):tak:

Kosmopolitan no to Koniecznie dzialajcie z mezem...ale dzis jest szyjKa długa a z dnia na dzien sytuacja moze sie diametralnie zmienic...
Jestem bardzo cieKawa Twojego bobasKa..malego, pachnącego, słodziutKiego!!!!:)
~~~~~~~~

DziołszKi a ja na chwiKe , MaKsio mi zasypia a potem mamy wieczór z małzem na totalnym luzie, zamówilismy sobie Sushi
36_13_9.gif
i bedziemy popijac winKo:))))
7_4_33.gif

Zatem do Jutra. Buziaczki

Ostatnia edycja:
hej Ewcik. ja tez zrobilam test owulacyjny i nadal negatywny :-(
u mnie dzis 12dc wiec czekam dalej.

cos tu dzisiaj cicho. gdzie wy sie podziewacie dziewczyny :confused:

Ostatnia edycja:
malin gratuluje zdrowej dzidzi i super podejscia:tak: brawo :tak::tak::tak:

ja tez dzisiaj bylam na wizycie i ku mojemu zdziwieniu zyjka nadal dluga zamknieta:szok: a bylam przekonana ze juz moze cos sie ruszylo bo ostatnio caly czas mi dolega. no ale znajac zycie to sie przeterminuje:wściekła/y:
synek wazy juz 3200kg i jest z cala pewnosscia chlopczykiem:tak: dzisiaj na dowod pokazal jajka :-) takze niespodzinki przy porodzie nie bedzie.

daria mnie tez interesuje porod w wodzie i ta klinika w ktorej chce rodzic daje taka mozliwosc (oczywiscie jezli wanna bedzie wolna). dzisiaj nawet mnie oprowadzono po salach porodowych i widzialam jak to wszystko wyglada. powiedzialam ze chce unikanc naciecia krocza i ze zalezy mi na pozycjach wertykalnych. polozna powiedziala ze ona jest otwarta na propozycje rodzacej ale wywnioskowalam ze nie wszystkie polozne sa takie:wściekła/y:
powiedzialam tez ze nie chce znieczulenia zoo i czy maja do zaoerowania cos innego. podobno nawet maja ten gaz rozweselajcy, ale dopiero od wczoraj wiec zadna rodzaca jeszcze go nie przetestowala. mam nadzieje ze nie bede przecierac szlakow:-D wiecie cos na temat tego gazu?
i co z innymi znieczuleniami? ja nie mam doswiadczenia bo mialam zoo.

aha zapytalam rowniez co w razie gdybym chciala miec dziecko przy sobie przez 2 godziny bezposrednio po porodzie, no i tu znowu schodu- nie ma takiej praktyki. oczywiscie dziecko przyklada sie do piersi matki bezposdrednio po porodzie ale potem jest zabierane do mierzenia i wazenia (niby szybko to nastepuje) , mycia i ubierania, a potem od razu mama jest wieziona z dzieckiem na sale...

tak szczerze to mam mieszane uczucia- pomimo ze to prywatna klinika to tak naprawde nie do konca ida na rękę rodzacej.

u nas wszedl ten gaz (tzn w polsce) ja nie mialam okazji skorzystac ale kolezanka tak mowi ze bole czuc delikatnie fajna sprawa:) mi polzona mowila ze tutaj zazwyczaj rodza na krzeslku lub w wannie ze malo kto w lozku jak w ogle bylam w tej sali to same drabinki pilki szunurki i przerozne rzeczy :) ona mowi ze mi bedzie kazala na krzeselku bo mowi szybko idzie i wlasnie bez naciecia :) ja z nadia próbowałam na krzesełko ale nie dalam rady bo tak mnie plecy bolaly ze tylko bylo mi dobrze jak leżałam;/ i pilka byla pomocna na bol pleców:)

Mama, brzmi obiecująco, trzymam kochana kciuki! ...czyli testować będziesz w okolicy mojego terminu, miejsce się zwolni więc HOP wskakuj na nie :-D

Merylin, gratuluję zdrowego dzidziusia! Super masz podejście! A według mnie wielce prawdopodobne, że to była "nastroszona" pipulka :-D Na in-gender jest taki post gdzie dziewczyna ostrzega iż zdjęcia USG z 15 tygodnia są bardzo mylące, sama zobacz jak wyglądała jej córeczka w 14t4d:

MISLEAD2EDIT.JPG

MISLEADEDIT.JPG

MISLEAD4EDIT.JPG

Masz jakieś fotki z USG?

Ewcik, a co oznacza "raczej" negatywny? :-) Bo jak kreska testowa jest dość wyraźna to juz tuż tuż :tak: Tempka ładnie leci w dół więc prawdopodobnie estrogeny rosną i być może owulka będzie w tym cyklu wcześniej, trzymam kochana kciuki!

Kosmo, u mnie to samo, niby Kaja trzyma już bardzo nisko główkę i wbija się w kanał rodny ale szyjka długa i zamknięta a wykres napięcia macicy na KTG to zero absolutne :-D

Truskafffko, no właśnie tak mi mówiono, że w tym szpitalu tną tydzień przed terminem ...z jednej strony umieram z ciekawości czego się jutro dowiem a z drugiej jestem przerażona. I tak sobie pomyślałam, że jeśli CC będzie tydzień przed terminem to to już za jakiś tydzień! :szok:

Hej Dziewczyny!!!

Przepraszam, że Was nie nadrabiam, ale dużoo tego wyczytałam że Merlyn najprawdopodobniej synka będzie mieć i się cieszy i ja razem z Tobą:) ślę buziaki w brzuszek:-)

Ja nie mialam parę dni dostępu do neta i nie miałam jak zajrzeć do Was:-( w pt byłam na monitorinu rano i okazało się, że owu była, czyli ok 12 godzin po pozytywnym teście owu.

Tasha mam pytanie, bo Ty też starałaś się o dzidzię podczas monitoringu i mam pytanie ile dni przed owu potwerdzoną monitem wystopowaliście? I jak to było podczas obserwacji cyklu...Bo ja teraz w czerwcu też będę miała monit fajny lekarz zgodził się że możemy monitorować każdy cykl aż zajdę w ciążę:) i dostałam receptę na lutkę:-)

Piranha jakbyś mogła spojrzeć na mój wykres i czy ja mogę zajść w ciążę ze staranek z 15dc?? Wytrzymałyby plemniki tyle dni?Proszę o wasze opinie..

P.S zrobiłam zapas coli light bezkofeinowej:-)

pirania kochana, nieeee kreski testowej prawie że nie widać, jak się mocno przyjrzę, to coś tam prześwituje:-D albo to moja wyobraźnia działa;-)

noemi a gdzie nabyłaś tą Colę?

reklama
Ewcik niestety nie w Polsce, znajomy był za granicą i kupił mi zapas bo w Polsce tylko przez internet widziałam w delikatesach Piotr i Paweł, byłam w delikatesach Alma i też tam nie było...

Do góry