reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Merylin no i super wieści:)
dzidzia juz jest i nic sie nie zmieni więc najważniejsze ,że sobie zdrowo rośnie a Twoje podejście jest si i jak bedziesz mamą 3 synków to też bedzie git-tyleee miłości od tyluuu facetów:-D

reklama
hej dziewczynki:-)

popijam Inkę i czytam, co u Was:-) Marcello się bawi, M w pracy, zaraz kuzynka przyjdzie z synkiem 5 letnim, taki szogun mały, istne tornado;-)
chyba zrobię dziś test owu, co prawda na monitornig idę dopiero za tydzień we wtorek, ale Truskawcia wjechała mi na ambicje, ze w 10dc już druga krecha widoczna:-D

Czarodziejko dziękuje, prosze napis zmi tylko ile taki kosztuje
Kate musis sobie popatrzec na necie bo ceny sie wahaja..No ale taniej niz 3 z przodu nie bedzie.
Mozesz kupic tez inny model, dobre sa tez innych firm np Delonghi...poprzegladaj i poczytaj opinie.
ja swoj moge smialo polecic tylko wszystko zalezy od tego ile mozesz przeznaczyc pieniedzy na taki expres:)
Swoja droga maz sie ucieszy:)))))

Czarodziejka hehe no to niezłe układy ma mąż z "górą" że pogodę załatwił :p
Chyba to sobie wychodzil w 20-stu pielgrzymkach do Czestochowy w ktorych przeszedl:))))..ten uklad:)
...tak zreszta poznal i mnie:)))))

czesc dziewczyny.

Merylin najwazniejsze ze maluszek zdrowy :tak: dobrze ze tak do tego podchodzisz, chociaz jeszcze nic nie jest pewne w 100% ;-)

Mama mowisz ze sie wynudzilas w pracy :-)

a u nas dzieciaki tydzien wolnego wiec ja pewnie nie bede sie nudzila ;-)

Merlin to jedziemy na tym samym wozku.Ja sie dowiem za tydzien bo poczatek 18 tyg. to juz powinno byc jasne.A nie mowilam ze rozowy worek juz zamkniety.Ja mam takiego stracha przed wizyta wiekszy niz przed porodem.Merlin a ty cos widzialas masz fotke?

merylin gratuluje synka :)

mama mało roboty dziś miałaś?

ja za to mam koszmarny dzień za sobą... maszyna mnie wkurzała..tuba laserowa jest do wymiany i do Wawy bedziemy musieli jechać w przyszłym tyg. :/ fak.

malin gratuluje zdrowej dzidzi i super podejscia:tak: brawo :tak::tak::tak:

ja tez dzisiaj bylam na wizycie i ku mojemu zdziwieniu zyjka nadal dluga zamknieta:szok: a bylam przekonana ze juz moze cos sie ruszylo bo ostatnio caly czas mi dolega. no ale znajac zycie to sie przeterminuje:wściekła/y:
synek wazy juz 3200kg i jest z cala pewnosscia chlopczykiem:tak: dzisiaj na dowod pokazal jajka :-) takze niespodzinki przy porodzie nie bedzie.

daria mnie tez interesuje porod w wodzie i ta klinika w ktorej chce rodzic daje taka mozliwosc (oczywiscie jezli wanna bedzie wolna). dzisiaj nawet mnie oprowadzono po salach porodowych i widzialam jak to wszystko wyglada. powiedzialam ze chce unikanc naciecia krocza i ze zalezy mi na pozycjach wertykalnych. polozna powiedziala ze ona jest otwarta na propozycje rodzacej ale wywnioskowalam ze nie wszystkie polozne sa takie:wściekła/y:
powiedzialam tez ze nie chce znieczulenia zoo i czy maja do zaoerowania cos innego. podobno nawet maja ten gaz rozweselajcy, ale dopiero od wczoraj wiec zadna rodzaca jeszcze go nie przetestowala. mam nadzieje ze nie bede przecierac szlakow:-D wiecie cos na temat tego gazu?
i co z innymi znieczuleniami? ja nie mam doswiadczenia bo mialam zoo.

aha zapytalam rowniez co w razie gdybym chciala miec dziecko przy sobie przez 2 godziny bezposrednio po porodzie, no i tu znowu schodu- nie ma takiej praktyki. oczywiscie dziecko przyklada sie do piersi matki bezposdrednio po porodzie ale potem jest zabierane do mierzenia i wazenia (niby szybko to nastepuje) , mycia i ubierania, a potem od razu mama jest wieziona z dzieckiem na sale...

tak szczerze to mam mieszane uczucia- pomimo ze to prywatna klinika to tak naprawde nie do konca ida na rękę rodzacej.

witaj Kosmo. ja korzystalam z tego gazu przy drugim porodzie. moze troche usniezal bol, ale mnie napewno nie rozweselal. pamietam ze pod koniec jak sobie wiecej wciaglam to odrazu wody mi odeszly, a potem to juz szybko poszlo :-)

reklama
Mama hehe ale w sumie wiesz, czasem dobrze spiąć pośladk, niech się dupcia ćwiczy, by być zawsze jędrna:-D
Piranha no ponoć jak cc planowana to termin ustalają na tydzień przed planowanym porodem:cool2: ciekawa jestem jak u ciebie będzie :) trzymam kciuki :)
Marylin "nastroszona cipka" padłam:-D
czyli w sumie nadal czekamy na wieści :)
ale już po cichu gratuluję synka :)
Ewcik hehehehehe dobre dobre, testuj ;)
Kosmo no to Mały Książe dobrze się czuje w ciepłym brzuszku hehe
trzymam kciuki żeby w odpowiednim momencie szybko wyszedł z brzucha :)
Czarodziejka aa no to jak takie układy, to nic dziwnego ;)

Miłego wieczoru :)

Do góry