reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej wam

mama dla mnie dodaj wiecej pasemek ciemniejszych i bedzie oki

pirania mam do ciebie pytanie dzis mam 7 dzien cyklu kiedy najlepiej starac sie o dzieczynke?
owu zazwyczaj mam 14-15 dzien cyklu poznaje po sluzie

milęgo wieczora wam zycze

dla wszystkich naszych maluszków wszystkiego co najlepsze z okazji ich dzisiejszego swieta :)

reklama
co myśli blondynka , gdy dowiaduje się że jest w ciąży ?????
Ciekawe czy to moje :confused:

Mama , jak dla mnie to zdjęcie 3 , ale ja tendencyjna jestem - bo brunetka :) A ładnemu to we wszystkim ładnie:-D

hej hej dziewuszki!!!

Mama - w brązie wyglądasz zjawiskowo i fryzurka bardzo twarzowa, taka świeża i dziewczęca, więc jak dla mnie najlepiej na focie nr 3:-); co do lodów to skusiłam się dziś na carte dor o smaku caffe latte, pyyycha!!!
Pirania - to Ty jutro masz ostatnie usg i ktg??? ojejku, jak to zleciało!!! trzymamy &&&&&&&, żeby było wszystko w porządku:-); a ja dziś odebrałam wyniki badań krwi i jakimś cudem pozbyłam się anemii:-) i cukier też w porządeczku i toksoplazmoza nadal ujemna, więc cieszę się, że jest ok, wizyta u ginki 5 czerwca...
Ewcik - to mówisz, że częsty seksik po 35 tyg może przyspieszyć poród??? bo chyba dziecko w 36 tyg jest praktycznie donoszone i można rodzić???
Marzycielka - niech działania zaowocują II kreseczkami:tak:
Natusia - nie wmawiaj sobie tego chłopczyka, musisz wierzyć, że uda się córcia:tak:

dziewczyny, wszystkim naszym pociechom życzę spełnienia wszystkich marzeń!!!
a pomysł z ciastem rewelacja!!!

pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnego wieczoru!!!

Dobry...
ja tak z doskoku...
i w zasadzie na seke..
Mama Ty lasencjo...wiesz w tym trzecim zdjeciu jest jakas magia...wygladasz pieknie...masz przesliczne oczy...i podobno jasne kudły odmladzaja to Tobie w kazdych ladnie chociaz to zdjecie w brązowych-zapiera dech!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudo cudo cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tasha dzidzię w 37 uznaje się za donoszoną:tak: także wtedy jak najbardziej sexik ;-)

babeczki ja się żegnam na dziś , spokojnej nocki Wam życzę, do jutra :*

Ostatnia edycja:
Truskafffko, ten poza brzuchem właśnie ogląda film o robotach (Transformers czy jakoś tak :-D) rozwalony koło M a ta mała w brzuchu wierci się niemiłosiernie a z pęcherza zrobiła sobie trampolinę :-D ...i ma czkawkę :-)

aguska, jeśli chcesz się trzymać "dziewczynkowego" odstępu to podobno najlepsze są 2-3 dni, o dziewczynkę zatem najlepiej się starać np. w 12 dc. Ja bym jednak od 10 dc zaczęła robić codziennie wieczorem testy owu, jeśli test byłby negatywny to bym się starała, jeśli pozytywny to stop, powinno to zapewnić minimum 2 dni odstępu od owulki. Według mnie jednak odstęp od owulacji to najmniej istotny czynnik, najważniejsza jest dieta, odpowiednie suplementy, niskie pH, brak śluzu EWCM, na drugim miejscu bym postawiła hormony i jony.

Czarna, ja też brunetka :-)

Tasha, ano jutro ostatnia wizyta (ciekawa jestem co lekarka powie na te D-Dimery, robiłam je we własnym zakresie) i mam dostać skierowanie do szpitala, strasznie szybko to zleciało. Ty 5 czerwca masz wizytę u ginki a ja wybieram się pogadać do szpitala, w którym będę rodzić, strasznie mnie ta wizyta stresuje, czy mnie przyjmą, co powiedzą, czy zalecą CC w moim przypadku i czy te D-Dimery nie będą przeciwwskazaniem. Super, że wyniki masz takie dobre, a co według Ciebie wyleczyło Ciebie z anemii? Mi ewidentnie pomógł Biofer Folic, zawiera żelazo w łatwo przyswajalnej formie i nawet sproszkowaną hemoglobinę.

Ewcik, czyli moja ciąża już donoszona skoro 37 skończone i teraz jestem w 38 :-), ale to zleciało. Dobrej i spokojnej nocki!

Pirania - tak serio to nie wiem co mi pomogło pokonać tę anemię, piłam pokrzywę i miętę, jadłam duże ilości sałaty i brokułów, zaczęłam jeść odrobinę więcej mięsa niż wcześniej, łykałam sorbifer (żelazo w tabsach) i prenatal classic, piłam sok warzywny... mam nadzieję, że będzie u Ciebie wszystko ok i lekarze poradzą sobie z tymi D-Dimerami, dobrze, że idziesz wcześniej z wizytą do szpitala, w którym będziesz rodzić, zobaczysz na miejscu co i jak, wszystkiego dowiesz się u źródła i stres będzie mniejszy:tak:, jutro trzymamy &&&&&&&&&&&&&, żeby było w porządeczku, ale na pewno będzie si:-)
Ewcik - to ja poczekam do 35 tyg i potem częsty seksik to może uda się odrobinę wcześniej królewnę wycisnąć:-D

Tasha, no to ostro się wzięłaś do walki z anemią, nie miała franca najmniejszych szans przy takiej taktyce :-D

Mi się coś w ogóle nie chce spać ale chyba najwyższa pora ;-) (niebawem już 3 godzina) skoro wstaję o 8 rano, dobrej nocki dla wszystkich!

reklama
witam porannie ...z kawką-malutką taką:-D

jestem:-D

mamcia ja też miałam na myśli kolor, jak pisałam, ze zdjęcie nr 3:tak: powiedz, co Ty sobie i mężowi dodajesz do jedzenia, jakie afrodyzjaki, że takie napięcie między Wami:-D

Ewcik a no napięcie:-D
tajemnica-zaczynam i nie kończę...rozbudzam:-p
po kilku dniach chłop jest tak na-bu-zo-wa-ny ,że seks jest przeeeecudowny:-D
i my tak mamy właśnie ;))
masuje mi stopy...potem całuje ..potem.......a ja STOP.....
czasem ciężko,ale po kilku takich dniach -mmmmmmmmmmmmmm:-D:-D
a poza tym zasypiamy trzymając się za rękę :tak:
baaardzo dbam o nasze małżeństwo!!

Mama dobry pomysł, trochę przyciemnij blondzik pasemkami ;) rozkosznego brykania:cool2:

Truskaffka dziękuję ;))))
rozkosz brykania była nieziemska:tak::-D:-D:-D
oj...warto czekać te kilka dni...warto:tak:

Dobry...
ja tak z doskoku...
i w zasadzie na seke..
Mama Ty lasencjo...wiesz w tym trzecim zdjeciu jest jakas magia...wygladasz pieknie...masz przesliczne oczy...i podobno jasne kudły odmladzaja to Tobie w kazdych ladnie chociaz to zdjecie w brązowych-zapiera dech!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudo cudo cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czarodziejko kochana :szok::szok:
to przeokrutnie miłe!!!!dziekuję słonko:))
bardzo dziękuję :)

Mi się coś w ogóle nie chce spać ale chyba najwyższa pora ;-) (niebawem już 3 godzina) skoro wstaję o 8 rano, dobrej nocki dla wszystkich!

Piraniaaaa-matko i córko Ty do 3ciej nie spałaś:szok:łoooo kurcze ,ja tylko na imprezach do tej godziny :-D

Aguska,Tasha- dziękuję Wam babeczki za opinię o kudłach :)
tak zrobię -przyciemnię -bo czuję sie jak żarówka-w słońcu swiecę:-D

ja dzis fruwam a nie chodzę ...
będzie miły dzień:tak:
ciśnienie zmierzyłam i mam 124/84 wiec oki..

Do góry