reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Wszystkim dzieciaczkom życzę aby ich dzieciństwo było jak najlepsze i trwało jak najdłużej ...a oprócz tego kolorowych snów, uśmiechu od ucha do ucha, pięknych bajek na dobranoc, własnego pieska i kotka, co dzień nowych przygód, butów siedmiomilowych, gwiazdki z nieba, wspaniałych przyjaciół i wesołej rodzinki :-)

tusia, jak najbardziej można mieć podwyższone D-Dimery poza okresem ciąży, wówczas wynik powyżej 500 jest niepokojący i może świadczyć o zakrzepicy (jedne z objawów to uwidaczniające się żyły powierzchniowe, duszności, przyspieszenie akcji serca, kołatania serca, bóle w klatce piersiowej). Podobno zakrzepica żył głębokich w ciąży jest bardzo poważnym problemem i jedną z najczęstszych przyczyn zatorowości płucnej ...oraz zgonów kobiet w ciąży i okresie połogu :-(, mam nadzieje, że nie będzie przeciwwskazaniem do CC, pewnie czekają mnie zastrzyki w brzuch.

Marzycielko, jest to jak najbardziej możliwe, że pH rośnie gdyż zbliża się owulka, zazwyczaj właśnie tak się dzieje :tak:

Czarodziejko
, dzięki kochana!

Mama, ciśnienie masz książkowe :tak: więc nic się nie martw.

Ale u nas wstrętna pogoda, szaro, buro, wietrznie i cały czas pada ...czasem się zastanawiam czy to pogoda wpływa na mój nastrój czy odwrotnie ;-)

reklama
Dzien dobry wszystkim Zobacz załącznik 470510
wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka dla was(w koncu my zwsze bedziemy dziecmi dla naszych rodzicow ) i dla waszyc dzieci Zobacz załącznik 470513

powiedzcie mi czy rower ma wpływ na lepszy porod ? bo w pierwszej ciazy chodzilam kilka km dziennie :)a teraz przy nadii ciągle rower juz od rana jeździłyśmy bo ona ciagle rowerem chce jezdzic;/

no ja juz troche ogarnelam, wiec mam chwilke na pogaduszki z wami :-)

moj mlodszy troche przeziebiony wiec zostalismy w domku dzisiaj. tym bardziej ze u nas dzisiaj tez slonka brak :-(

Kate zdrowka dla Alanka zycze.

Daria ja nigdy nie jezdzilam w ciazy na rowerze i nie bardzo wiem czy ma to jakis wplyw na porod.
pewnie jak Ewcik zagladnie to ci odpisze. fajnie ze jest wsrod nas polozna :tak:

Ostatnia edycja:
Noemi, według mnie masz owulkę dziś (czyli tak jak pisałam dzień po pozytywnym teście) i mogliście wtedy działać :-D, tempka często rośnie jeszcze przed owulacją.

Kasiu
, a Ty gdzie się nam zapodziałaś?

Gal, hop hop, gdzie jesteś? Jak się czujesz?

o raju PIRAHA :szok: ja mam wszystkie te objawy od dawna :-( ale zawsze myslałam,ze to od sejjjrca idzie?????:confused:
to mozna zwyczajnie zbadac z krwi/ i powiedzieć ,ze chcę zbadac D-dimery??

Kate .zdrówka dla małego.

tusia, to faktycznie lepiej zrobić te badania. To można zwyczajnie sprawdzić podczas zwykłego badania krwi, ja powiedziałam, że chcę zbadać D-Dimery (one właśnie świadczą o zakrzepicy gdy są podniesione) i inne parametry układu krzepnięcia: protrombinę, fibrynogen i APPT. Oby wszystko u Ciebie wyszło kochana w porządku, siostra też powiedziała, że zrobi te badania bo ma wszystkie z tych objawów. Fajne schodki na wykresie :-)

Kate, dużo zdrówka dla syneczka!

Dołączam do grona "kiepskohumorowców" w szare, pochmurne dni :-)

Andziak, ja już odliczam do Twojego USG, będzie dobrze, zobaczysz, przynajmniej skończy się już ta niepewność a to ona jest najgorsza.

reklama
Piranha pewnie zauwazylas ze wkoncu wzielam sie za mierzenie tej temperatury :-D przyznam sie ze wczesniej nie robilam tego chyba z czystego lenistwa :-(
ale powiedz mi kochana jak ty to robilas majac takiego malego szkrabika w domciu? nie musialas wstawac do niego w nocy? bo przeciez nie przespane noce nie daja wiarygodnego wykresu? wielki szacun dla ciebie :tak:

Do góry